Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuukauden haaste: Mitä uutta oppisit tänä kesänä?

Business Insider vinkkasi viime viikolla 16 ohjelmointikieltä, joiden oppiminen takaa töitä tästä hetkestä hamaan tulevaisuuteen. Tiedä sitten, miten totta uutinen on, mutta se jos mikä on varmaa, että uuden oppiminen kannattaa aina.

Työelämä muokkautuu jatkuvasti ja siksikin uuden oppiminen on ehkä paras sijoitus tulevaisuuteen, minkä voit tehdä. Tärkein pääomasi kun on kuitenkin aika ja se on rajallista, joten se kannattaisi käyttää hyvin.

Asiasta ei silti kannata repiä stressiä, sillä kesäkuukaudet ovat lepäämistä varten, mutta mitäs jos lähtisit pohtimaan omaa toimintaasi hieman eri näkökulmasta – mikä voisi olla niin hauskaa ja kiinnostavaa, että se käy harrastuksesta? Jos esimerkiksi haluat lukea kirjaa uima-altaalla, voisiko se olla teos, joka myös opettaa jotain?

Ananas tarvitsee myös lepoa ja stressitöntä eloa, mutta rannalla lojuminen voi olla myös hyödyllistä rentouttavaa. Kuva: Pineapple Suply Co

Siksi toukokuun haasteena on keksiä mahdollisimman kiinnostavaa ja innostavaa opittavaa.

Tee näin:


1. Kirjoita ylös kymmenen taitoa, joiden oppiminen olisi hauskaa tai kiinnostavaa. Pidä pääpaino sellaisissa asioissa, joiden tekeminen saa sisäisen vesinokkaeläimesi virnistämään onnesta. 

2. Valitse näistä kolme kiinnostavinta ja vielä sen jälkeen yksi, jolle päätät antaa kaikkesi (tai okei, ainakin yks neljästoistasadasosasi) hetkeksi aikaa. 

3. Lähde miettimään tapoja tämän asian oppimiseen – löytyisikö kiinnostavaa kirjallisuutta, juttuseuraa mielenkiintoisista ihmisistä tai vaikkapa kokkauskurssi Italiaan, jotta voit oppia täydellisen pizzapohjan salat? 

Omalla listallani on muun muassa tussipiirtäminen ja kuvatataiteet ylipäätään, koodaaminen ja SEO-optimointi. Olen aina nauttinut piirtämisestä, vaikka olen siinä vähintäänkin keskivertotekijän alarajoilla, mutta se on hauskaa ja riittää hyvin harrastuksen motivaatioksi. Koodaaminen kiinnostaa ja se on ollut opintolistallani jo varsin pitkään, vaikka matemaattinen pitsinnyplääminen onkin sielustani melko kaukana, mutta ajattelin nyt ainakin kokeilla. Hakukoneoptimointi taaasen on omaa taustaani ajatellen enemmän kuin hyvä taito osata ja käsittääkseni sen haltuunotto ei ole aivan mahdotonta, mutta tuo paljon lisää tekemiseen ja varmasti vaikuttaa bloggausharrastuksenkin kehittymiseen.

Millaiset taidot teitä kiinnostavat eniten? Keräsin tähän alle muutamia kiinnostavia koulutuksia, jotka voit tehdä vaikka heti tai lähikuukausina. Niitä saa vinkata lisää myös vaikkapa kommenttiboksissa :).

Haluatko oppia jotain uutta? Kiinnostavia linkkejä

  • Helsingin yliopiston koodauskoulu
  • Suomen kesäyliopistot – tarjolla uskomaton määrä kaikkea aina akvarellin perusteista tanssiin, historiaan, lääketieteen opintoihin ja markkinointiin. 
  • Skillshare – englanniksi kiinnostavia videokursseja muun muassa itsensä brändäämisestä verkossa, valokuvaamisesta ja tussipiirtämisestä. 
  • Coursera – maailman johtavien yliopistojen verkkokursseja vaikka sun mistä. Lämmin suositus. 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Ei kommentteja