Sisällön tarjoaa Blogger.

Elämäni aakkoset syksyllä 2017

Syksy on minulle aina täynnä odotuksia. Olen edelleen se Hane 8-vee, joka pakkaa innokkaasti koulureppua valmiiksi ja jännittelee jo etukäteen, mitä kaikkea uusi vuosi tuokaan tullessaan. 

Mullehan nimittäin vuosi ei suinkaan ala tammikuusta, vaan elokuusta, koska kouluvuosi. Peruskoulun loppumisesta on pian 20 vuotta ja aina välillä mä pohdin, tulenko koskaan hahmottamaan maailmaa aikuisten tavoin, vai pakkaanko sitä reppua selkään vielä eläkkeelläkin. 

Elämäni aakkoset syksyllä 2017 


A niin kuin aurinkoisemmat ajat. Perheessämme on ollut melkoisesti vastoinkäymisiä ja surua viime aikoina, mutta kohti aurinkoa mennään (tai näin se on ainakin uskottava).

B niin kuin bisnekset. Kuten moni teistä tietääkin, siirryin kokopäiväiseksi yrittäjäksi vuoden alussa ja tämän syksyn agendalla on jälleen tehdä kovasti hommia sen eteen.

C niin kuin Catcat. Oli niillä hienot kumihaalarit. Joo, en keksikään tähän kohtaan mitään. :D

D niin kuin lastenkirjallisuuden dissaus. Olen aika hämmästynyt miten vähän lastenkirjallisuutta nostetaan esiin Suomessa ja miten jokaisella esiintymiskeikalla kysytään, milloin kirjoitan sen "oikean, aikuisten kirjan". Lastenkirjallisuus on äärettömän tärkeää, ehkä jopa tärkeämpää kuin aikuisille suunnattu kirjallisuus, sillä ilman lukevia lapsia ei synny lukevia aikuisia.


E niin kuin etäopiskelu. Viime keväänä opiskelin copywriter-tietoutta Markkinointi-instituutissa ja täksi syksyksi ottaisin myös mielelläni jotain virkistävää. Ehkäpä koodaamista, dramaturgiaa tai taloustietoutta? 

F niin kuin fuerte! Aloitan ensi viikolla tanssitunnit piiiitkästä aikaa. Harrastin nykytanssia 8-vuotiaasta 22-vuotiaaksi ja olo on hippasen jäykähkö. Ihanaa päästä heittämään koipea!

G niin kuin GAIPAAN MUN TUGGAA. Leikkasin pitkät hiukseni polkkamittaan hieman yli vuosi sitten ja olihan se ihana muutos, mutta nyt kaipailen vahvasti pitkiä kutrejani. Tilasin jo Rapunzel of Swedenin mallistosta clip on -pidennykset (jotka näkyvät myös kuvassa), mutta hieman häpeilen niiden käyttöä. En oikein pidä mistään keinotekoisesta, vaikka muilla ne näyttävätkin usein hyvältä. Lisäksi minun pitäisi käydä värjäyttämässä koko kuontalo täysin saman väriseksi ennen kuin voin käyttää niitä kunnolla. Mutta siis. Tukkajuttuja. Olen tukkani vanki, ikuisesti :D. 

H niin kuin Helsingin kirjamessut. Ohjelmaa ei ole kai vielä virallisesti julkistettu, mutta voin vinkata, että siellä voipi olla tuttuja ;). Lisäksi odotan äärettömästi sitä ihanaa messuhulinaa, joka kirjamessuilla on joka vuosi. Tänä vuonna aion varata aikaa kunnolla ja viettää siellä monta päivää aamusta iltaan. 

I niin kuin ihana, syksyinen tunnelmointi. Sienimetsät, illat kynttilöiden valossa ja peiton alla röhnöttely koko perheen kesken. Me olemme aloittaneet jo hyvissä ajoin tämän syksyn tunnelmoinnin ja pikkumieskin kyselee, laitetaanko taas kynttilöitä (koska ne on niin inania kuulemma). 

J niin kuin Järvelä. Entinen sukunimeni tuntuu nykyään niin kaukaiselta ja oudolta. Törmäsin vastikään yläasteaikaiseen opettajaani ja oli hassua, kun hän puhutteli minua vanhalla sukunimelläni. Kuin olisi vieraasta ihmisestä puhunut. 


K niin kuin kesäjuhlat by Otava. Otava järjestää muutaman kerran vuodessa juhlat alan ihmisille ja siellä on aina ihan mielettömän innostavaa ja hauskaa. Ja ensi viikolla heitetään jälleen jalalla koreasti! On vähintäänkin hämmästyttävän hengästyttävää juhlia keskellä lapsuuden idoleita. t: Kirjafani

L niin kuin lastenkirjojen kirjoittaminen. Minulla on muutama ihana kirjoitustyö juuri nyt pöydälläni ja vaikka niille on hieman vaikeaa löytää keskittymiskykyä ja aikaa, niin kyllä ne sieltä hiljalleen valmistuvat. 

M niin kuin meikkileikit. Tulevana syksynä aion hemmotella itseäni huomattavasti säännöllisemmin hieronnoilla, kauneushoidoilla ja muilla ihanilla naamanläpytysjutuilla. Koska haluan. 

N niin kuin Ninka Reittu ja Ninkan Superrakas! Voin kertoa, että meidän perheessämme on m u u t a m a  kerta luettu tätä ihanaa rakkauskirjaa – minimies osaa sen jo ulkoa. Ja tietysti iltasadun jälkeen pitää aina katsoa myös "Ninka-tädin" kuvaa Facebookista. Fani on syntynyt. Lukekaahan lisää tästä suosikista Otavan sivuilta

O niin kuin Onnellisen ostamisen opas, jonka julkaisen e-kirjana täällä blogissa tulevien viikkojen aikana. Kirja on Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta -opuksesta tehty laajennettu versio, jonka nimeä olen tällä kertaa uudistanut osuvammaksi. Teos kuin ei ole vain kirja vaatteista ja pukeutumisesta, vaan se on ennen kaikkea tarina shoppailusta ja shoppailuhimon voittamisesta. P niin kuin Prinsessa Pikkiriikin talvi TIETENKIN. <3 Rakkaan prinsessani tarinoita julkaistaan lisää viimeistään lokakuussa ja olen ihan superinnoissani. Pikkiriikki on mun elämäni ykkösnapero heti tuon biologisen jälkeen. Prinsessa Pikkiriikin talvesta voitte lukea lisää täältä. 

Q niin kuin Queen. Jos voisin valita minkä tahansa keikan bändin, se olisi ehdottomasti Queen tai Abba. Harmi, että kumpikaan toiveista ei taida tulla todeksi ikänä kuunaan ikuna. 

R niin kuin Rakkaus. Sitä on elämässäni nyt enemmän kuin koskaan ennen ja toivon, että sitä voisi tulla syksyn aikana vielä hiukan lisää. Kyllä, olen vähän ahne. 

S niin kuin sopimus. Olen solminut kesällä huikeaakin huikeamman sopimuksen. Toivottavasti voin kertoa siitä teille lisää tässä kohtakohta. 

T niin kuin tarhareissut! Pikkumies viihtyy nykyään tarhassa hyvin, erityisesti erään Ainon ansiosta. Tyypit olivat koko viime kevään tukkanuottasilla ja voin kertoa, että todistimme melkoisen dramaattista vihanpitoa, mutta nyt yhtäkkiä he ovat kuin paita ja peppu. Nuori rakkaus on kovin ihmeellistä. 

U niin kuin uusi koti? Meillä on talokuume. Käyn 5590 kertaa päivässä selaamassa Oikotien valikoimaa ja tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että matkamme käy kohti uutta kaupunkia lähivuosina. Haaveilen siitä, että jollain hemmetin vinkeellä löytäisimme budjettiimme sopivan unelmatalon meren rannalta Tampereelta, eli selvästi tämä on unelma, jonka edessä on  hitusen maantieteellisiä esteitä, mutta yritys on ainakin kova. V niin kuin valokuvaus. Valokuvaaminen on kivaa ja ennen kuljin aina kamera kädessä, mutta nykyään kuvien ottaminen on jotenkin jäänyt. Myös oman naaman kuvaaminen ahdistaa. Syksyn ajaksi olen valinnut haasteekseni kuvapuoleen panostamiseen niin kynän kuin kamerankin kautta.

X niin kuin X-asento, joka on nykyään aika usein myös mun työasentoni. Kuka olisi voinut uskoa tällaista onnea todeksi? Täällä sängyssä mä kuulkaas just tälläkin hetkellä näpytän.

Y niin kuin ystävät. Näen ystäviäni liian harvoin, koska elämä on niin haipakkaa nykyään, mutta onneksi sentään aina silloin tällöin kokoonnumme yhteen. Minulla on onnekseni useampikin tiivis ystäväporukka, joista olen äärettömän kiitollinen.

Z niin kuin Zzzzz... No voiko tähän muka valita jotain muuta? Nukkuminen on IHANAA. Ehkä parempaa kuin syöminen. Noei – kyllä ruoka on sittenkin ykkönen.

Å niin kuin åhhåh! Uskon vakaasti, että kun yrittää, hurjia asioita voi tapahtua. Ei ehkä ekalla kerralla, ei välttämättä tokallakaan, mutta sadannella viimeistään.

Ä niin kuin ähky. Syöminen on kivaa.

Öööö... Ön köksi möttöön! Öö-kieli sulostutti päiviä ala-asteella, olisiko aika antaa sille uusi tilaisuus? Tai ehkäpä öö niin kuin ökkömönkiäinen? Okei. Ehkä on ihan hyvä, että nämä aakkoset olivat nyt tässä. :D

Miltä teidän tuleva syksynne näyttää? Toivotan kaikille inspiroivaa ja onnellista uutta vuotta ;).

<3 Hannele

Sinua voisi kiinnostaa myös:
5 kommenttia

 1. Kiva postaus ja pisteet omista kuvista! Kuvapankkikuvat tekee paljon käytettyinä aavistuksen kliinisen ja etäisen fiiliksen. Onneksi teksteissäsi on aina mukavan aito ja lämmin tunnelma. Nyt tulit kummiskin heti ehkä tsiljoona askelta lähemmäksi lukijaa. Kiva blogi sulla. 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos Sanna hyvästä ja ihanasti kirjoitetusta palautteesta, siitä tuli hyvä mieli :). Olet varmasti oikeassa noista kuvapankkikuvista, minäpä laitan palautteen korvan taakse. Ja nyt tulen ehdottomasti vierailulle sun blogiin myös! :)

   Poista
 2. Hei ihana blogi sulla! :) Eilen bongasin ja liityin heti lukijaksi. Täällä toinen ikuinen hiusongelmainen, moi! :D Oon juuri saanut kasvatettua pidemmäksi ja nyt rupesikin taas polkka kiinnostelemaan... mutta tiedän, että heti seuraavana päivänä haikailisin taas pitkiä... On tää vaan vaikeeta, hih.

  Tämä aakkospostaus oli niin kiva! Minunkin on jo pidempään pitänyt toteuttaa tämä blogissani, mutta se on jäänyt muiden kiireiden jalkoihin (niin kuin koko blogi tänä kesänä, nyyh). Teenpä sen kuitenkin lähiaikoina!

  Kivaa alkusyksyä (vai loppukesää, hmm...?!) <3

  www.ainalahellani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Anu! :) Onpa ihana ja iloinen viesti. Toteutahan ihmeessä sama postaus blogissasi ja postaa tänne, niin minäkin kurkistan.

   Aurinkoa ja kivaa alkusyksyä myös sinne!

   Hannele

   Poista