Sisällön tarjoaa Blogger.

Juhlittaisiinko teilläkin tänä vuonna venetsialaisia?

Mun rakas urooni Maketsu täytti 40 vuotta heinäkuussa ja järjestin ystävillemme rennon juhlapiknikin Kaivopuistossa. Ilta oli ikimuistoinenen, vaikkakin myös hieman MYRSKYINEN (kiitos vain Suomen kesä 2017, never forget). 

Tällaisia ulkojuhlia tulee järjestettyä aivan liian harvoin ja koska teillä on varmasti aivan sama perustavanlaatuinen ongelma elämässänne, ajattelin ehdottaa teille venetsialaisten juhlintaa ulkosalla tänä vuonna ;). 

Ja ennen kuin joku kysyy (koska aina joku kysyy), niin venetsialaiset ovat valon ja veden juhlaa, ikään kuin jäähyväiset menneelle kesälle. Siihen kuuluu hyvä ruoka, hyvä seura ja hyvä juoma, paljon kauniita valoja ja iloista mieltä. Erittäin suosittu juhla kotipaikassani Pohjanmaalla, mutta jostain syystä hieman vähemmän juhlittu muualla maailmassa (ja Suomessa). 


Halusin antaa juhlijoille mahdollisuuden syödä pöydän ääressä ja sitä tarkoitusta varten Ikean Lack-pöydät sopivat kuin nakutettuna. Ne olivat sopivan matalia ja helppoja kantaa mukana (terveisiä vain kahdelle siskolle, jotka kiltisti auttoivat vääntelemään jalat paikoilleen ennen h-hetkeä). 

Pienet räsymatot toimittivat loistavasti istuinalustan virkaa ja lisäksi varasin tietysti riittävästi lyhtyjä ja kynttilöitä. Nuo puissa roikkuvat lyhdyt ovat myös Ikean mallistosta ja ne toimivat aurinkovoimalla, eli latautuvat ja toimivat ilman sähköä. 


Halusin päästä helpolla ruoan suhteen ja tietysti hyvääkin ruoan piti olla, joten varasin catering-palvelun Share Cateringilta

En voisi olla heihin enemmän tyytyväinen, sillä vaikka tosiaan myrskykin (!) jossain vaiheessa yllätti, niin henkilökunta oli erittäin auttavaista, kovahermoista ja mukavaa. Ruokakin oli tosi hyvää, joten jos järjestät juhlia, kannattaa pyytää heiltä tarjous (ja tämä ei ollut muuten maksettu mainos, toimitus huomauttaa ;D). 
Vielä jos olisi voinut säähän vaikuttaa... :D Olin suunnitellut piknikin aluksi eri paikkaan Kaivopuistoa ja vain hetkeä ennen juhlien alkua siirryimme noin 500 metriä kauemmas, jotta emme jäätyneet kalikoiksi. Heinäkuun helteisiin ei näköjään todellakaan voi enää luottaa (ei, vaikka sääennuste lupaisikin aurinkoista vielä muutamaa hetkeä aiemmin). 

Oletteko te järjestäneet tai nautiskelleet ulkojuhlista tänä vuonna? 


Sinua voisi kiinnostaa myös:

4 kommenttia

 1. Tekstit muuttuivat kamalan isoiksi puhelimella eikä niitä voi enää järkevästi lukea. Onko tämä tarkoitus vai vahinko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit, ystävällisesti tehty! Tämä oli tosin jo tiedossa ja working on it. Voihan tekniikka :(.

   <3 Hannele

   Poista
 2. Näyttää aivan ihanalta! Juuri tuollaiset piknikit ja ulkojuhlat on mielestäni ihania ja todella kivoja juttuja järjestää! Meillä ei juhlita venetsialaisia, mutta huomenna täällä meidän kotona Briteissä järkätään Suomi 100-vuotisjuhlan kunniaksi "Finnish Your Dinner" kekkerit meidän ulkomaalaisille ystäville. Suomalainen menu on jo suunniteltu ja nyt vaan toivotaan sormet ristissä hyvää säätä :D Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja teidän juhlat kuulostaa tosi kivalta idealta – mitäs aiotte tarjota? Pidetään peukkuja, että saatte aurinkoista säätä :).

   Poista