Sisällön tarjoaa Blogger.

Repsahdus

Repsahdus on hieman hassu sana, mutta erittäin tuttu monelle näin helmikuun alussa. Kuinka moni teki uudenvuodenlupauksen, mutta ei pystynyt pitämään sitä?

Pystymme tutkitusti tekemään yhden tai korkeintaan kaksi muutosta elämässämme kerrallaan. Sen jälkeen kun ne ovat osa päivittäistä elämäämme, voimme lisätä paukkuja ja ottaa jälleen uutta opittavaa kalenteriin. Lisäksi repsahdus on vain yksi pieni hetki, jonka jälkeen voi nousta aina uudestaan satulaan – ei haittaa, jos ei onnistu ykkösellä (ja ps. tuskinpa kukaan pystyykään, isommatkin voitot vaativat ylä- ja alamäkiä). 


Itse olen aina ollut kausieläjä erityisesti terveiden elämäntapojen suhteen. Välillä herään vihersmoothien voimin, käyn lenkillä säännöllisesti ja muistan kehonhuollon tärkeyden. Sitten taas toisinaan laitan sipsejä höttöleivän päälle (tositarina) ja röhnötän katsellen hömppää telkkarista. Se on kuuulkaas tää elämäni vähän sellaista tasapainoilua ja jos totta puhutaan, on aivan ihanaa syödä mättöä ja katsoa hömppäleffaa – en luopuisi sellaisista hetkistä ikimaailmassa, mutta toisaalta en haluaisi myöskään elää röhnötellen jatkuvasti.

Tekstin pointtina on siis että vaikka et olisikaan onnistunut, niin ei hätää, sillä tärkeintä on tehty lupaus – se että tiedät, mitä haluaisit elämääsi enemmän. Voi repsahtaa ja sen jälkeen palata ruotuun taas hetkeksi, silläkin tavoin saa tuloksia aikaiseksi. Ja ruotuunkaan ei tarvitse palata kuin vähän vain, jo oikea suuntaa riittää.

Me olemme muuten talvilomalla ja suuntaamme Pohjanmaalle viettämään isäni 60-vuotissynttäreitä tässä kotvan päästä. Just nyt on sellainen hetki että voisin vain nukkua, nukkua ja nukkua, mutta kirjojen tiimoilta hommat eivät ole valmiina, joten tekemistä vielä riittää. Toivottavasti loppuviikon saisin levätä kunnolla.

Ei kommentteja