Sisällön tarjoaa Blogger.

Tervetuloa maailmaan Prinsessa Pikkiriikki!

Tunnetkos sinä Prinsessa Pikkiriikin? Jaa et vai? No se on kyllä harmi, sillä hän on mitä ihanin, tuhmin ja kiltein tyttö, joka maailmassa asustaa. Nyt sinä tietysti ihmettelet, miten voi olla tuhma ja kiltti yhtä aikaa, mutta ei se ole ollenkaan vaikeaa. Välillä voi olla ihan vahingossa tuhma, kun yrittää olla kiltti, ja niin käy Pikkiriikille varsin usein. Aikuisten määräykset kun ovat toisinaan aika sekavia ja sitten toisinaan on hauskaa olla tuhma ihan tarkoituksella, vai mitä?

Otavalta tuli tieto, että lastenkirjani on julkaistu! Oma lämpimäinen on vielä Postin matkassa, mutta kustantamoon tuli jo muutamia kappaleita ja Suomalaisesta huomasin, että muutamia kirjoja on ehtinyt jo kauppoihinkin asti. 

Prinsessa Pikkiriikki on siis vihdoin täällä! Ai että mä olen kuulkaas odottanut. Viimeistään perjantaina se on saatavilla kirjakaupoista kautta maan ja minä poloinen seuraan esikoiseni matkaa sydän kippurassa – kohdelkaa sitä hyvin, jooko! Lukekaa ja kuunnelkaa ja hipsutelkaa vielä käsivarresta samalla, kun luette – se on ääneen lukemisen ihan erityisen tärkeää ;).
Koska ihmisten ilmoille ei saa mennä likaisissa vaatteissa, Pikkiriikki ottaa vaatteet pois ja lähtee pikkuhousuissa, jotka ovat onneksi superpuhtaat. Mukana tietysti Makkara-koira. 

Pikkiriikki koostuu kolmesta erilaisesta tarinasta, joissa ensimmäisessä kakkaava taikakoira Makkara taikoo kaikki aikuiset Himpskattiin määräilemästä, jotta kerrankin Pikkiriikki ja Makkara saavat tehdä niin kuin itse haluavat, ei niin kuin muut määräävät.

Toisessa tarinassa Pikkiriikki taistelee Räkä-Eetua vastaan ja tapaa ensimmäistä kertaa parhaan ystävänsä Pöjöläisen (joka muuten osallistuu syömiskilpailuun erästä varsin paljon makkaraa nähnyttä Piffelsonia vastaan). Kolmannessa taasen Rasittava Urpo muuttaa äidin vatsaan ja suunnittelee myös tulevansa sieltä ulos, mikä on sen verran ikävä juttu, että Pikkiriikki ja Pöjöläinen päättävät rakentaa itselleen uuden kodin ja muuttavat sinne asumaan. Eräs Rasittava Urpo muuttaa äidin vatsaan – ei hyvä hetki, yöks. Kuva: Ninka Reittu

Pikkiriikin myötä yksi elämäni suurimmista unelmista on toteutunut. Olen lapsesta asti rakastanut tarinoita, niiden kertomista ja kuvittelua ja suunnittelua, mutta koska olin vain kasin oppilas äidinkielessä, en edes listannut sitä toiveammatikseni, vaan kehittelin kaikkea muuta. Kirjoittamisen ilonkin löysin vasta lukiossa luovan kirjoittamisen kurssilla – että voit oikeasti sukeltaa mihin tahansa maailmaan ja tehdä siellä mitä ikinä vain keksit! Ilman sitä kurssia en varmasti olisi koskaan ymmärtänyt, että pilkkujen paikat on opittavissa (ja ne kannattaakin opetella), mutta se ei ole kirjoittamisen ydin. Innosta huolimatta en uskaltanut haaveilla ammattikirjoittajan työstä, koska olin edelleen vain se kasin oppilas – jälleen hyvä osoitus siitä, että uskomme liian helposti sen mitä meille sanotaan, emme sitä, mitä itse yritämme itsellemme sanoa. 

Toivottavasti saatte iloa tarinoistani ja Ninka Reitun ihanista kuvista, jotka kuvaavat mielikuvieni hahmoja just eikä melkeen. Kirjan voi tilata täältä ja palautetta otan jälleen kerran vastaan enemmän kuin mielelläni <3. 12 kommenttia

 1. Onnea Hannele! Teksti vaikuttaa hauskalta ja kuvat ovat persoonallisia, kirja varmaan löytää yleisönsä!

  Itse olen enemmän edellisen kirjasi kohderyhmää, mutta kyllä meillä kotona vaikuttaa myös yksi metrinpätkä joka tästä kirjasta saattaisi tykätä. Siis tuleeko sinusta meidän perheen suosikkikirjailija? Enää puuttuu jokin mieheen iskevä "teknologian perusteet IHAN KAIKISTA vehkeistä" tms. kirja... =) No meni vähän stereotypiaksi, minähän se oikeastaan meidän perheen insinööri olen... Mutta paljon onnea saavutuksistasi!
  -Ciara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin haluan teidän perheen suosikkikirjailijaksi! Tosin tuo teknologian perusteet on kyllä aika iso haaste, koska hmmm... Se ei ehkä ole ihan mun lempijuttuja, tekniikka :D.

   Kiitos onnitteluista muru!

   Poista
 2. Lisään vielä toisena kommenttina tällaisen, mikäli et halua sitä julkaista tms, mutta kun nyt kyseessä on kirjaesittely niin haluaisitko korjata tekstistä pari kirjoitusvirhettä? Jos haluat niin jätä kommenttini huomiotta, ja ihan tiedoksi että myös itse olin aina vain se kasin oppilas lukion äikässä... Tein mitä hyvänsä; kirjoitin esseen vasemmalla kädellä tai panostin ja suunnittelin tekstiä viikon, aina se kasi. =)

  "-- No se on kyllä harmi, sillä hän omitä ihanin, tuhmin ja kiltein tyttö --"
  korjaus: hän on mitä ihanin... (eli n-kirjain sekä välilyönti puuttuu)

  "Pikkiriikin myötä eräs yksi elämäni suurimmista unelmista on toteutunut --"
  korjaus: eräs tai yksi -määrite pois?

  Ja vielä, edellisen kirjasi tiimoilta avaamasi arvonta lie jo päättynyt? Aiotko julkaista voittajat blogissa vai ihan vaan ottaa heihin yhteyttä suoraan ja kaikessa hiljaisuudessa?
  -Ciara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule sä olet ihan oikeassa, kiitos huomioista. Nuo ovat itse asiassa vähän sellaisia vauhdissa jääneitä virheitä. Vaikka aina oikoluen tekstit, niin aina niihin jää jotain (koska muutenhan mä olen täydellinen kieliopissa, kröhöm... ;D).

   Mä olen ottanut linjan, etten julkaise ihmisten nimiä blogissani arvontojen yhteydessä, koska kaikki eivät sitä halua. Olen kuitenkin jo arponut kirjat. <3

   Poista
 3. Aivan mahtavaa Hannele, onnea vielä tästä! Tämä tulee olemaan oikein mukava pieni lahja kummitytölleni :) Ja hei mieletöntä tarkkuutta Ciaralta, voi kunpa itsellä olisi noin hyvin kirjoittamisen taidot hallussa. Toivotan Ciaran tervetulleeksi lukijaksi ja kirjoitusvirheiden korjaajaksi, itse kun en niitä huomaa. Syytän tässä äidinkieltäni, mutta totuus lienee piilevän enemmänkin hosuvassa luonteessani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jessica! Just tuli postista tekijäkappaleet ja voi että, ihan käsittämättömän onnekas olo kyllä tällä hetkellä <3. Mä olen myös hosuva ja suurpiirteinen, minkä vuoksi sattuu ja tapahtuu vähän koko ajan – mitenköhän sitä oppisi tarkemmaksi?

   <3

   Poista
 4. Kiitos Hannele tästä ihanasta ja humoristisesta Pikkiriikistä. Tyttäreni, 4v, sai kirjan joululahjaksi ja kyllä sitä on luettukin. Tosin iltasatuna ei niin hyvä, kun nauramme edelleen hervottomina, kun Pikkiriikki lähtee pikkuhoususillaan torille sekä tyttäreni lempikohdalle, jossa Pikkiriikki sanoo, ettei ole koskaan ollut ällösuolien ja pierujen keskellä. Niin ihanasti olet kirjoittanut, että tyttäreni tosiaan samaistuu Pikkiriikkiin - hän on nimittäin kuin tosielämän pikkiriikki ja heitä varmaan löytyy muistakin perheistä. Lisäksi kirja innostaa myös itseäni kirjoittamaan lastenkirjaa Taikakastelukannusta, tarinasta jota olen silloin tällöin tytölleni iltasaduksi sepittänyt. Innolla odotamme syksyllä ilmestyvää uutta Pikkiriikkiä. Kiitos.
  -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, mikä ihana kommentti tänne oli ilmestynyt! :) Iso kiitos, kyllä nyt saa tämä kirjailija mennä hymy huulilla nukkumaan. Hirmuisesti terveisiä pienelle Pikkiriikille ja koko muullekin perheelle. Olen tosi, tosi onnellinen, että olette kirjaa lukeneet ja siitä tykänneet. :)

   Tsemppiä myös Taikakastelukannun kirjoittamiseen! :) Kuulostaa ehdottomasti jännittävältä tarinalta.

   Poista
 5. Hei ja kiitos aivan ihanasta prinsessa pikkiriikistä. On luettu kirjat moneen kertaan tyttärieni Milan 8 ja Veran kohta 6 vee kanssa ja aina naurattaa, meitä kaikkia. Meitäkin eniten nuo ällösuolet ja pierut on naurattanu taikavääkylöiden ja himpskattiin taikomisten lisäksi :) Ja tuo kuvitus on kerrassaan niiin loistava! :)
  t. Noora Joensuusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Kiitos <3. Aivan ihana palaute, kiitos sinulle siitä. Lämpimät terveiset pienelle Milalle ja Veralle ja muillekin – ihanaa, että olette tykänneet pienen prinsessan tohinoista ja niin samaa mieltä, että Ninka Reitun kuvitus on kyllä aivan mahdottoman täydellinen. Hän taikoo Pikkiriikin henkiin tuosta vaan! :)

   Poista
 6. Hannele!

  Olen töissä päiväkodissa ja lasten pyynnöstä olen lukenut päivälevolla molemmat Pikkiriikit nyt kahteen kertaan! Jopa eskari pojat ovat tulossa innoissaan kuuntelemaan silloin kun Pikkiriikkiä luetaan! Ainoa huono puoli asiassa on se, että nukkumisesta ei meinaa tulla mitään! Mikäli itse onnistun pidättelemään naurua lukiessani makkaran taikavääkyleistä, lapset nauravat kyllä "kakkapökäleille" ja "musta kuin mörön pylly"-jutuille, eivätkä meinaa malttaa rauhoittua... Kirjat ovat loistavia!! Lapset ovat parhaita kriitikoita :D Innoissani odotan Pikkiriikin "Astetta paremmat iltasadut"-kirjaa.Se lähtee välittömästi tilaukseen,kunhan ilmestyy! Kirjat ovat kirjoitettu niin valloittavasti,lapselle ominaiselle kielelle ja huumorilla,että se yllätti jopa lukijankin ekalla kerralla! Sain kommentin:" Me ei voida nukkua kun sie naurat niin kovasti!"

  Aion kerätä kaikki Pikkiriikki kirjat, mitkä ikinä ilmestyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä ihana kommentti tänne on ilmestynyt! KIITOS :). Lapset ovat tosiaan aika tiukkoja kriitikoita – he eivät kyllä feikkaa tykkäämistään ne ihanat, joten olen tosi otettu <3.

   En käy lukemassa blogin kommentteja enää oikeastaan ollenkaan, mutta onneksi eksyin näkemään sun viestin. Rutistusterveiset pienille kikattajille ja isommillekin :).

   Aurinkoa,

   Hane

   Poista