Sisällön tarjoaa Blogger.

Miten tunnistaa laadukas vaate jo kaupassa?

Kävin jokin aika sitten Cubuksessa, jossa vierailen hyvin harvoin, mutta kaipasin kipeästi uusia kotilököpöksyjä ja minulla oli kiire, joten ajattelin poiketa. Ja siellähän niitä olikin, edullisesti ja pilvin pimein. Hinta oli pieni, joten niin oli laatukin. Huomasin että teinitytöt ympärilläni nappasivat useammat pökät matkaan, ei väliä vaikka langat roikkuivat ja kangas näytti todella huteralta.

Nanson laatu kestää aikaa ja vaatteet käyvät niin kotioleiluun kuin kaupungillekin. Suunnittelija Katri Niskanen. Kuva: Nanso

Itse jätin housut ostamatta, mutta tajusin että muut eivät välttämättä osanneet arvioida laatua millään tavalla. Siksipä ajattelin vinkata seuraavan jipon, jonka avulla on helppo selvittää miten hyvin mahdollisesti ostettava tuote tulee kestämään. Tämä kannattaa tehdä vain niiden vaatteiden kohdalla, jotka haluaa ostaa myös muuten – ensin on siis huomioitava oma tarve, vaatteen malli ja miten hyvin se sopii omalle vartalolle. Testaa siis ne, joita olet oikeasti ostamassa, älä koko kauppaa.

Nanson syksy 2015 -mallistosta löytyy myös väriä! Merkki on säilyttänyt pitkään vaatetuotantoa täällä kotimaassa, nyt sen tulevaisuus näyttää vaikealta, mutta arvostan todella korkealle sitä että he yrittävät. Kuva: Nanso

Testaa kangas näin:


 Kun olet ensin tarkastanut tuotteen kunnon silmämääräisesti (roikkuvat langanpätkät ja ryhdittömät nyppykasat voi jo suosiolla jättää kauppaan), tee niin kutsuttu hinkkaustesti.

Hiero vaatetta itseesi noin sata kertaa. Jos hinkkauskohta rispaantuu tai siihen ilmestyy pieniä juonteita, sitä ei kannata hankkia. Materiaalit kertovat paljon, mutta tärkeintä on kuidun pituus – pitkäkuituinen on aina pop, lyhytkuituinen menee huonoksi nopeasti ja hinkkaustesti paljastaa lyhytkuituisen kankaan.

Olen aikaisemmin kuvitellut että luonnonmateriaalit voittavat tekokuidut mennen tullen, mutta ilmeisesti se on vanhanaikainen ajattelutapa, sillä vaatteen käyttötarkoitus vaikuttaa myös siihen, mistä vaate kannattaa valmistaa. Usein luonnonkuitu ripauksella keinokuitua on arkivaatteeseen hyvä valinta, itselläni on esimerkiksi tällä hetkellä päällä puuvillapaita, johon on sekoitettu modaalia ja paita on ihanan pehmeä vielä monen pesun jälkeen.

Ei kommentteja