Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuukauden haaste: Mikä on unelmasi?

Hups. Kuu on melkein puolessa ja kuukauden haaste jäänyt tekemättä, mutta kahdessa viikossakin ehtii tehdä melkoisesti ajatustyötä, vai mitä?

Rahan tuhlaamisen lopettaminen oli minulle aikoinaan myös ammatillinen muutos: tein enemmän sellaisia asioita, joiden vuoksi olin iloinen ja onnellinen, joten en tarvinnut shoppailusta saamaani hyvää mieltä elämääni enää samalla tavalla. Jos olette osallistuneet viime kuun haasteeseen ja tehneet nautinnollisia asioita enemmän, olette ehkä huomanneet saman? Elämä on hauskempaa, jos tekee hauskoja asioita – niin simppeliä, mutta silti se aina jotenkin unohtuu aamuruuhkaan ja muuhun ärsytykseen.

Miehen tekee muuten onnellisemmaksi lasi konjamiinia, vaikka itse en tajua miten tärpätin juominen voi olla nautinto, lasi punkkua sen sijaan...

Tässä kuussa ajattelin haastaa teitä haaveiluhommiin. Mitä te haluaisitte tehdä, jos mikä vain olisi mahdollista? Kannattaa kirjoittaa näitä asioita myös ylös, jotta ne eivät unohdu. Usein myös yhdessä hetkessä jokin voi tuntua äärimmäisen houkuttelevalta, mutta toisena se ahdistaa, pelottaa tai ei yksinkertaisesti kiinnosta enää. Itse ainakin huomasin tämän aikanaan ja unelmahommia listatessani kirjoitin paljon ylös sellaisia asioita, jotka tuntuivat siinä hetkessä ihan mahtavilta ideoilta, mutta loppujen lopuksi ne eivät niitä olleetkaan ja se on ihan okei – tärkeintä, että pohdit asiaa.

Olisi muuten todella kiinnostavaa kuulla teidän lukijoiden unelmia vaikka ihan näin anonyymisti! Lisäksi jos tiedän, mikä teitä kiinnostaa, voin ehkä helpommin tarjota teille siihen vinkkejä vaikkapa asiantuntijahaastisten avulla. Paljastakaa siis salanne vaikka nimettömänä, olisi ihan huippua tietää!

Ps. Muistattehan unelmoida vähän överisti, omia unelmiaan ei tarvitse rajoittaa <3. Itselläni oli ainakin ennen tapana hieman hävetä toiveitani – mitä sinä oikein itsestäsi kuvittelet. Onneksi pääsin siitä yli.

11 kommenttia

 1. Hienoa nähdä, miten haaveet kantaa! :) Itse oole tässä äitiyslomalla haaveillut, että parhaillaan käynnissä olevan opinnot poikisivat tulevaisuudessa töitä. Teen lääkehoidon kokonaisarviointi -erityispätevyyttä ja tarvetta tälle palvelulle kyllä on, kunhan maksaja löytyisi! Mielenkiinnolla odottelen mm. soten valmistumista. Kuopiossa kollegani ja kouluttajamme Jonna-Carita Kanninen on tehnyt uraauurtavaa työtä tämän aiheen parissa ja hän on tästä tunnustustakin saanut mm. Health Awardsin muodossa. Siinä olisi hyvä haastateltava, jos kiinnostaa vähän eri aihealue :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kiitos vinkistä! Ja tosi kiinnostavia opintoja käyt läpi, tsemppiä niihin :).

   Poista
 2. Tämä on ihana (sata sydäntä) aihe ja haluan kiittää sinua ja blogiasi, että olet rohkaissut ainakin meikäläistä unelmoimaan enemmän. Havahduin sinun tekstien myötä siihen, että minne hittoon se "täydellisestä tulevaisuudesta" haaveilu on näin kolmikymppisenä jäänyt?? Tiiätkö, se sama, mitä teki ihan jatkuvasti teini-ikäisenä. Sitä on jotenkin koko ajan niin kiireinen ja ajatukset täynnä kaikkea tärkeää (?), että on ihan älyttömän virkistävää antaa välillä haaveiden lentää. Hauskuushan on se, että ei niiden TARVITSEKAAN olla realistisia ja järkeviä!! Itse haaveilen isommasta perheestä, jonka kanssa asuttaisiin joskus pari vuotta jossain ulkomailla. Vaikka Itävallassa. Tai Kanadassa. Itsellä olisi joku ihana työ, josta saisi hyvää palkkaa ja saisi tehdä kivoja asioita. Asuttaisiin valkoisella ja värikkäillä jutuilla sisustetussa kaksikerroksisessa puutalossa. Ja niin, sitten vanhana meillä olisi ainakin 5 lastenlasta ja kaikki viettäisi tuolla puutalossa paljon aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Pirita! Kuules minä haluan kiittää siitä, että jaksat aina lukea ja kommentoida mun postauksia, niistä tulee aina niin hyvä mieli <3. Totta varmasti tuo, että moni jättää unelmoinnin kun on niin kiire, vaikka silloinhan sitä just pitäisi harrastaa enemmän kuin paljon. Ehkä se johtuu ajatuksesta, että aikuisena elämä olisi muka jotenkin "valmis" – aika monihan kokee, ettei vaikkapa nelikymppisenä enää voi havitella uutta uraa tmvs.

   Ihana unelma! Mäkin itse asiassa haaveilen pienestä pätkästä ulkomaanasumista, saapa nähdä jos tämä haave joskus toteutuu :).

   Poista
 3. Minä haaveilen sujuvasta työn ja perheen yhdistämisestä. Tällä hetkellä olen äitiyslomalla loppusuoralla olevista opettajaopinnoista. Haluaisin valmistua, löytää mukavan osa-aikaisen ohjaustyön, saada vielä toisenkin lapsen ja muuttaa somaan pieneen kotiin keskellä kaupunkia. Unelmoin kiireettömästä perheen yhteisestä ajasta: päämäärättömistä päiväkävelyistä, spontaaneista retkistä ja askartelutuokioista, hitaasti valmistelusta ruuasta sekä ravintolalounaista keskellä päivää. Samalla haaveilen kiinnostavasta työstä, jossa voisin kehittyä jatkuvasti ja tuntea tekeväni hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheen ja työn yhdistämisestä olisi mukava lukea haastattelu �� Kuulisin mielelläni kokemuksia joltain, joka olisi esim. puolisonsa kanssa onnistunut kehittämään itselleen sellaiset ammatit, että samalla voidaan olla lasten kanssa kotona.

   t. sama anonyymi

   Poista
  2. Ihania unelmia! Varmasti moni jakaa nuo samat haaveet. Mä voisin kuules saman tien heittää sulle idean kotoa tehtävästä opetustyöstä: mitä jos antaisit tukiopetusta verkon kautta tai tekisit opintosisältöjä verkkoon vaikkapa videoiden muodossa? En tiedä miten olet suuntautunut, mutta lisäopetukselle on varmasti tarvetta, oli sitten aikuinen tai lapsi :).

   Haaveilen myös siitä, että voisin olla enemmän lapsen kanssa kotona, vaikka teen tällä hetkellä vain osittaista työviikkoa. Ehkä se on meidän kaikkien vanhempien toive. <3

   Yritän keksiä sopivan pariskunnan tähän haastatteluun, tai antaa vinkkejä muodossa tai toisessa. Hyvä aihe!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Olisi ollut kiva kuulla unelmiasi. Voit kertoa niitä minulle myös sähköpostitse, jos se on parempi tapa :).

   Poista
 5. Haaveita, niitähän on vaikka muille jakaa mutta näin nopeasti ajateltuna olisi ihanaa tehdä työtä pajalla ja ohjata ihmisiä tuunauksen saloihin. Toinen suuri haave on mennä samaa hommaa tekemään JCC:hen Kazimierziin. Näitä löytyy lukuisia mutta tärkein on juuri pajatoiminta, tuunaus sekä Kazimierz.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kuulostaa jännittävältä! Tuo JCC:n Kazimierz on mulle ihan tuntematon käsite *googlaa*

   Ihanaa, että sulla on paljon haaveita :). That's my girl!

   Poista