Sisällön tarjoaa Blogger.

Linkkivinkki: 8 myyttiä työstä

Yle Areenassa on katsottavissa kiinnostavaa keskustelua suomalaisesta työkulttuurista. Ohjelma kyseenalaistaa monia suomalaiseen selkärankaan nakutettuja totuuksia, kuten että työllä rikastuminen on mahdotonta tai yli 50-vuotiaan on vaikea työllistyä.

Jos työelämä ja sen muutos kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti katsoa 8 myyttiä työstä -ohjelmaa, jossa nähdään muun muassa Maaretta Tukiainen (jota vähän fanitan) ja Alf Rehn (fanitan myös). Tuoreet ja innostavat ajattelijat ovat aina jotenkin todella inspiroivia, heitä toivoisi ruutuun enemmänkin.

Kuva: Yle
Itselleni ajatus siitä, että työn ei tarvitse olla tylsää, oli aikanaan hyvinkin silmiäavaava. En ollut todellakaan koskaan ajatellut asiaa siltä kantilta, että voin itse suunnitella työni nauttimieni asioiden ympärille – voin siis valita ja suunnitella, en vain antaa ylhäältä annettuna työpaikkaa, josta on pakko pitää kiinni koska raha ja yleinen käytäntö. Tietysti tämä on itsestäänselvää näin ääneen sanottuna, mutta en ollut koskaan tullut kyseenalaistamaan sitä, etteikö maanantai olisi viikon paskin päivä. 

Tällaisia suoraan itseensä ladattavia totuuksia on pilvin pimein, siksi niitä on hyvä aina välillä ravistella ja mielestäni 8 myyttiä työstä sopii tähän tarkoitukseen loistavasti. Lämpimät suositukset siis!

Ei kommentteja