Sisällön tarjoaa Blogger.

Prinsessa Pikkiriikki Arvid Lydecken -palkintoehdokkaaksi!

BOOM! Nyt tuli kuulkas enot ja emännät heti sellaisia uutisia, että täällä ruudun toisella puolen tipahti ihan kyynel jos toinenkin: Prinsessa Pikkiriikki on Arvid Lydecken -palkintoehdokkaana vuonna 2016!

Maailman hurmaavin nakupelle on yksi Arvid Lydecken -ehdokkaista vuonna 2016. 


Raadin perustelut kuuluvat näin:

Hannele Lampelan Prinsessa Pikkiriikki on hurmaava lastenkirja. Päähenkilö on riemastuttava, anarkistinen prinsessa – todellinen lasten toimijuuden ja tekemisen puolestapuhuja, joka osaa jättää aikuisten määräykset omaan arvoonsa. Lapsen näkökulma kantaa vahvasti teoksen alusta loppuun, ja Prinsessa Pikkiriikin kolmessa tarinassa riittää sekä vauhtia että seesteisiä hetkiä. Lampelan hersyvä ja leikittelevä kieli houkuttelee lukemaan kirjaa ääneen.


Sanomattakin selvää, että en oikein tiedä miten päin olla tällaisen uutisen kanssa. Aina kun yritän ajatella sitä, niin pääni POKS räjähtää. Huh. Aivan käsittämätöntä, että olemme onnistuneet kuvittaja Ninka Reitun ja kustannustoimittajamme Katriina Kauppilan kanssa luomaan kirjan, joka nousee satojen lastenkirjojen joukosta näin arvostetulle ehdokaslistalle. 

Muut ehdokkaat ovat Henrika Andersonin Nagu-Nalle på djupa vatten (kuvitus Christel Rönns), Sanna Iston Maan alaiset (kuvitus Sami Saramäki), Juha-Pekka Koskisen Benjamin Hawk – merirosvon oppipoika ja Silja Sillanpään Tenho ja Ryske – satuja soitosta (kuvitus Kati Vuorento). 

Onnea kaikille ehdokkaille, me ollaan kaikki voittajia jo nyt! Tämä on jotakin aivan mielettömän mahtavaa, ei voi muuta sanoa. Palkinnonsaaja paljastetaan 13.1.2016, pitäkää peukkuja pahankurisille prinsessoille!

Ei kommentteja