Sisällön tarjoaa Blogger.

Haluaisitko sinäkin ehtiä enemmän?

Tiedätkö sen tunteen, kun tunteja on liian vähän ja tehtävälista on kilometrin mittainen? Olen ollut usein aivan liian optimistinen ajankäyttöni suhteen ja myönnetään – se on ehkä suurin syyllinen krooniseen myöhästelyyni. Olen myös innostuja, joka helposti tarttuu liian moneen kahvaan kerrallaan, vaikka käsiä on vain kaksi.

Opin läksyäni edelleen, mutta etenkin näin äitiyden myötä olen oppinut olemaan huomattavasti tehokkaampi kuin aikaisemmin. Siksi halusin jakaa teille tärkeimmät (ja ehkä yksinkertaisimmat) oppini siitä, miten aikaa hallitaan paremmin.

Tämä kooli mimmi sanoo taatusti ei kiitti kaikelle, mikä ei sovi agendaan. Kuva: Stockmann

#1 Poista kaikki tilpehööri elämästäsi 

Uskoisin, että meillä on kaikilla asioita, joita emme halua tehdä, mutta teemme ne, koska lupasimme. Seuraavaksi tietenkin kuvittelemme maailman kaatuvan, mikäli luovumme taloyhtiön hallituksen pullakahvivastuusta tai unohdamme pestä ikkunat. 

On ensisijaisen tärkeää poistaa KAIKKI ylimääräinen tilpehööri elämästäsi. Kaikki. Pidä vain ne, jotka tuovat sinulle nautintoa tai todellista hyötyä (tai jonkun läheisesi erittäin onnelliseksi). Ylimääräiset vastuutehtävät ja Koska naapuri katsoo -jutut voi jättää suosiolla tekemättä terveisin eräs, joka ei vieläkään ole perannut kukkapenkkejä. Maatuu ne kuitenkin. 

#2 Valitse, mihin keskityt

Onko sinullakin tapana vastata ”kyllä”, vaikka haluat sanoa ”ei”? Oh – tiedän tunteen. Ei-sanan sanominen on yllättävän haastavaa ja sitä on ihan oikeasti hyvä vähän harjoitella etukäteen, koska vaikka kuinka olet hyvissä aikeissa kieltäytyä kunniasta, kun naapuri ehdottaa iltalenkkiä tai pomo kysyy, kiinnostaisiko sinua pieni lisätehtävä, suustasi purkautuu jollain kumman konstilla JOOOO vaikka piti sanoa kiitos ja ei.

Tätä taitoa kannattaa kuitenkin ihan oikeasti treenata ja valita jo etukäteen se, mihin haluaa keskittyä. Tiedä, mihin haluat mennä vaikkapa viiden vuoden sisään ja vastaa myöntävästi vain sellaisiin kysymyksiin, jotka vievät sinua sitä kohti (tai viinille – aina kannattaa mennä viinille).

#3 Älä ole optimisti


Itsehän uskon positiivisen maailmankuvan ilosanoman levitykseen oi kyllä, mutta mitä ajankäyttöön tulee, kannattaa aina – AINA, olla pikkasen pessimisti. On nimittäin sanomattakin selvää, että juuri ennen h-hetkeä muistat, että koirakin piti pissattaa ja lapsi tarvitsi apua koulutehtävien kanssa, ja siinäpä sitä sitten taas ollaan. Myöhässä. 

Mikä on sinun vinkkisi ajanhallintaan?

4 kommenttia

 1. Kolmoskohtaa saisin itse vielä petrata, kun ihan säännöllisesti unohdan etten edelleenkään aja teleportilla; kulkupelissäni on neljä rengasta ja bensamoottori, ei mitään aikavyöhykkeet ylittäviä siniaaltoja. ;)
  Luin kirjasi, siis TVT, ihana se oli! Pidän pienen tauon ja luen uudestaan.

  Aurinkoista kesän jatkoa. :)
  -Ciara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos murunen! Toivottavasti tartut myös Pikkiriikkiin, teillä se varmasti menisi jo (eikös sulla ollut noin 4–5-vuotias pikkuinen?).

   Aurinkoista kesää!

   Poista
 2. Isompi beibini on 3-vuotias, ja sain alkukesästä uuden. Se vasta on pikkuinen eukko. <3
  Mutta tämähän ilmeisesti jopa toistaa Pikkiriikin kirjan teemaa, että kyllä sopisi lukemistoksi meille. :)
  -Ciara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, vähän myöhässä tulevat onnittelut, mutta onnea kovin <3. Meininki vauvan ja 3-vuotiaan kanssa on varmasti aikamoista, mutta ihanaa myös. Jaksamista ja nauttimista sinne. Ja joo, Pikkiriikki tosiaan saa pikkuveljen Rasittavan Urpon, se on aika raskas elämänvaihe, kun pitää muuttaa ja muutakin, mutta onneksi siitäkin ilo irtoaa lopulta :).

   Poista