Sisällön tarjoaa Blogger.

Mihin vaatteisiin kannattaa panostaa?

Kirjoitin aikaisemmin postauksen vaatteista, jotka ostan yleensä edullisista liikkeistä, joten on loogista jatkaa samaa aihetta niiden vaatteiden osalta, jotka pääasiallisesti ostan hieman tyyriimmistä ja laadukkaista liikkeistä. 

Hinta ei ole aina tae laadusta, mutta aika usein se on. Jos menet mihin tahansa edulliseen ketjuliikkeeseen, noin 100 prosenttia "villapaidoista" sisältää kestävien materiaalien sijaan akryylia. Akryyli nyppyyntyy käytössä hyvin nopeasti käyttökelvottomaksi, joten käytännössä olet ostanut 50 eurolla roskaa. Siksi kannattaa enemmin maksaa villapaidasta kerralla se 150 euroa ja hankkia vaatekaappiin vaatteita, jotka kestävät vuosikausia.

Laatulaukku maksaa itsensä takaisin, jos on valmis käyttämään vain muutamaa laukkua vuosikaudet. Kuva: London Scout Photography

Nämä vaatteet ostan lähes poikkeuksetta laatuversioina. 

Neuleet


Neuleiden kohdalla en jousta tippaakaan – hankin vaatekaappiini vain ja ainoastaan luonnonmateriaaleja, pääasiassa villaa tai kashmiria. Esimerkiksi Replayn ja Karen Millenin neuleet ovat osoittautuneet hyviksi (toki näistäkin kannattaa tarkastaa materiaalit!). Mikäli mukana on prosenttikaan akryylia, jätän tuotteen ostamatta ja tuplapiste päälle.

Laukut


Minulla on yhteensä viisi laukkua, joita käytän – Michael Korsin musta työveska, jonne mahtuu läppärit sun muut (tätä olen muuten myymässä tässä jossain vaiheessa) ja Tory Burchin beige hieman pienempi laukku. Lisäksi minulla on nahkainen pieni olkalaukku Adaxilta, Ted Bakerin kesäinen clutch suven juhliin ja Michael Korsin musta nahkaclutch ympäri vuoden biletykseen.

Käyttölaukut kannattaa ehdottomasti ostaa nahkaisena ja laadukkaana, eikä niiden tarvitse olla kalliita – hyviä löytöjä voi tehdä esimerkiksi kirpputorilta. Ketjuliikkeiden "nahka" on poikkeuksetta laadutonta höpöhöpöhöttöä, jota ei kannata hommata kaappiin missään nimessä. Jos sinulla ei ole rahaa panostaa kunnon nahkaan, hanki mieluummin vaikka hyvin ommeltu kankainen laukku. 

Kestääköhän nykyajan nahkalaukku jopa äidiltä tyttärelle, mitäs luulette? Kuva: London Scout Photography


Päällystakit


Laadukas, ajaton ja omaan tyyliin sopiva päällystakki on sijoitus, joka ilahduttaa kaapissa vuodesta toiseen. Kevättakin suositan hankkimaan esimerkiksi Ted Bakerin tai Karen Millenin valikoimista, jotka ovat omia suosikkejani.

Bleiserit


Kaapissani on kaksi bleiseriä halpaliikkeistä niiltä vuosilta, kun ostin vielä ilman, että kiinnitin huomiota laatuun. Näistä toinen on värikäs ja toinen valkoinen, ja käytän niitä edelleen silloin tällöin mutta harvakseltaan, joten ne ovat ainakin toistaiseksi pysyneet suht kuosissa. Sen sijaan mustaa bleiseriä käytän usein ja siihen halusin panostaa, mikä onkin antanut takaisin – se on yksi vaatekaappini ehdottomia kulmakiviä. 

Katri Niskasen ajaton takki on hyvin tehty, hyvää materiaalia ja muutenkin täydellinen hankinta, joka pelastaa minut asukriisiltä kerta toisensa jälkeen. Ehdottomasti helpoin asuvalinta melkeinpä mihin tahansa muualle kuin lenkille tai hiekkalaatikolle on musta bleiseri, t-paita, farkut, korot tai ballerinat ja raikas huulipuna. 

Rintaliivit


Jos et vielä koskaan ole ostanut rintaliivejä myyjän avulla laadukkaasta liikkeestä, tee se nyt heti. Erityisesti siksi, että erittäin todennäköisesti rintaliivisi ovat väärän kokoiset. Hyvin istuvat liivit ovat asia, josta ei paasata tarpeeksi, mutta  ehkä kannattaisi – oman vakkarimyyjäni mukaan väärän kokoiset tai rintoja painavat liivit voivat vaikuttaa jopa rintasyöpään sairastumiseen. Tässä asiassa ei siis taatusti kannata pihistellä. 

Ja loppujen lopuksi ne laatuliikkeenkin liivit voivat olla suht edulliset – mielestäni 40 euroa ei ole suuri hinta liiveistä, jotka ovat päällä kuin toinen iho. Suosittelen lämpimästi Helsingin Stockmannin alusvaateosastoa ja Changen liikkeitä. 

Kengät


Ostan kenkäni pääasiallisesti laatuun panostaen. Ainoa, jonka kohdalla en ole tarkka, ovat kesäkengät, sillä ne valitettavasti eivät kestä käytössä erityisen houkuttelevina kovin pitkään, koska kesäkelit ovat varsin hiostavia ja SILLEEN.... Ymmärrätte varmaankin yskän ;). Siksi valitsen kesäballerinoiksi yleensä kankaiset versiot – tekonahka ei ole hyvä valinta tälläkään kertaa. Vastikään ostin tosin korkeakorkoiset nahkanilkkurit, jotka ovat tekonahkaa, koska myyjän mukaan tuote on kestävä ja kengät olivat tarjouksessa, joten päätin ostaa popot puoliksi testausmielessä, eikä ole ainakaan vielä tarvinnut katua. Ehkä se tekonahkakaan ei siis aina ole ihan suoraan saatanasta ;). 

Itselläni on kumisaappaat (jotka ovat muuten ihan halpisliikkeestä myös), kunnon juoksukengät, hyvät talvikengät, nahkaiset kävelykengät ja korolliset nahkanilkkurit, sekä tietysti mukavat avokaskorkkarit. Listalta puuttuvat vielä korkeat nahkasaappaat ja värikkäät avokaskorkkarit, joiden oikeaa versiota olen tässä etsiskellyt puolivakavissani jo muutaman vuoden. 

Panostatteko te tietoisesti tiettyihin vaatteisiin ja jos, niin mihin?

Sinua voisi kiinnostaa myös:


Ei kommentteja