Sisällön tarjoaa Blogger.

Mitä halpavaatekaupoista kannattaa ostaa ja miten?

Halpavaatekauppojen laatua haukutaan usein, enkä itsekään ole niiden ykkösfani. Silti shoppailen myös niissä laatuliikkeiden lisäksi – miksi?

Olen huomannut, että jotkut vaatteet ovat yhtä laadukkaita tai toisinaan ehkä jopa laadukkaampia halpavaateketjuissa kuin merkkiliikkeissä. Merkki kun ei takaa laatua.

Esimerkiksi vastikään ostamani Tiger of Swedenin farkut kestivät kuukauden ennen kuin kangas repesi, enkä vieläkään ole saanut vastausta reklamaationi aiheen tiimoilta ja Odd Mollyn laatu-t-paidan printti haaleni jo ensimmäisessä pesussa. Ei hyvä.

Urheiluvaatteet ostan poikkeuksetta H&M:n tai Gina Tricot'n valikoimista. 

Koska pyrin ostamaan vain vaatteita, jotka kestävät, olen huomannut, että joidenkin vaatteiden paras hinta-laatu-suhde on yllättäen halpavaateketjujen valikoimissa.

Myös eettisestä näkökulmasta merkkivaatteet kestävät usein yhtä vähän tarkastelua kuin halpavaateketjutkin ja mielestäni järkevintä on pyrkiä ostamaan vain vaatteita, joita oikeasti rakastaa. Kun välttyy virheostoksilta se on ehdottomasti paras tapa säästää sekä luontoa, muita ihmisiä ja omaa rahapussiaan.

Jos ostan edullisesta liikkeestä, suosin kuitenkin pääasiassa kahta ketjua: H&M:n ja Gina Tricot'n valikoimia ja niistäkin vain tiettyjä asioita. Lisäksi tsekkaan aina materiaalit ja tarkastan saumat, mutta tämä päteen kaikkiin minulle uusiin liikkeisiin – tutut kaupat yllättävät laadullisesti hyvin harvoin.

Zaran kierrän todella kaukaa, samoin Vila-veromodan, vaikka vastikään mennä haksahdin heidän bomber-takkiinsa. Olen vannonut muutama vuosi sitten pysyväni kaukana heidän tuotteistaan, mutta noin kuukausi sitten ostin heiltä kukkaisen bomber-takin. Vaikka se tuo hyvää mieltä aina, kun laitan sen päälleni, saumojen langat repsottivat jo yhden käyttökerran jälkeen. Ihmisen liha on heikko, mutta onneksi oppivainen.

Nämä vaatteet ostan edullisista liikkeistä

Alustopit


Hankin aluspaitoina usein käyttämäni topit oikeastaan poikkeuksetta joko H&M -liikkeestä tai Gina Tricot'n valikoimista. Näistä kahdesta Ginassa on mielestäni parempi laatusuhde toppien ja t-paitojen suhteen.


Treenivaatteet


Hankin treenivaatteet yleensä H&M-liikkeestä, kyllä vain. Vaikka urheiluliikkeiden valikoimat ovat mielettömän houkuttelevia, tuotteet ovat tyyriimpiä ja vastaavat laadultaan edullisempia kanssasisariaan.

H&M:n vaatteet ovat myös kestäneet kauan – juoksutakin olen uusinut viimeksi yli 10 vuotta sitten ja kahdet juoksutrikooni ovat kummatkin kestäneet noin neljä vuotta jo. Minulla ei siis vieläkään ole aihetta hankkia uusia, vaikka tietty mieli aina välillä tekisi ihan vain vaihtelun vuoksi, mutta siinä taas ei ole mitään järkeä.

Alusvaatteet


Myös alusvaatteita ostan edullisten liikkeiden valikoimista – pääasiassa edelleen H&M:n valikoimista.

Korut


Käsilaukut ja muut asusteet hankin pääasiallisesti laadukkaina versioina, mutta käyttökorujen kohdalla säästän: hukkaan niitä säännöllisen epäsäännöllisesti, joten siksi hankin usein somisteeni Mangosta tai Bijou Brigitte -liikkeestä.

Juhlakorut ovat asia erikseen, mutta niitä käytänkin vain todella harvoin ja ne ovat yleensä lahjaksi saatuja.

Puserot

Ostan yleensä ns. paremmat paidat Karen Millenin valikoimista, mutta toisinaan myös Mangosta. Olen huomannut, että ne kestävät hyvin käytössä vuosikausia.

Mitä te ostatte halpavaateketjuista ja miten?

Sinua voisi kiinnostaa myös:

12 kommenttia

 1. H&M:n treenivaatteet on TOSI hyviä kyllä! Sen sijaan t-paitaa en osta sieltä enää ikinä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama kokemus! T-paitojen laatu on aivan onneton. Ne tiukat alustopit jostain syystä kestävät kuitenkin hyvin käyttöä. Erikoista, että voi olla niin valtava laatuero, vaikka yleensä matsku on samaa. Ehkä ne sitten tehdään eri paikoissa tm.

   Poista
 2. Lidlissä on huippuja treenivaatteita ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko ne kestäviä myös? Olen nähnyt mainoksia ja ihastellut, mutta en ole nähnyt niitä livenä.

   Poista
 3. Miulla on treenivaatteita myös hm:ltä,mutta omassa käytössä ne nukkaantui nopeammin kuin reebokin/puman/niken vastaavat :/. Hm Alustopit sen sijaan itselläkin ollut hyviä ja kestäviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai! Mulla ne on kyllä kestäneet. Tosin matsku on sellaista teknistä, joka kestääkin varmasti paremmin. Niihin ei nukkaa pitäisi tulla ollenkaan.

   Poista
 4. Onko Zarassa mielestäsi huono laatu? Siis kysyn ihan mielenkiinnolla, olen ostanut sieltä vain perustoppeja lähinnä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, todella. Ompeleet eivät kestä, kankaat hajoavat kättelyssä ja vaatteista tulee nopeasti ryhdittömiä. :(

   Poista
 5. Olen itse kiertänyt H&M:n treenivaatteet kaukaa ihan vaan olettaen niiden olevan huonompilaatuisia kuin Niket yms. Pitääkin joku kerta kokeilla niitä!

  VastaaPoista
 6. Siis Brigitte Bardot vai Bijou Brigitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahahaa! En kestä. Mää ja mun aivot :D. Kiitos <3

   Poista