Sisällön tarjoaa Blogger.

Listat avuksi!

Olen nykyään yksi lista koko emäntä – rakastan niitä! Olen kirjoitellut asiasta usein aikaisemmin, mutta ne ovat todella tärkeitä, jos haluat menestyä siinä mistä unelmoit, joten kirjoitetaan aiheesta vielä hieman lisää.

Vanhemmat lukijani, muistatteko vielä nämä pallot ja THE pallon? Rouva viimeisillään raskaana, tuolloin oli aikaa kirjoitella listoja paljonkin :D. 

1. Näitä haluan vielä tehdä -lista


Lista tavoitteista on tärkeä, jotta tiedät mitä haluat. Ei haittaa, vaikka tavoitteet eivät olisi erityisen realistisia, sillä jos pohdit elämääsi vaikkapa kymmenen vuotta taaksepäin, olisitko arvannut minne päädyt?

Elämä muuttuu ja se on huippua, koska ei ikinä ikuna arvaa mitä seuraavan nurkan takana on <3.

2. Tehtävälista


Miten kroonisesta unipulasta kärsivä äiti-ihminen, jolta ilmestyy säännöllisesti päivittyvän blogin lisäksi kaksi kirjaa päivätyön ja pikkumiehen ohessa muistaa ja ehtii kaiken? Vastaus on että aika huonosti – olen ollut viime aikoina yksi sählä, mutta ilman tehtävälistaa se sujuisi vielä huonommin.

Lisäksi kun kaiken kirjoittaa ylös, niin onpas kiva ruksia niitä suoritettuja tehtäviä pois listalta. Hommat kannattaa myös numeroida, niin kokonaisuudesta tulee vieläkin selkeämpi.3. Lista opittavista taidoista


Mitä haluat oppia ja missä haluat kehittyä? Kirjoita myös nämä asiat ylös! Muista että kaikkien taitojen opiskelu ei ole hauskaa, mutta silti ne voivat olla tarpeellisia – välillä on nähtävä vaivaa ja iskettävä kyynärpäät kakkaan, jos haluaa menestyä. Ihmiset näkevät helposti vain saavutukset ja kuvittelevat kaiken tapahtuneen vain lahjakkuuden ansiosta, mutta uskoisin että lähes jokainen menestyjä on tehnyt aika pirusti töitä onnistumisensa eteen.

4. Lista rahatilanteestasi


Suunnittele talouttasi. Se on oikeasti todella, todella tärkeää (olkoonkin, että aloittaminen tuntuu todella veemäiseltä, mutta lopussa on ihan mahtava fiilis). Jos haluat vapautta tehdä asioita, sinulla on oltava pätäkkää, piste. Jos siis enomiehesi ei ole avokätinen miljonääri, kirjoita numerosi ylös paperille tai Exceliin.

Täydellinen vaatekaappi -kirjassani on muuten yksityiskohtaiset vinkit talouden suunnitteluun ja kehittämiseen. Jos kirjoittaisin ne tähän, postauksesta tulisi ehkä kolmen kilometrin ja 5 metrin mittainen, että nyt ei rivit riitä <3.


5. Hullujen ideoiden lista


Kun aloitat ideoinnin, siitä ei tule loppua ja hyvä niin – hullut ideat ovat parhaita, sillä niistä kehittyy usein niitä toimivimpia juttuja. Kirjoita ylös kaikki mahdolliset ideat ja pyri keksimään vähintään kolme uutta ideaa päivässä – aivotkin tarvitsevat treeniä. Pian huomaat, että ideointi on sinulle helppoa kuin (en sano että heinänteko, koska heinänteko ei ole helppoa) MIKÄKIN ja pian hullut aatoksesi ovat vieneet sinut aivan uusille poluille elämässäsi.


Niin ja hyvää ystävänpäivää! Toivottavasti teillä kaikilla on ystäviä ja rakkaita elossanne. <3

1 kommentti

  1. LISTAT! Kaikki minut tuntevat tietävät, että rakastan listoja! Löysin juuri myös puhelimeen sovelluksen, jossa voi tehdä listoja. Tai niinku, ensin otsikkotason listoja ja sitten niiden alle tehtävälistoja. Oh, heaven :D Tapasin muuten kerran mun lapsuudenystävän silloin kuusivuotiaan tyttären, joka kertoi rakastavansa listoja. Ja että koska hänellä oli niitä niin monta, hänen täytyi tehdä lista kaikista listoista. Tuo tyttö - hänestä tulee vielä jotain suurta <3

    VastaaPoista