Sisällön tarjoaa Blogger.

Näin otat selvää mikä on unelma-ammattisi!

Kirjoitan jatkuvasti siitä miten työ, jota kohtaan tuntee palavaa intohimoa, on avain onnelliseen työelämään ja myös työssä menestymiseen. Jos tekee työtä, joka ei tunnu työltä vaan nautinnolta, on aikamoinen onnenpekka (tai -likka).

Mutta mistä tietää mikä se oma intohimo on?

Huonot uutiset: Vain sinä itse voit tietää sen
Hyvät uutiset: On keinoja, joiden avulla voit ottaa selvää

Menestyksen salaisuus? Intohimo ja to do -listat! Studio9Co:n loistavan to do -listan voit tilata Etsy.comista
Mihin suhtaudut intohimoisesti?

Aloita ottamalla kynä ja paperia, ja kirjoita tarkka kuvaus elämästäsi sellaisena kuin se olisi sinulle täydellinen. Muista että sinun on kuvailtava asiat tarkasti – ei riitä että kirjoitat olevasi rikas ja unelma-ammatissasi, vaan sinun on kuvailtava millainen rahamäärä mielestäsi on riittävä ja millainen unelmiesi työ on. Kuvaile kaikki aina unelmakodistasi sosiaalisiin suhteisiisi ja päivittäisiin rutiineihisi. 

Sen jälkeen kirjoita vielä:
 • Mtä tekisit työksesi, jos kaikki ammatit olisivat yhtä arvostettuja ja niistä saisi samaa palkkaa, ja maailman joka ikinen ammatti olisi sinulle täysin realistinen?
 • Mitä teet vapaa-ajallasi?
 • Mistä haaveilet salaa?
 • Kenen uraa ihailet, miksi?
 • Mikä halusit olla lapsena?
Noiden kysymysten pohtiminen vie jo pitkälle uratarinassasi, sillä tärkeintä on pohtia minkä tekemisestä nautit. Muista ettei tässä ole nyt vääriä tai liian noloja vastauksia, voit paljastaa salaiset haaveesi aluksi vaikka ihan vain itsellesi. Jos koet että olet kouluttautunut väärälle uralle ja nyt harmittaa, voit keksiä tapoja, joiden avulla yhdistät jo osaamasi asiat niihin, joita sinun on opeteltava. 

Uskaltaisin väittää että melkeinpä mistä tahansa intohimosta voi tehdä itselleen ammatin jollain tavalla. Maailmassa on myös miljoonia asioita, joista voi ansaita rahaa, mutta joita ei ole vielä keksitty – Jutta Gustafsberg ja Terhi Majasalmi ovat muun muassa loistoesimerkkejä tästä. 

Jotta pääset haluamaasi, sinun on varmasti opittava uusia asioita. Se ei kuitenkaan tarkoita että hyppäät tällä sekunnilla kohti uutta ja tuntematonta, eiei. Tietysti voit myydä kaiken ja muuttaa Thaimaahan jos siltä tuntuu, mutta suurimmalle osalle meistä se voi tuntua aika vaikealta ajatukselta, kun on ne asuntolainat ja perheet ja muut pikkujutut. 

Suosittelen että teet pieniä asioita, jotka vievät sinua pikkuhiljaa kohti haluamaasi. Tärkeintä on kuitenkin nyt aluksi tietää mitä haluat tehdä (tai edes suunta, jonne haluat mennä) ja sen jälkeen tehdä asioita, jotka liittyvät jollain tapaa haluamaasi asiaan. 


4 kommenttia

 1. Onpa loistovinkkejä - tartun heti :) Muutenkin, upea blogi sinulla! Nyt vasta löysin ja jään kyllä seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Tosi kiva kuulla että jäät seuraksi :). Käynkin heti stalkkaamassa sun kirjoitteluja.

   Poista
 2. Oli kyllä todella hyödyllinen postaus, täytyy huomenna pistää kynää paperille ja ajatukset kasaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Toivottavasti unelma-ammatti löytyy :)

   Poista