Sisällön tarjoaa Blogger.

Sujuvampaa arkea? 5 tapaa olla järjestelmällisempi

Miten olla järjestelmällisempi? Myönnetään, se ei todellakaan ole aina helppoa etenkään allekirjoittaneelle, mutta mitä enemmän siinä petraan, sitä paremmalta tuntuu.

Olen huomannut, että tärkeintä on luopumisen taito. Mitä tehokkaammin poistat turhat hoidettavat listaltasi, ylimääräiset paperit pöydältäsi ja tarpeettomat tapaamiset kalenteristasi, sitä paremmin menee. 

Keskittyminen on siis päivän sana tässä(kin) asiassa.

Arjen alkuun halusin vinkata teille viisi tehokasta tapaa järjestelmällisempään elämään 

Kuva: Hipster mum/ Unsplash.com


1. Kahden kalenterin järjestelmä


Minulla on yhden kalenterin sijaan käytössäni kaksi kalenteria: Toinen on ajankäytölle, toinen to do -listoille. 

Minulle on tärkeää nähdä yhdellä silmäyksellä missä minun tulee kulloinkin olla, mikä deadline lähestyy ja milloin ne sukulaistytön synttärit olivatkaan, mutta samaan aikaan hoidan päivittäin tärkeitä juoksevia asioita, edistän tekstejä ja muita töitä. 

Siksi kahden kalenterin järjestelmä on enemmän kuin tehokas (ja tämä tulee ihmiseltä, jolla ei tietyssä elämänvaiheessa ollut_kalenteria_lainkaan_niinpä!). Suosittelen lämpimästi. 

2. Numeroi to do -listasi


Sen lisäksi, että kirjoitat päivittäin to do -listan, kohdat kannattaa myös numeroida. Valitse, missä järjestyksessä hoidat hommasi ja sitten vain simsalabim hoidat ne, eikös? 

Jep, jep. 

3. Heitä kaikki turha pois


Säilytä papereista vain ne, jotka oikeasti vaativat toimenpiteitä tai ovat säilyttämisen arvoisia. Se turha kasa, joka tuntuu kulkevan elämässäsi, menitpä minne tahansa, tekee arjesta vaikeammin hallittavaa. 

Sama pätee kaikkeen muuhunkin aina vaatteista kosmetiikkaan ja astioihin. 

4. Pysy aktiivisena!


Kun tiedät aikataulusi ja teet vaikka päivittäin jotain sinulle tärkeiden asioiden eteen, asiat tapahtuvat ajallaan ja hallitusti. Hyvin, hyvin haasteellinen tehtävä opittavaksi, mutta kannattaa kertaa sata. 

Jos aiot slööbailla oikein kunnolla, tee sekin suunnitellusti. Kun tiedät, että voit ottaa tämän viikon rennosti ja hoitaa hommat kuntoon seuraavalla, slööbailet paremmalla omallatunnolla ja nautit kikkaloinnistasi enemmän. 

5. Älä vitkuttele


Vitkuttelu, vanha ystäväni. On ihme, että olen ikänä kuunaan ikuna saanut kurssit suoritettua lukiossa tai ikkunat pestyä tässä talossa (okei, ikkunat on muuten pesemättä!). 

Sovi itsesi kanssa, että hoidat vitkuttelun kohdetta ihan vaikka vain viiden minuutin ajan. Sen jälkeen saat lopettaa. Harvemmin tulet lopettaneeksi sen viiden minsan jälkeen, mutta sekin on sallittua (ja silti olet saanut sitä ärsyttävää työtä hieman eteenpäin). 


Ei kommentteja