Sisällön tarjoaa Blogger.

Millainen neule kestää? 5 vinkkiä ostoksille

Syksy on pian täällä ja ihanat villapaidat odottelevat jo kauppoihin pääsyä, mutta muistatko, miten viime vuonna kävi? Kaikki ne ihanat neuleesi, jotka ostit talven kylmyyttä vastaan menettivät nopeasti muotonsa ja nyppyyntyivät järkyttävää vauhtia. Aikamoista kikkeli-meininkiä.

Jos tilanne kuulostaa tutulta, niin ällös hätiköi – näiden vinkkien avulla löydät parhaat yksilöt vaatekaappiisi (ja ehkäpä jopa puoleen hintaan).

Meidän kodissa fiilistellään jo syksyä. <3 Omat neuleeni ostan Repeatin mallistosta ja on ihanaa kietoutua niihin taas kesän jälkeen. 

1. Akryyli – älä missään tapauksessa koskaan erehdy

Uusi neuleesi näyttää jo muutaman käyttökerran jälkeen kamalalta? Syynä on akryyli, jota on järkyttävän paljon tarjolla.

Lähes kaikki edulliset merkit tarjoavat naisille lähestulkoon vain ja ainoastaan 100 prosenttista akryylia. Materiaali on tietysti kaupan unelma, sillä se pakottaa naiset ostamaan uuden neuleen muutaman käyttökerran jälkeen, kun edellinen on niin järkyttävässä kunnossa.

Kaupassa materiaali tuntuu ihanan pehmeältä, sillä sitä on käsitelty kemikaalein, mutta karu totuus paljastuu muutaman käyttökerran jälkeen.

Samaa ongelmaa ei muuten ole miesten puolella,  sillä edulliset merkit tarjoavat usein miehille kunnon materiaaleja ja naisille sitä muovikakkaa. Miksi? Tähän en ole saanut vieläkään vastausta, vaikka olen muutamaankiin otteeseen lähettänyt aiheesta kysymystä.

Uskoisin että miehet eivät ole yhtä innokkaita shoppaajia ja siirtyvät huonon laadun huomatessaan suosiolla seuraavaan kauppaan – me naiset taas unohdamme ja annamme anteeksi helpommin, vai?

Mutta akryyli on siis ehdoton ykkössyyllinen siihen, miksi joudut jatkuvasti päivittämään neulevarastojasi. Älä missään nimessä koskaan ikinä sorru, vaikka sen välttäminen tekeekin neuleiden ostamisesta hankalampaa (joudut näkemään vaivaa akryylia välttääksesi).

Toki myös luonnonmateriaalit nyppyyntyvät, mutta ero on siinä, että ne ovat huoltohetken jälkeen jälleen kauniita. Akryyli taas menee hirveään kuntoon, teit sille mitä tahansa.

Helpoin valinta oman kokemukseni mukaan on luonnonkuituja ja tekokuituja yhdistelevät neuleet, jotka tuntuvat mukavalta päällä ja kestävät käyttöä hyvin.

2. Opettele kääntämään neule ympäri ja tsekkaa se pesulappu

Materiaalien lisäksi haluat jo tuotetta ostaessasi tietää, joudutko ärsyyntymään siitä, ettet taaskaan muistanut viedä suosikkipaitaasi pesulan kuivapesuun. Itse olen pessyt villavaatteita hyvin varovarovasti pesukoneen villaohjelmalla, mutta yleensä pelkkä tuuletus riittää pitkälle.

Opettele myös tsekkaamaan vaatteen saumat ja silmäile neuleen laatua jo kaupassa – roikkuvat langat ja epätasainen neule ovat ehdottomia nounou-juttuja.

Rakas harmaa poolokaulus on suojannut minua kylmyyttä vastaan jo monta vuotta. 

3. Panosta laatuun, älä määrään

Jep, niitä akryylineuleita saa todella halvalla – muutama kymppi ja paita on sinun. Mutta kestääkö se?

Jos ostat joka kuukausi 20 euron neuleen, tulet käyttäneeksi 240 euroa vuodessa käyttökelvottomaan rättikasaan – ääks! Osta siis ennemmin laatua ja opettele huoltamaan vaatteitasi.

Tai tietysti vaihtoehtona on käyttää sitä nyppyyntynyttä kauhtanaa hampaat irvessä, minkä lisäksi saat vielä runsaasti pahaa mieltä kaupan päälle. Ei hyvä.

4. Valitse malli huolella

Koska haluat ostaa laatua, kannattaa malli valita huolella.

Missä vaatteessa näytät hyvältä, vaikka peilistä katsoo monsteri? Tiedät, että se paita on olemassa, sillä puet sen päällesi silloin kun kaikki muu näyttää hirveältä ylläsi. Minulle esimerkiksi sopii lyhyt, mutta löysä malli v- tai venekaula-aukolla.

Jos et tiedä missä tunnet olosi kotoisaksi, sovittele eri malleja. Et halua löytää itseäsi tilanteesta, jossa 200 euron unelmaneuleesi vaatii muutaman kilon laihiksen.

Kannattaa myös valita neule, joka on helppo yhdistellä asuun kuin asuun. Itselläni se on musta tai harmaa, lyhyt ja pitkähihainen neuletakki. Ja niitä olen muuten käyttänyt jo ihan yläasteella – aika usein ne ehdottoman parhaat, ajattomat mallit kulkevat mukana matkassa koko elämän.

5. Suosi alennusmyyntejä

Alennusmyynneistä on helppo bongata laatua edullisesti. Merkkineuleita löytää alennushinnalla esimerkiksi The Outnet -sivustolta tai Zalandon alennuksesta, joissa on aina karkkipäivä meneillään.

Muista kuitenkin, että korkea hinta ja merkki eivät aina takaa laatua, joten ole tarkka materiaaleista ja työn jäljestä. <3

Sinua voisi kiinnostaa myös:


Ei kommentteja