Sisällön tarjoaa Blogger.

Päiväsi murmelina – miksi elämästäsi ei synny enää yhtä vahvoja muistoja?

Tiesitkö, että sille on syynsä, miksi muistat lapsuudestasi asioita niin tarkasti? Elämämme ensimmäisinä vuosina jokainen päivä on usein erilainen ja asiat tapahtuvat meille ensimmäistä kertaa – siksi muistat, millaista oli pyöräillä hiekkatietä pitkin uimaan tai miltä mummplassa tuoksui leivontapäivänä.

Kun meistä tulee aikuisia, elämä matelee samaa rataa päivästä toiseen – menemme samaa reittiä töihin, syömme lounasta samassa paikassa ja menemme nukkumaan samaan aikaan kuin aina ennenkin. Vain loma-aikoina on aikaa ja halua poiketa rutiineista.

Ei muutoksia, ei uusia muistoja. Aika järkyttävää, eikö?

Kuva: Brooke Cable
Olen tehnyt unelmalistauksia vaikka ja kuinka, mutta eilen tajusin, että ne ovat kiinnittyneet suuriin asioihin – ammatillisiin unelmiin, perheeseen, asuinpaikkaan ja niin edelleen. Siksi päätin tehdä itselleni The Bucket List -tyyliin listan pienemmistä asioista, joiden haaveilen toteutuvan vielä joskus. Pinterest oli tähän erittäin toimiva työkalu ja listan saa myös salaiseksi, jos niin haluaa.

Haluaisin esimerkiksi nukahtaa revontulia katsellen, yöpyä Bora Boralla meren ylle rakennetussa huvilassa, kokata urooni kanssa hyvän illallisen italialaisella viinitilalla ja nähdä Uuden-Seelannin kiiltomatoluolat. Okei – nämä(kin) ovat aika suuria juttuja, mutta ehkä hieman erilaisia kuin mistä olen aiemmin haaveillut.

Kuva: Brooke Cagle

Yritän myös muistaa irrottautua hetkestä myös arjessa ja lisätä elämääni kunnon ripauksen yllätyksellisyyttä esimerkiksi hyvien lounaiden ja taidenäyttelyiden muodossa. Liian helposti elo sujahtaa tuttuihin uomiinsa ja vaikka sekin on ihan ookoo, niin on varottava, etteivät päivät hupene samoissa tunnelmissa vuodesta toiseen. 

Opetellaan poikkeamaan arjesta, jotta aikuisiästä ei tule yhtenäistä massaa. 

Millaisia asioita teidän listaltanne voisi löytyä?

Sinua voisi kiinnostaa myös:


2 kommenttia

  1. Mulla itellä on useampia eri bucket listoja tai tavoitelistoja. On niitä pitkän tähtäimen isoja juttuja, on hulluja matkustusunelmia ja on pienen pieniä ideoita, joiden toteuttaminen on melko helppoa. Vaikka pitkän tähtäimen tavoitteet on supertärkeitä, niin koen että noi pikkujutut (esim piknik kiinnostavassa naapurikaupungin puistossa) auttaa hurjasti nauttimaan elämästä tässä ja nyt, ei vain sitten joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti, hyvä Linda! Toivottavasti saat mahdollisimman monia toiveitasi toteutettua tavalla tai toisella :).

      Poista