Sisällön tarjoaa Blogger.

Sydämen seuraamisen äärimmäinen tärkeys

Hyvää joulua kaikille! Meillä on ämpätty koko vatsaämpäri täyteen ruokaa, moikattu Pukkia, podettu vatsakipua konvehtien vuoksi ja soitettu rokkia heti sielun täydeltä. Lisäksi olemme käyneet tytärpuoleni kanssa pitkiä keskusteluja aiheesta tulevaisuus – mistä sitä pieni ihminen voi tietää, mitä haluaa, kun ei edes tiedä, millainen tie on mahdollinen? Maailmassa kun on miljoonia ammatteja ja sinua vain yksi.

Kuva: The White Company
Gut feeling, sille ei taida olla suomeksi hyvää termiä – perstuntuma, sydämen ääni? No joka tapauksessa sillä olen ammatillisen elämäni mennyt hyvin pitkälle ja se on tuonut eteeni paljon kaikenlaista yllättävää ja mahtavaakin.

Muistan toki, miten vaikeaa tulevaisuuden suunnittelu oli lukion jälkeen – minne haluan, pääsenkö edes sisään, pitäisikö pitää välivuosi, kaksi, kolmekin? Opinto-ohjaaja latasi eteeni tekniikkaa ja kemiaa, vaikka olen aina ollut matemaattisissa aineissa ruokottoman onneton. Luova ala ei opettajan mukaan koskaan tulisi tuomaan leipää pöytään, siksi kannattaisi kuulemma ajatella järkevästi ja lähteä opiskelemaan alaa, jolla riittää työpaikkoja. Luojan kiitos uskalsin jättää opon ohjeet omaan arvoonsa ja valitsin itse oman tieni – sen, joka tuntui sydämessä oikealta. Vanhempani onneksi tukivat päätöstäni hakea tanssin pariin, vaikka siitä ei lopulta leipätyötä tullutkaan.

Lukion jälkeen pääydin lopulta "hakemaan itseäni" ja työskentelin mm. juorulehdessä ja opetusministeriössä sihteerinä. Muutaman välivuoden jälkeen ymmärsin lähteä opiskelemaan toimittajaksi ja lopulta kaikkien vuosien jälkeen löysin ammatin, joka on todellinen intohimo ja jossa kaikki hankkimani taidot nivoutuvat kiinnostavalla tavalla yhteen. Sydämen ja perstuntuman äänen seuraaminen on ollut omalla kohdallani siis ehdottomasti viisain päätös, siksi annoin sen tytärpuolellenikin tärkeimmäksi vinkikseni – kun tekee sellaisia asioita, joiden tekemisestä nauttii, ei voi mennä aivan vikaan.


Oletteko te muut tehneet, kuten vanhat ja viisaat ovat neuvoneet, vai oletteko seuranneet omaa sisäistä ääntänne? Minne tie on vienyt ja oletteko onnellisia valitsemallanne polulla?

Onnellista ja rauhallista joulua sinne ruudun toiselle puolen <3.


Ei kommentteja