Sisällön tarjoaa Blogger.

Onneton työelämä vie mehut myös muista herkuista?

Havahduin tässä yks päivä siihen, että minulle ei tuota nykyään lainkaan vaikeuksia liikkua ja syödä terveellisesti. Lisäksi saan viettää huomattavasti enemmän aikaa läheisteni kanssa ja olen kaikin puolin onnellisempi myös muuten.

Jonkinlainen domino-efekti on siis vallannut elämäni ja kaikki vain tämän yhden muutoksen ansiosta: työelämäni mukautuu nykyään muuhun elämääni, ei päinvastoin. 

Kuva: Brooke LarkUnsplash
Ennen rojahdin puuduttavan päivän jälkeen sohvalle, enkä jaksanutkaan siitä sitten minnekään enää sen jälkeen. Aamut olivat yhtä tuskaa ja sain silmät auki ehkä hieman ennen lounasta. Ei puhettakaan, että olisin voinut liikkua silloin, kun energiatasoni on siihen sopiva tai että olisin voinut itse määritellä projektini. Tietysti toisen palkkalistoilla ollessa on mentävä toisen ehdoilla ja ehkä siksi yrittäjyys sopiikin minulle niin hyvin.

Nykyään voin käydä vaikka kesken työpäivän lenkillä ja oikeastaan se on myös suositeltavaa, sillä se tekee gutaa niin projekteille kuin naisellekin. Lisäksi, kun aamuisin on vain harvoin kiire, minun on helppoa aikatauluttaa mukaan lyhyt joogatuokio tai vaikkapa lihastreeni.

Ja kun ennen olin joko työpaikkaruokalan armoilla tai nappasin suuhuni vain nopeasti jotain, nyt voin suunnitella itse ateriat huomattavasti aikaisemmin, jolloin tulee tehtyä myös fiksumpia valintoja.

Rutiineja ja aikaisia aamuherätyksiä inhoava sisäinen vastustajani on siis nujerrettu, koska saan itse määritellä aikataulut – kukaan ei kyttää mihin aikaan tulen töihin, eikä minun tarvitse vakuutella tehokkuuttani kenellekään. En voi sietää olan yli kyttäämistä ja minulle tärkein motivaattori on aina ollut onnistuminen työssä, ei raha tai pitkät lomat. 

Ihan pahuksen huippu juttu :). Voisipa tällaista vapautta tuoda suomalaiseen työkulttuuriin enemmän. 

Voisitko sinäkin muokata työelämäsi sopimaan paremmin kaikkeen muuhun? Inspiraatiota voit hakea vaikkapa tästä postauksesta.

Sinua voisi kiinnostaa myös:Ei kommentteja