Sisällön tarjoaa Blogger.

5 elokuvaa sinulle, kun maailma potkii

Hömppäleffat, nuo elokuvataiteen väärin ymmärretyt pienet jalokivet. Kun olen itse todella väsynyt, surullinen tai muuten vain pienen piristyksen tarpeessa, katson aina jonkin alla esittelemistäni elokuvista. Miksi? No koska ne saavat ajatukset muualle, vaikka niihin ei tarvitse keskittyä (mikä on toisinaan enemmän kuin tarpeen) ja ne ovat kaikkinensa niin riemastuttavan positiivisia, että jo melkein ärsyttää (melkein, ei aivan).

Näin surullisten uutisten päivänä ajattelin lähettää teille kaikille hyvää energiaa sinne ruudun toiselle puolen ihan näin konkreettisten vinkkien avulla. Tiedän, tiedän – nämä eivät taatusti ole mitään uusia löytöjä, mutta nämä nyt vain sattuvat olemaan ne omat viisi hömppäsuosikkiani. Jospa tämä listaus saisi kuitenkin ajatuksen tämän iltaisesta hömppäleffan, sohvan ja pienen napostelun pyhästä kolminaisuudesta sikiämään aivoihinne. <3

1. Love ActuallyMaailmassa ei ole toista rakkaudesta kertovaa elokuvaa, jonka jälkeen olisi oikeasti sellainen olo, että taivaalta sataa pieniä pörröisiä pandakarhuja. Yleensä ne ovat nimittäin nyyhkyleffoja, ja sitähän me emme hae tällä kertaa, vaan iloisia rakkauselokuvia. 

Tai hei eipäs, on yksi toinenkin! The Holiday. Katsokaa sekin (vaikka varmasti olettekin jo katsoneet). 

2. Devil Wears PradaYksi kaikkien aikojen suosikeistani ikinä koskaan – Paholainen pukeutuu Pradaan. Just taattua hömppää, missä on lisäksi aivan järjettömän paljon kauniita vaatteita. Tällä jos millä lähtee paha mieli asap. 

3. Sinkkuelämää – niin leffat kuin sarjakin 


Vaikka viimeisin Sinkkuelämää-elokuva olikin aika huono (syytän tästä miesohjaajaa, joka ei vain tajua), niin ensimmäinen elokuva ja itse sarja toimivat loistavana pahanmielenkarkottajana. Ehkä siitä syystä Samantha, Carrie, Charlotte ja Miranda pyörivät ruudussa jo ehkä 326. kertaa (ja 16-vuotiaan tytärpuoleni mielestä tämä on "vanhusten" sarja – voitteko kuvitella? :D)

3. Clueless
Oman elämäni pahanmielenelokuvien äiti. Rakastimme ystävieni kanssa tätä elokuvaa teini-iässä (ja haaveilimme tietokoneohjelman avulla valittavista vaatekokonaisuuksista – nythän se on tavallaan todellisuutta, terveisiä Pinterestiin koukuttuneille ;D). 

Sinä nuorukainen, joka et syystä tai toisesta ole Cluelesia katsonut, ole hyvä ja korjaa tämä jäätävän ananaksen kokoinen aukko sivistyksessäsi, kiitos. 

5. Moderni perhe 


Moderni perhe on uusi Frendit – toimii kaikkialla, kaikissa kanavissa, kaikkina vuodenaikona ja vuosina, aina ja ikuisesti aamen. Jos ikinä koskaa on paha päivä, tämä poppoo pelastaa. 


Mikä on sun suosikkisi hömppäleffoista, tai mitä teet, jos oikein ahdistaa?

5 kommenttia

 1. Sinkkuelämää on kyllä ihan ehdoton ykkönen, toimii aina! En edes halua laskea, kuinka monta kertaa olen sarjan katsonut läpi. Jotkut jaksot muistan täysin ulkoa, toiset taas eivät onneksi millään tunnu jäävän päähän :D Toisessa leffassa on mun mielestä niin ihana se Abu Dhabin miljöö, että jo siitä syystä sitäkin jaksaa katsella :)

  Myös muut mainintasi ovat mun ehdottomassa top 10:ssä, mutta Clueless on mennyt multa täysin ohi. Täytyy katsoa asap! Mulle American Pie 1, 2 ja 3 ovat myös hyvän mielen leffoja, koska muistuttavat teinivuosista :D Tosin nykyään niitä ei jaksa kovin usein enää katsoa, kun ei se huumori nyt niin hyvää ole. Muita mitä on tullut useamman kerran katsottua ovat mm. Raising Helen, Confessions of a shopaholic, 13 going on 30, The Wedding Date ja Bridget Jonesit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bridget Jonesit ovat täälläkin jotenkin nostalgisia viihdykkeitä :D. Huomasitko muuten, että siitä on tulossa uusi osa? Mä en oikein tiedä miten suhtautua tähän uutiseen, mulle se ensimmäinen on ainoa oikea..

   Poista
 2. Pakko kommentoida tähän, sillä Clueless on tosiaan yksi kaikkien aikojen piristävimmistä leffoista! Onneksi se löytyy omasta leffahyllystä.
  Listaan lisäisin vielä Gilmoren tytöt, joiden jatko osia odotellaan malttamattomana. Tosin jos ei ole tutustunut sarjaan, suosittelen katsomaan ensimmäiset seitsemän tuotantokautta ensin!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on se hyllyssä! Sain ystävältäni Sigiltä sen ystävänpäivänä lahjaksi, koska se oli meidän yhteinen juttu silloin teinivuosina :D. Nuo Gilmoren tytöt eivät koskaan ole kuuluneet lemppareihini, koska jotenkin heidän puhetapansa ärsyttää. :D Ehkä mun pitää antaa niille uusi mahdollisuus.

   Poista
  2. Mietinkin että jotain mun listasta jäi puuttumaan, ja se oli tuo Gilmoren tytöt. Minäkään en siitä joskus aiemmin kiinnostunut, mutta viime vuonna kun annoin sille uuden mahdollisuuden, niin jäin totaalisen koukkuun. Arvostan sitä sarjaa siksi, että siinä ei näytetä mitään dramaattisia kohtauksia, kuten kolareita tms. Se on kyllä todellinen hyvän mielen sarja :)

   Multa oli mennyt täysin ohi nämä uutiset uudesta Bridget Jonesista ja Gilmoren tytöistä, kiitokset siis vinkeistä!

   Poista