Sisällön tarjoaa Blogger.

Osallistu kirja-arvontaan – voita Omannäköinen elämä!

Ammatinvalinta on aihe, joka tuntuu pyörivän tällä hetkellä joka toisessa kahvipöytäkeskustelussa, johon osallistun. Omat suunnitelmani ja unelmani ovat jokseenkin selviä, mutta ympärillä on nyt erityisen paljon ihmisiä, jotka miettivät uutta suuntaa elämäänsä ja voisin vaikka vannoa, että teitä on melkoinen joukkio siellä ruudun takanakin – olenko oikeassa?

Tämähän ei ole mikään ihme, sillä ammatinvalinta ei ole mikään pikkujuttu ja mielestäni sitä onkin hyvä pohtia uusiksi aina silloin tällöin. Vietämme suuren osan elämästämme töissä, siksi palkkaa olisi hyvä nostaa sellaisesta työstä, jossa viihtyy, eikös? Yritän kannustaa ihmisiä aina tavoittelemaan unelmiaan ja myös selvittämään, millainen työelämä voisi olla juuri se heidän juttunsa. Tästä on itseasiassa tullut minulle jo yksi intohimo – on vain niin käsittämättömän upeaa nähdä, miten kokonaisvaltaisesti ammatillinen intohimo ja innostus vaikuttavat ihmisen arkeen.
Omannäköinen elämä – näin teet hyviä valintoja, on PS-kustannuksen kiinnostava uutuuskirja. Teoksen takana ovat Leena Ståhlberg ja Marjaana Herlevi, jotka ymmärtävät paitsi ammatinvalintaa tekeviä nuoria, myös uudelleenvalitsevia vähemmännuoria. Olen lueskellut kirjaa läpi ja vaikka se ei itselläni ole oikeastaan enää ajankohtainen, uskon, että se auttaa monia elämänsä suuntaa pohtivia löytämään unelmien tielle myös konkreettisesti.

Ilokseni sain PS-kustannukselta yhden kirjan arvottavakseni teille lukijoille. Osallistu arvontaan kommentoimalla viestikenttään miksi haluaisit voittaa teoksen. Osallistumisaikaa on 29.1.2017 kello 23:00 asti. Muistathan jättää viestikenttään myös jonkinmoisen yhteystiedon, jotta saan sinuun myöhemmin yhteyden. Osallistua voi myös sähköpostitse osoitteeseen rakkaudellahannele(atmerkkitahan)gmail.com 

(edit: Arvonta on päättynyt! Kiitos kaikille osallistujille. )

Tukkis on aloittanut päivähoidon ja yksi oman elämänsä sankari istuu tällä hetkellä hiljaisessa kodissa nauttien työnteosta. Olen niin tottunut olemaan pikkumiehen kanssa, että olo on hitusen orpo, mutta silti fiilis on ihan mahtava – näitä äitiyden ristiriitoja taas vaihteeksi. Nautin siitä, että saan keskittyä rauhassa kirjoittamiseen, mutta sitten taas on hieman huono omatunto ja ikävä. Oma työunelmani on siis oikeastaan toteutunut, mikä on vain niin villiä, hurjaa, uskomatonta ja käsittämätöntä.

Huomasin LinkedInistä, että aloitin blogini kirjoittamisen noin viisi vuotta sitten. Aluksi toki juttua oli pääasiallisesti vauva-asioista ja raskaudesta, mutta hiljalleen blogi on muokkaantunut työelämän ja unelmien jahtaamisen ympärille. Muistan, että osallistuin silloin viisi vuotta sitten myös ensimmäiselle elämänhallinnan kurssilleni aika epäuskoisena ja partaani hymähdellen. Silloin kirjoitin ylös myös unelmiani, enkä uskonut niiden toteutuvan. Tässä sitä nähdään, miten ihminen voi olla onnekas ja erehtyväinen, kunhan pistää ranttaliksi <3.

Onnea arvontaan!


26 kommenttia

 1. Ai miksi haluaisin kirjan no olen hakuteillä oman uran suhteen enkä tiedä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. yhden ammatin olen melkein lukenut joka ei tunnu viime metreillä enää omalta.

  Heidi.marianne2@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Oman elämän suunta on vasta muotoutumassa ja koko ajan pyörii mielessä, mitä sitä oikein haluaisi ja mihin suuntaan lähtisi. kaikkonhetkentassa@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Enpä oikeastaan tiedä, mitä aion tehdä tulevaisuudessa.
  tyttinurminenn(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Koko ajan pään päällä pyörii suuria kysymysmerkkejä siitä, kenen vallassa elämäni oikeastaan on ja miten omaa se on. Mitä tekisin, jos oikeasti itse suunnittelisin tai antaisin intuition viedä..
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Nuorena tulee varmasti monella mietittyä valintojen keskellä, mikä se paras vaihtoehto olisi. Varmasti hyvää luettavaa kaikille!

  lifeascinderella(at)gmail.com
  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
 6. Todellakin haluan voittaa kirjan! Siksi, että oon sun blogin suurin fani :P Ja lisäksi vaikka siksi, että jatkuvasti pohdin oman elämän suuntaa niin uran, kuin muidenkin osa-alueiden kannalta. Olisi ihana saada lukea noiden kirjoittajien ajatuksia aiheesta! pandamamablogi(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Olisi ihan asiallinen kirja luettavaksi :) Itselläni kolme ammattia, joita en voi harjoittaa enää, joten taas etsiskelen suuntaani tässä elämässä. Haaveena edelleen työ, josta nautin ja jota voin tehdä ylpeydellä. Mikään ei ole kauheampaa, kuin ihminen (etenkin palveluammateissa!), joka on pakotettu tai ajautunut tekemään jotain työtä, kyllä siihen pitää edes jokin palo olla.
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Uskon, että kirjasta olisi apua ja neuvoa tulevaisuuteen
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mielelläni voittaisin kirjan! Siitä voisi saada vinkkejä siihen, miten päästä kohti unelmien ja tavoitteiden toteutumista.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoisen kuuloinen kirja, tekisi varmasti hyvää lukea ja tutustua itselle uusiin aiheisiin. Jospa samalla saisi selkeämmän kuvan omista haaveistaan. :) juulianora@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Olen kuullut kehuja kirjasta ja tahtoisin kovasti lukea. Oman muotoinen elämä on mielestäni koko elämän mittainen projekti, se ei ole vain nuorten ongelma tai heidän pohdittavissaan, se ei ole vain hukassa olevien projekti vaan kaikkien. Olen aina miettimässä mitä voisin tehdä toisin, onko tämä sitä mitä halusin ja kaikkein tärkeintä elänkö minä sitä elämää mitä minä haluan enkä esimerkiksi sitä elämää mitä vanhempani/puolisoni/ystäväni tai yhteiskunta minun toivoo elävän. Tämä on vaikea ja erittäin tärkeä aihe. Tärkeintä olisi löytää rohkeus siihen, että uskaltaa kyseenalaistaa itseään, omia valintojaan ja etsiä se syy miksi valitsin/valitsen näin.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Olen noin vuoden verran aktiivisesti yrittänyt etsiä ammatillista suuntaani, lukenut kirjoja ja tehnyt tehtäviä, käynyt uraneuvonnassa yms. Toistaiseksi osaan vain sanoa, mitä en missään tapauksessa halua. Kirjalle olisi käyttöä siis. maybeinthenextworld(at)gmail.com

  VastaaPoista
 14. Tämä tulisi hyvään saumaan. Hyvä idis. paivansateenuusielama@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Arpaonni on harvoin myötä, mutta yrittänyttä ei laiteta (ja mitäs muita näitä nyt olikaan). ;) Tarve sekä uraohjaustehtäviin palkkatöissä että inspiroitumiseen henkilökohtaisessa elämässä.

  VastaaPoista
 16. Hei! Olisi mahtavaa saada kirja luettavaksi, koska pohdiskelen paljon elämää ja valintoja. Mietin aina, mistä tietää, mitkä valinnat ja halut tulevat minusta itsestäni ja mitkä yhteiskunnalta tai omalta lähipiiriltä. Koskaan näitä kahta ei voi täysin erottaa toisistaan.
  nicale@utu.fi

  VastaaPoista
 17. Kirja tulisi tarpeeseen omaa suuntaansa hakiessa ja vaihtoehtoja pallotellassa. Jotain pitäisi tehdä, mutta mistä tietää ja osaa valita mitä!
  maimailiini1@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Ehdottomasti kiinnostaisi tämä kirja! Otin viime syksynä rohkean askeleen ja lähdin pois epätyydyttävästä työstä. Sen jälkeen olen ahkerasti pallotellut ideoita, hakenut erilaisia töitä, tutkinut laajemmin vaihtoehtojani ja yrittänyt tutkia myös itseäni. Vielä ei ole lopullinen tavoite - tai edes välitavoite - kirkastunut, joten opas omannäköiseeni elämään tulisi kuin tilauksesta. :)

  jaana.saramies@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Kiitos kun olet tarttunut tärkeään ja mielenkiintoiseen aiheeseen. Usein kaipaamme rohkaisua ja uskallusta elää tätä ainutkertaista elämäämme juuri niin kuin itse haluaisimme, emme muiden odotusten mukaisesti. Itse neljän lapsen kotiäitinä, sittemmin opiskelijana ja kohta työelämään siirtyvänä olen luovinut vastavirtaan ja saanut osakseni paljon ihmettelyä, kuinka olen uskaltanut tehdä asiat "väärässä järjestyksessä" ja olla monta vuotta "vain" kotona. Luottamus itseen ja omiin ratkaisuihin on kuitenkin ollut vahva. Kiireetön elämä lasten kanssa on ollut parasta, mitä koskaan olisin voinut toivoa. Nyt työelämän kynnyksellä kaipaan luottamusta omiin kykyihin siellä ja myös omiin kykyihin sanoa "ei" ja olla "riittävän hyvä" jotta aikaa jäisi edelleen myös perheelle ja omannäköiselle elämälle. heidiimikkola@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Opiskelen opinto-ohjaajaksi, joten kirja tukisi loistavasti oman ammattitaitoni kehittymistä.
  piritamaria.mikkola(a)gmail.com

  VastaaPoista
 21. Haluaisin voittaa kirjan, koska henkilökohtaisessa elämässäni päätösten tekeminen on minulle usein vaikeaa, ja saatan lykätä päätösten tekemistä. Uskon, että tästä kirjasta saisin hyviä vinkkejä valintojen tekemiseen! :)

  VastaaPoista
 22. Oiii, mä olen kuolannut tätä kirjaa! Sen lisäksi, että haluan tuon opuksen, mä aidosti TARVITSEN sen. Kolmekymppinen ja en vieläkään tiedä miksi haluan isona, se on enemmän kuin turhauttavaa... Omannäköisen elämän metsästys alkakoon!

  pinjakos@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Minun elämäni etsii oikeaa suuntaa näin nelikymppisenä. Antaisiko tämä kirja eväitä?
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 24. Kohta pitäisi valmistua maisteriksi ja edelleenkin on täysin auki mitä haluan tulevaisuudessa tehdä työkseni ja mikä olisi juuri itselle sopiva juttu. Kirja luultavasti inspiroisi! ☺ suvi.pajarinen92@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Olisi hienoa saada tämä kirja luettavaksi. Erittäin ajankohtainen aihe meillä juuri tällä hetkellä. rj.huhtala(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 26. Ai että, tuo olisi loistava kirja omassa työssäni nuoria ohjatessa! Osallistun! :)
  inadequately_(ät)hotmail.com

  VastaaPoista