Sisällön tarjoaa Blogger.

Hyvän Mielen Aakkoset, eli mikä tuo hyvää fiilistä elämääni just nyt?

A niin kuin aamu  En ole niin tippaakaan aamuihminen, ne ovat elämäni pieniä pyllyreikiä, mutta minä (ja mun urooni, joka on aamuihminen) olemme hyväksyneet tämän yhdeksi elämän perustotuuksista. Herään hitaasti, tarvitsen paljon kahvia ja vihaan maailmaa hetken verran, mutta se, että saan nykyään kiukutella edes jossain määrin omassa tahdissani tuo ehdottomasti parempaa fiilistä elämääni just nyt. Kiitos myös puoliskolle tästä mahdollisuudesta <3.

B niin kuin banaanismoothie – Siskoni Helena asuu meillä hetken aikaa opintojensa ansiosta ja hän tekee joka ilta smoothien jääkaappiin aamuksi (ja siitähän riittää myös mulle, kiitos sisko <3). Ai niin ja ps! Siinä vaiheessa kun minä herään ähkien tukka pystyssä, keittiössä on yleensä hyväntuulinen ja tyylikkäästi laittautunut lentoemäntä. Edelleen varsin hämmentävää.

Inspiroivin kuvaukseni viime vuodelta – DMK Photographyn  upeat otokset pihapuidemme keskellä. 
 C niin kuin C-vitamiini – Olen lisäillyt ruokavalioon jälleen reippaasti kasviksia juhlakauden jälkeen ja on se vain ihmeellistä, miten nopeasti siitä tulee parempi fiilis. Suosittelen lämpimästi kaikille.

D niin kuin Danish Publisher Turbine – Pikkiriikki ilmestyy kohta myös tanskalaisille lapsille, en malta odottaa. En tosin ymmärrä teoksesta hölkäsen pöläystäkään, mutta aion silti opetella lukemaan tekstiä mahdollisimman uskottavasti, koska onhan se nyt ihan mahottoman huippu juttu.

E niin kuin elämäntaidot – Luovuus, musikaalisuus, urheilullisuus ja hyvä laskupää ovat asioita, joita arvostetaan lahjakkuuden osa-alueina. Mielestäni ominaisuudet ja lahjakkuudet tulisi tulkita huomattavasti nykyistä laaja-alaisemmin, sillä esimerkiksi hyvä organisointikyky, sosiaalisuus ja vaikkapa rohkeus ovat ominaisuuksia, joita voi jalostaa ja kehittää itsessään, ja jotka voivat viedä elämässä sinne, minne on hyvä mennä. Jokainen ihminen on lahjakas jossain, se tulisi nähdä ja tunnistaa nykyistä paremmin.

F niin kun flyygeli eipäs kuin piano – Isäni osti minulle pianon, kun olin 8-vuotias ja soitin on minulle äärettömän rakas. Valkoinen kaunotar saapui kotiimme jo viime vuonna, mutta nyt se on saatu kunnolla vireeseen ja soi valehtelematta päivittäin, sillä perheenjäsenistämme joka ikinen käy siitä välillä nautiskelemassa.

G niin kuin gepardi, joka en ole sitten tippaakaan, MUTTA rytmini elämässä on ehdottomasti nopea ja VIHAAN ihmisiä, jotka kävelevät hitaasti tai selittävät sata vuotta asiaa, jonka olisi voinut kertoa yhdellä lauseella. Siksi puhun päälle ja puhisen, jos et päästä mua ohi, että sori nyt vaan.

H niin kuin Helena, Heidi ja Tommi – Sisarukset ovat yksi suurimpia voimanlähteitäni ja akkupattereitani tässä maailman menossa. Kiitos tyypit siitä, että olette mun elämässä (niin ja kiitos äiti ja isä, että olitte riittävän sekopäitä tekemään neljä vauhtityyppiä samaan perheeseen).

I niin kuin ilmapallo ja muut elämän pienet kivat jutut – Hyväntuoksuinen suihkusaippua, leikkokukat, hohtavan hangen ihmettely, silkkinen aamutakki, muhkeat villasukat ja kaunis neule – elämän pienet asiat tuottavat suuresti onnea.

J niin kuin jollotus – Meillä lauletaan paljon, mikä on mahtava juttu. Luriskaa enemmän, älkääkä niin välittäkö osutteko nuottiin vai ette. Asioita kun voi tehdä vain siksi, että ne ovat hauskoja – kaikessa ei tarvitse olla täydellinen.

Kuva: DMK Photography
K niin kuin kerrasto – Älkää ihmiset valittako pakkasesta, vaan laittakaa riittävästi vaatetta ja nauttikaa! Onhan tuolla nyt aivan äärettömän kaunista ja kesä ympäri vuoden olisi äärettömän tylsä vaihtoehto. Kitistään sitten vaikka maaliskuussa, kun olisi jo kiva iskeä ballerinat jalkaan ja nauttia kevään lämmöstä :D.

L niin kuin Lydecken, Arvid – Pikkiriikki on ehdolla vuoden 2017 Arvid Lydecken -palkkinnonsaajaksi. Homma tulee mieleeni aina välillä ja joka kerta vatsassa muljaisee just sillai onnellisesti, koska olen siitä vain niin älyttömän onnellinen ja ylpeä.

M niin kuin makkara – Makkara on hyvvää, vaikka se ei teekään ihmiselle kovin hyvvää. Yritän syödä sitä harvoin, mutta mökillä on aina pakko saada parit kyrsät. Makkara on myös eräs kakkaava taikakoira, joka on erittäin lähellä sydäntäni <3.

N niin kuin Ninka Reittu ja muut kirjailijakollegat – Pikkiriikin myötä olen saanut elämääni myös paljon upeita ihmisiä, joita on aivan mahtavaa tavata ja joiden kanssa on niin paljon yhteistä heti ensi istumalta. Ninka on Pikkiriikin kuvittaja ja hän julkaisee myös omaa kirjasarjaansa Messi-kissan seikkailuista. Ensi keväänä häneltä ilmestyy Sinä olet superrakas -kirja, jonka idea on äärettömän hellyttävä. Kannattaa tutustua.

O niin kuin Otava – Kustantamoni on täynnä kovaa kokemusta omaavia parhaustyyppejä. Olen äärettömän kiitollinen, että saan tehdä heidän kanssaan työtä, jota rakastan.

P niin kuin PIKKIRIIKKI TIETENKIN! – Pikkiriikki on fiktiivisistä ystävistäni ehdoton suosikkini ja hahmo, jonka kautta saan toteuttaa kaikki lapsuuden unelmani (kuten vaikkapa oman talon rakentamisen ja aikuisten lähettämisen Himpskattiin). Mahtava tyyppi tämä kurahousuinen prinsessa, joka on tuonut elooni niin paljon toteutuneita unelmahetkiä <3.Q niin kuin Queen by Saara Aalto – Saara Aallon matkaa maailmantähdeksi on ollut mahtava seurata ja se on paljastanut melkoisesti meistä suomalaisista. Aluksi valtayleisön mielipide näytti olevan vahvasti Saaraa vastaan, mutta mitä pidemmälle hän pääsi, sitä enemmän kannustusta hän sai. Kuvitelkaa, mihin kaikkeen tuo nainen olisi pystynyt jo paljon aiemmin, jos olisimme heti olleet hänen lahjoistaan ylpeitä? Suomessa on huono tapa mollata ensin ja kiittää sitten, jos on jotain kiitettävää – tuetaan, kannustetaan ja ollaan ylpeitä toisistamme. Sellaisessa ilmapiirissä on huomattavasti onnekkaampaa elää.

R niin kuin rakkaus – Rakkautta on elämässäni tällä hetkellä mielettömän paljon ja olen siitä todella onnellinen. Vielä kymmenen vuotta sitten oli toisin ja ehkä erityisesti sen vuoksi osaan arvostaa sitä, mitä minulla nyt on.

S niin kuin sydämen ääni – Minulle sydämen ääni on intuitiota, eli sitä perstuntumanakin tunnettua fiilistä. Kuuntelen persettäni ja sydäntäni enemmän kuin päätäni, mikä johtaa yleensä superhyvään lopputulokseen. Suosittelen lämpimästi.

T niin kuin Tukkis – Maailman rakkain ja tärkein olento, joka on muuttanut käsitykseni rakkaudesta täysin. Kun pikkumieheni syntyi löysin aivan uuden muodon rakkaudelle, joka on suurempi kuin mikään koskaan aiemmin.

U niin kuin uskallus – Olen uskaltanut viime vuonna paljon. Osa uskalluksistani meni päin prinkkalaa, mutta eipä sen niin väliä, sillä mokasta oppii ja julkisesta mokasta vasta oppiikin.

V niin kuin V-tyyli – Matti Nykänen on jännittävä ihminen, jonka esimerkin mukaisesti ihminen voi tehdä vaikka mitä, jos sattuu huvittamaan.

X niin kuin haarahyppy – Liikunnan muuttaminen osaksi elämää on tämän vuoden projekteja numero 1. Kun harrastan säännöllisesti liikuntaa fiilis on parempi ylipäätään ihan kaikessa. Näin muuten vastikään Facebookissa loistavan mietelauseen, joka meni jotensakin näin: "Pyllyn vuoksi ei kannata treenata, sillä se tuottaa vain kakkaa ja hauskoja ääniä. Treenaa ennemmin pään vuoksi, se tuottaa paljon enemmän iloa".

Y niin kuin yrittäjyys – Tämä tuore vapaus huumaa mun päätäni edelleen ja olo on kuin puliukolla, joka ryntää kesäniitylle ensimmäistä kertaa.

Z niin kuin zzzzz – Saan nykyään nukkua riittävästi, mikä on kyllä suuri kiitollisuudenaihe. <3 Tukkis ei herätä enää öisin, vaan nukkuu kuin tukki (ja aika usein meidän keskellä, koska pikkumiehen vieressä on vain niin ihanaa nukkua – ei hän siinä enää kymmenen vuoden päästä nuku).

Å niin kuin ÅHHÅH – Ihmettely on mahtavaa! Harrastan sitä aina silloin tällöin vaikkapa vaihtamalla näkökulmaa tutulla reitillä tai pohtimalla, millaista elämää tuokin harmaatakkinen setä tuossa mahtaakaan elää. Kun siirtää ajatteluaan pois oman navan ympäriltä ja yrittää oppia näkemään asioita uudessa valossa, mieli avartuu ja mielikuvitus kehittyy.

Ä niin kuin äitiys – Parasta, mitä elämässäni on tapahtunut hands down. Tukkis on ihmeellinen olento ja olen kunnioitettu, että saan seurata hänen kasvuaan. <3

Ö niin kuin ööö... – Aina ei keksi sanottavaa ja se erittäin ookoo. Hiljaisuus on asia, jota ei arvosteta riittävästi nykyään, kun kirjastokin halutaan täyttää tapahtumilla ja metelillä. On hyvä, että on myös paikkoja, joissa voi olla ihan hiljaa ja hiljaisuus on suuri voimavara elämässä, jonka ansiota lähes kaikki ideani ovat. Kannattaa kokeilla.

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Pirita! Saa ehdottomasti, kiitos kunniasta :). Linkkaa vinkkiä, kun olet julkaissut.

      Poista