Sisällön tarjoaa Blogger.

Apua kuivalle iholle

Kuiva iho on monen ongelma näin talvisaikaan – hilseilyä, kutinaa ja epämukavaa oloa. Ei hyvä. Itsekin olen ollut lähes poikkeuksetta kuivan ihon uhri joka talvi, mutta nyt siihen on tullut muutos ja syitä tälle on oikeastaan kaksi – runsas vedenjuonti ja laadukas, tehokkaasti kosteuttava hoito.

Varmasti yksi tärkeä osa ihoni hyvinvointia on Hydrafacial-hoitosarja (saatu blogin kautta), jota kokeilin aknesta kärsivien kasvojeni hoidossa. Siinä epäpuhtaudet imuroidaan(!) ihosta pois pieneen säiliöön(!), minkä jälkeen kasvoihin imeytetään runsaasti kosteuttavia ja hoitavia ainesosia. Kävin tosiaan noin vuosi sitten säännöllisesti Hydrafacial-hoidoissa ja akneni jäi hoitolan hoitopöydälle sen ansiosta, mutta nyt aina kun epäpuhtauksia ilmenee uudelleen, suuntaan Hydra-hoitoon ja se on vaikuttanut ihooni todella paljon – ennen samea, näppyläinen ja kipeä iho on nyt kuulas, hyvinvoiva ja kosteutettu. Hoidosta ja kokemuksistani voitte lukea enemmän täältä. 

Hyvä kosteusseerumi tekee ihmeitä talvella. Kuvassa Swiss Clinicin tuote (saatu blogin kautta), johon tykästyin myös erityisesti. 
 Myös laadukkaista hoitotuotteista on apua: kosteuttavana seerumina minulla oli aluksi Hydrafacial-tuotteisiin kuuluva Antiox+-seerumi, joka on todella mahtava tuote, mutta myös aika hintava. Hyväksi korvaajaksi olen löytänyt ACOn kosteuttavan seerumin, joka on edullisempi ja paikkaa hoitotarvetta hyvin ainakin näin väliaikaisesti.

Yksi tärkeimpiä hoitotuotteitani on myös vastikään löytämäni Origins-sarjan Drink Up Intensive, joka on aivan järjettömän ihana sekä koostumukseltaan, tuoksultaan, että hinnaltaan (vain 16,90 euroa puteli ;D). Kosteuttava naamio jätetään yöksi kasvoille ja aamulla heräät kauniskasvoisena neitokaisena. Drink Up ei jätä muiden kosteuttavien naamioiden tapaan sitä ikävän nahjuista olotilaa jälkeensä, vaan raikas tunne on iholla vielä aamullakin. Sivelisin tätä mielelläni joka ilta kasvoille, mutta suositus taitaa olla max 2 kertaa viikossa.

Myös säännöllinen kuorinta on tärkeää ainakin omassa ihonhoidossani. Siskoni Helena esitteli minulle muovisen kasvoharjan, johon olen aivan rakastunut – valitettavasti näitä ei näytä saavan Suomesta mistään, eli jos olet jossain nähnyt, kerro ihmeessä! Myös suolasaippua kuorii, kun sitä hieroo kevyesti ihoa vasten, mutta sen kanssa kannattaa olla todella varovainen ja itse kuorin tällä vain ns. paksuimmat kohdat, eli leuan, otsaa ja nenää.

Suolasaippualla voi varoavasti myös kuoria ihoa! Hyvin kuivalla iholla se voi tosin kirvellä. 
Vartalon ihoa kuorin ja kosteutan tavallisella apteekin hoitorasvalla, mutta se ei tällä hetkellä vaikuta kovinkaan riittävältä – olisiko teillä vinkkejä vartalonhoitoon? Kuulun siihen osaan naisia, jotka hoitavat huolella kasvojaan, mutta jättävät kehon hieman huonommalle huomiolle. Ehkä pitäisi joskus törsätä kunnon kosteuttavaan vartalohoitoon...

Millä keinoilla te taistelette kuivuvaa ihoa vastaan?

Ps. Jos muuten kärsitte kuivista huulista, niin heivatkaa huulirasvat helvataan ja käyttäkää apteekista hankittavaa, paksua rasvaa käyttöönne (esimerkiksi Ceraderm on hyvä merkki!). Olen huomannut, että huulet voivat huomattavasti paremmin, kun niitä rasvaa rasvaisella perusrasvalla, sillä huulivoiteisiin jää koukkuun ja siksi huuletkin ovat aina rohtuneet, t: eräs, jolla on lähes aina rohtuneet huulet veden kittaamisesta huolimatta.

2 kommenttia

 1. Kiitos taas kauniisti muotoillusta, inspiroivasta kirjoituksestasi.. Ihonhoito voikin olla positiivista hifistelyä, jos resurssit riittävät. Kiireisemmille haluan kosmetologina suositella huipputuotteen ratkaisuksi ihon ongelmakohdille. Hilseilevälle, ärtyneelle ja tulehtuneellekin iholle paras tietämäni turvallinen ja nopeatehoinen apu on Moraz sarjan skin saver.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla joskus, jos iho ärtyy taas oikein pahaksi :).

   Hannele

   Poista