Sisällön tarjoaa Blogger.

Mitä pessimistit voivat opettaa optimisteille?

Pessimisti ei koskaan pety, vai pettyykö sittenkin? On varmasti todella raskasta nähdä aina ympärillä kaikki huonot vaihtoehdot ilman toivoa paremmasta. Elämällä kun on kuitenkin tapana myös yllättää.

Olen huomannut, että ihmiset, jotka kutsuvat itseään realisteiksi tarttuvat yleensä hitaammin toimeen kuin me optimistit. Toisaalta sitten taas itselläni on usein miljoona rautaa tulessa yhtä aikaa, koska myönteisesti ajattelevana ihmisenä helposti kuvittelen, että minulla on todella aikaa tehdä kaikki asiat – ja sitten tulee kiire. 

Silti jaksan ihmetellä miten niin moni näkee ympärillään vain ne asiat, jotka eivät voi onnistua ja ratkaisun sijaan keskittyvät näkemään ne asiat, jotka eivät ainakaan onnistu. Kun ajattelee vain umpikujia on vaikea päästä eteenpäin ja luovuttaa helposti, koska koko urakka tuntuu ylivoimaiselta. 

Se, että en voi tätä käsittää johtuu tietysti siitä, että tällaiset ihmiset ovat erilaisia kuin minä. Ja mikä mieletön rikkaus se onkaan! On kuulkaas niin, että jos kaikki olisivat samanlaisia, mistään ei tulisi mitään. Siksi halusin omistaa tämän postauksen pessimis... SORI, siis realisteille. 

Erilaisuus on pop, julistaa myös Mangon tuore kamppis. Kuva: Mango

Mitä oppia pessimistiltä?

Pessimisti-patet ovat todella taitavia monissa asioissa. Kun me optimistit olemme taipuvaisia rohkaisemaan muita, uskomaan suuriin asioihin ja suunnittelemaan laajaa kuvaa, he kyseenalaistavat, pitävät kiinni aikatauluista ja pitävät lankoja tiukasti käsissään. 

Opi ainakin nämä asiat pessimismiin taipuvaisilta ystäviltäsi..

1. Tee aina varasuunnitelma


Optimistin maailmassa suunnitelma A luonnollisesti toimii joka kerta, koska mikään muu ei ole  edes vaihtoehto, mutta olen huomannut, että ehkä sittenkin on hyvä olla myös varasuunnitelma. Se tuo myös aika paljon turvaa kriisin hetkellä. 

2. Aloita mieluusti aikaisemmin kuin myöhemmin


Optimistina jätän helposti asiat viime tippaan, oli kyse sitten koulutehtävien palautuksesta tai kotoa lähtemisestä. Erityisesti työasioiden aikataulutuksesta olen kuitenkin todella tarkka ja sen olen oppinut pessimisteiltä – varaudu siihen, että jokin menee vikaan, niin olet varmasti ajoissa. 

Vielä kun oppisi lähtemään kotoa kymmentä minuuttia aikaisemmin.. Voin kertoa, että etenkin lapsen kanssa aikatauluista kiinni pitäminen on about mahdotonta. 

3. Hae lähipiiriisi erilaisia tyyppejä


Omassa ystäväpiirissäni on paljon huipputyyppejä, jotka ovat todella tarkkoja yksityiskohdista ja stressaavat asioista about miljoona vuotta etukäteen aikatauluja suunnitellen ja vaihtoehtoja pohtien. Vaikka välillä se saa minut näkemään punaista on kuitenkin ihan mahtavaa, että olemme erilaisia, sillä täydennämme toisiamme just sopivasti (niin työelämässä kuin muutenkin).


4. Joskus elämä on perseestä ja se on ihan ok


Optimistinen ajattelu vaikuttaisi nyt olevan jonkinlainen muoti-ilmiö ja olen huomannut, että erityisesti positiivista elämää opettelevat ajattelevat, että nyt kun olen tällainen optimisti, niin koskaan ei saa olla pahalla tuulella tai ajatella asioista negatiivisesti. Herranen aika, eihän se ole mitään elämää. Välillä sataa ja sen kuuluukin tuntua pahalta. Eri asia on, jos kierit jatkuvasti tunkiolla ja heittelet sieltä vähän paskaa muidenkin niskaan jatkuvalla syötöllä. 

Optimistin voima näkyy erityisesti siinä, miten pääsee eteenpäin ongelmista huolimatta. 

Koetteko te olevanne enemmän optimisteja vai pessimis.. REALISTEJA? 

Sinua voisi kiinnostaa myös:
Ei kommentteja