Sisällön tarjoaa Blogger.

Mitkä ovat sinun viiden vuoden tavoitteesi?

Haastattelin tänään erääseen lehtijuttuun paljon kunnioittamaani Anne Karilahtea, joka tunnetaan muun muassa inspiroivista kirjoistaan ja Valmentamo-yrityksestään. Tottunut haastateltava oli muun muassa pohtinut valmiiksi jo etukäteen ne asiat, jotka hänen mielestään olivat ne kaikkein oleellisimmat ja enpä ole ennen tehnyt haastattelua, joka olisi sujunut noin jouhevasti.Anne vinkkasikin juttelumme lomassa painottamaan suunnitelmallisuutta entistä enemmän. Hän kertoi kiinnostavasta tutkimuksesta, jossa yliopisto-opiskelijoilta oli kysytty kuinka monella oli selkeä suunnitelma 20 vuoden päähän. Ymmärrettävästi vain muutama käsi oli noussut, mutta 20 vuoden kuluttua nämä muutamat henkilöt olivat menestyneet elämässään taloudellisesti mitattuna saman verran kuin koko muu ryhmä yhteensä.

Suunnitelmallisuudesta on siis näköjään hyötyä kaikin eri tavoin.

Olen kipeänä ja siksi päivä on mennyt paitsi haastattelun ja muutamia rutiinijuttuja hoidellessa, mutta myös täällä sängyn pohjalla ja siksi päivitin tulevia tavoitteitani pitkästä aikaa ajan tasalle – missä oikeasti haluaisin olla viiden, kymmenen tai vaikka 20 vuoden kuluttua?

Olen toki pohtinut näitä asioita jo ennenkin, mutta en ole aikoihin kirjoittanut mitään ylös ja asioista tuli jälleen hieman konkreettisempia, kun sain mustaa valkoiselle. Tuo asioiden kirjaaminen ylös on muuten yllättävän, hmmm... tehokasta. Jollain kumman ilveellä ne asiat nimittäin saattavat tapahtua, joten kannattaa olla tarkkana siitä, mitä toivoo.

Mitäpä jos sinäkin tänään unelmoisit isosti ja asettaisit tavoitteita vuoden, viiden vuoden ja vaikkapa sinne 20 vuoden päähän? Se on paitsi inspiroivaa, auttaa myös asettamaan omat tehtävät tärkeysjärjestykseen.

<3 Hannele

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Ei kommentteja