Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuukausi Toscanassa

Meillä ajoittuu tänä vuonna kesäloma syyskuulle. Kyllä, luit oikein – syyskuulle.

Ensimmäinen ajatukseni tästä ajankohdasta oli että voihan vehje sentään, mutta sitten keksimme loistosuunnitelman: Toscanan auringon alla -elokuva on meidän perheessä yksi hyvänmielenelokuvien tärkeimpiä ja olemme usein haaveilleet siitä, että voisimme asua hetken verran Espanjan tai Italian upeissa maisemissa.

Espanjassa vuonna 2012 – Miksi mua nolottaa vähän tämä kuva? :D Huomaa että kehitystä on tullut blogikuvauksessa neljän vuoden aikana.
Mikä voisi olla parempaa kuin syyskuu italiaanoa leikkien? Meidän perheessä kaikki ovat muuten aika tummia väreiltään, minä olen vaaleimmasta päästä. Siksi meitä usein luullaan italialaisiksi tai espanjalaisiksi etenkin reissun päällä ollessamme, vaikka olemme kaikki ihan supisuomalaisia. Tämä on aiheuttanut usein vitsikkäitä tilanteita, kun viereinen pöytäseurue ei ymmärrä että me ymmärrämme kaiken – on kuultu käkkähädät, kuukautiskeskustelut, krapulat ja panot. Voin kertoa että kun avaamme suumme, porukka on välillä aika nolona ja ne ilmeet ovat näkemisen arvoisia. Tämä nyt tällaisena hauskana sivuhuomautuksena tähän väliin :D.

Etelän herkkuja <3. Reissuilla meillä on ruoka yleensä pääosassa. 
Mutta siis: Suunnitelmissa tosiaan kuukausi ulkomailla, Toscana tai Firenze voisi olla kohde numero yksi, mutta myös muut Italian ja Espanjan paikat kiinnostavat. Tässä vaiheessa olemme avoimia ehdotuksille.

Nyt kaipaisin teidän lukijoiden apua loistavan matkakohteen löytämisessä! Meillähän ei ole mitään kokemusta talon/ huvilan vuokraamisesta ulkomailta, joten kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan.Kerro, oi kerro, jos olet vuokrannut huvilan tai asunnon pitkäksi aikaa hyvin kokemuksin, välittäjät ja itse kohteet kiinnostavat kovin!

Millaisia lomasuunnitelmia teillä on ja ajatteletteko jo kesää? Mä näen itseni jo sieluni silmin polkemassa rypäleitä Toscanan auringon alla <3.

10 kommenttia

 1. Vietin omia kolmekymppisiä kaveriporukan kanssa Toscanassa, aivan uskomattoman ihanassa vanhassa villassa! Villa oli tosin sopiva isolle porukalle, meitä oli 12 ja taloon olisi vielä mahtunut muutama lisäpariskunta. Jos haussa on noin iso villa, voin yrittää löytää talon. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, mutta me ollaan menossa ihan vain omalla poppoolla, eli näillä näkyminen kaksi (tai kolme) aikuista ja taapero, eli talo on liian iso. Välittäjä kuitenkin kiinnostaisi kovasti! :)

   Poista
  2. Löydettiin talo alun perin Airbnb:stä. Kannattaa siis suoraan katsoa sieltäkin. :-)

   Poista
  3. Kiitos, katson sieltäkin! Tosin tuo Gaia Travcels oli kyllä aika hyvä, voi olla että otamme kodin sieltä :)

   Poista
 2. Oi, kuukausi reissussa kuulostaa kyllä aika mahtavalta! Me tehtiin viime kesänä 10pv loma Barcelonaan (siellä tosin meillä oli kaveriperhe mukana). Siitä voitkin lukea täältä, jos innostaa:
  http://www.thesearethedaysblogi.blogspot.fi/2015/07/barcelonaa-olkaapa-hyvat.html

  Italiasta ei itsellä ole kyllä yhtään kokemuksia, varmasti upea kohde juuri noin alkusyksystä!! Syyskuu varmasti säiden puolesta paras mahdollinen reissukuukausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitää ehdottomasti käydä lukeamssa kokemuksia :). Mä löysinkin jo tuolta Gaia Travelsilta useamman ehdokkaan, OISPA JO SYYSKUU!

   Poista
 3. Me ollaan menossa Gaia Travelsin kautta taas kahdeksi viikoksi Italiaan ensi kesänä, toinen kerta :) lämmin suositus!

  http://www.gaia-travels.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Anne! Tuolla olikin tosi monta ihanaa :)

   Poista
 4. Aivan mahtava päätös teillä! Oma Italian suosikkini on Sisilia, mutta se on kyllä toisentyyppinen kuin Pohjois-Italia. Rähjäromantikon unelma :)

  Teimme samansuuntaisen kuukauden reissukokeilun viime marras-joulukuussa, kun vietimme aikaa Espanjassa. Vuokrasimme asunnon Airbnb:n kautta, meillä on palvelusta vain hyviä kokemuksia. Siitä lähtikin sitten isompi pyörä pyörimään, sillä ihastuimme elämäämme niin, että ylihuomenna on muutto Malagaan :) Ennen matkaamme vanhana Katalonian rakastajana ajatus Malagasta hieman epäilytti, mutta Andalucia sulatti sydämeni. Lämmin suositus myös siis sille. Jos asia kiinnostaa, niin tsekkaa blogini, siellä tulee olemaan asiasta enemmän tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho! Teillähän onkin sitten iskenyt kunnon rakkaus sinne suuntaan :). Ehdottomasti käyn lukemassa miten teillä menee, kiinnostaa kovasti. Tsemppiä sinne kaikkeen muuttotouhuun ja kiitos kokemusten kertomisesta! Jään innolla odottamaan sun juttuja :).

   Poista