Sisällön tarjoaa Blogger.

Hotelli Rantakallan Sky-sviitti talviloman tähtenä

Yhteistyössä: Hotelli Rantakalla

Vietimme talvilomaa viime viikolla ja sen tähtenä loisti ehdottomasti Hotelli Rantakallan Sky -sviitti.

Kalajoen Hiekkasärkät ovat lapsuudenmaisemiani ja olen aina pitänyt paikkaa itsestäänselvyytenä. Nyt menimme sinne viime kesänä ja järkytyin siitä, miten upea paikka se oikeasti onkaan: hiekkadyyniä toisen perään, pelkkää rantaviivaa ja rauhallista merimaisemaa. Hiekkasärkät ovat todella upea kotimaankohde etenkin näin lapsiperheen näkökulmasta. Muita ihmisiä ei ole liikaa liikkeellä ja puuhaa riittää jos jonkinmoista, oli sitten lomailemassa perheenä tai vaikka sinkkuna. Alue on myös kehittynyt melkoisesti lapsuusvuosistani, mikä on tosi hieno juttu. 

Nyt talvilomalla suuntasimme Pohjanmaalle isäni 60-vuotissynttäreille, joten päätimme siipan kanssa viettää vähän kahden keskistä aikaa tutuissa maisemissa. Yövyimme Kalajoen hotelli Rantakallan Sky -sviitissä, joka oli kuin tehty romanttiselle viikonlopulle. 


Ensinnäkin, näkymät. Näet yllä säälittävän, pienen pienen otoksen siitä, millaisia näkymiä täyspitkältä parvekkeelta (jossa on poreamme toim. huom.) avautuu. Kameralla oli yksinkertaisesti mahdotonta saada taltioitua koko näkyä, joten kuva ei todellakaan tee oikeutta, mutta ehkä tuosta saatte hieman ideaa.


Sviitin sijaan kyse on enemmänkin huoneistosta, jossa on kolme makuuhuonetta, näköalasauna meren suuntaan, hyvin varustettu keittiö (kauniiden astioiden kera KERRANKIN), grilli juu neim it. Romanttisen viikonlopun lisäksi tila soveltuu mainiosti myös bileiden järjestämiseen – tuonne uudeksivuodeksi tätä lukevat ystäväni, eikös? ;)


Makuuhuoneita on tosiaan kolme kappaletta ja yllättäen käyttämässämme huoneessa oli lapsuudenkaverini taiteilija Teemu Palorannan taidetta – pieni maailma :).


Rantakallan vastaanotto ja ravintola oli rajoitetusti auki remontin vuoksi, joten emme päässeet testaamaan heidän ravintolaansa. Keittiö oli kuitenkin erinomaisesti varusteltu ja mehän kokeneina kokkeina töskäsimme nopeasti itsekin aterian. Aika usein viivymme lomalla paikassa, jossa voi itse kokata, koska ensinnäkin ruoan laittaminen on kivaa ja toiseksi saa taatusti sitä, mitä haluaa :).

Niin ja voi vielä syödä saunan jälkeen rönttösvaatteissa, ei tarvitse laittautua vaan saa rauhassa lötköillä!


Alunperin meillä oli tarkoituksena ulkoillakin, koska sää ja puitteet olivat upeat, mutta lopulta pääasiassa lilluimme poreammeessa ja saunoimme oikein kunnolla (ja useaan otteeseen). Tuo ulkoamme oli ehdottomasti loman parasta antia ja hyvä kikka kirjastressin selätykseen – se kun oli menossa painoon ja kävin aivan ylikierroksilla.


Näköalasaunasta ja poremmeesta tosiaan avautui melkoiset näkymät. Parvekkeella oli myös lämpölamput, mutta pysyttelimme pääasiassa sisätiloissa. Kesällä parveketta tulisi varmasti käytettyä todella paljon, sillä nää näkymät, nää näkymät – mää en kestä.Koin muuten elämän ensimmäisen luksusongelman tuolla reissulla – poreamme ja skumppa ei tee hyvää iholle, mun kasvoni kuivuivat ihan rusinaksi kaikesta siitä lillumisesta. Hirveän rankkaa ;D.

4 kommenttia

 1. Oih, kuulostaapa ihanalle! Kerran olen Hiekkasärkillä käynyt (joskus lapsena) ja tosi upea paikka oli. Sinne kyllä pitää joskus mennä uudestaan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä! Se on tosi kiva paikka erityisesti kesällä, jos on hyvä sää.

   Poista
 2. Hei. Itsekin olemme katselleet kuvia tästä kauniista sviitistä. Olisi sellainen tarkentava kysymys että oliko näissä kahdessa muussa makuuhuoneessa sänkyjä? Hieman ihmeissämme katsoimme tuolta hotelli rantakallan sivuilta että kaksi yhden hengen vuodetta, majoittumaan mahtuu 2 henkilöä. Hotellin omien sivujen kautta kuitenkin varasitte huoneen? Jokin ei täsmää kolmen makkarin kanssa.. Olisimme menossa nelihenkisellä porukalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Itse asiassa meillä oli käytössämme vain yksi makuuhuone ja pääsy muihin makuuhuoneisiin oli estetty, mutta käsittääkseni niissä on sängyt. Kannattaa vielä varmentaa hotellin henkilökunnalta millaiset majoitustilat ovat :).

   Lämmin suositus tälle huoneistolle, oli oikein onnistuneet illat. Ja se poreamme parvekkeella oli <3.

   Poista