Sisällön tarjoaa Blogger.

Mikä sinusta tulee isona? 5 asiaa, jotka paljastavat unelmatyösi

Yrittäjyys vai toiselle työskenteleminen? Luova hulluus vai tiukkojen normien mukaan tehtävät työtehtävät? Vapaat aikataulut vai toimistolle kahdeksaksi?

Meillä on jokaisella oma ajatuksemme unelmien työelämästä – osa haluaa tiukkoja rutiineja, säännöllisen palkkanauhan ja työn, joka ei seuraa kotiin. Osa taas innostuu yrittäjyydestä, riskeistä ja mahdollisuudesta menestyä taloudellisesti.

Millaista siis on sinun unelmiesi työelämä? Näiden viiden asian avulla voit tarkastella toiveitasi. 


unelma-ammattini on
Mistä tahansa on mahdollista rakentaa leipätyö. Kuva: J. Kelly BritoUnsplash


1. Introvertti vai ekstrovertti – vai ehkäpä siltä väliltä?


Introvertti viihtyy yksin ja siksi hän myös työskentelee mielellään yksin. Yksi introvertin leimallisimpia ominaisuuksia on vahva sisäinen maailma, josta on hyvä ammentaa – esimerkiksi kirjailijat ovat hyvin usein introvertteja.

Ekstrovertti puolestaan rakastaa muiden seuraa ja innostuu yhteisistä projekteista. Hän viihtyy valokeilassa ja on hyvä vetämään muutkin mukaan juhlahumuun.

Itse koen olevani ambivertti, eli näiden kahden välimuoto – minusta on ihanaa nähdä ihmisiä, mutta väsyn nopeasti ja tarvitsen säännöllistä yksinäisyyttä, jotta jaksan taas olla muiden seurassa. Toisaalta olen myös tosi sosiaalinen, mutta vain tiettyyn rajaan asti. Suurin osa ystävistäni pitää minua erittäin ekstroverttina, mutta olen jostain syystä onnistunut piilottamaan introvertit piirteeni muilta. Siksi yksin työskentely on minulle se paras mahdollinen vaihtoehto, vaikka minusta onkin ihanaa nähdä ystäviä.

2. Turvallisuushakuinen vai elämyshakuinen?


Kun turvallisuushakuinen ihminen saa potkut, elämänpyörä heittää hänet täysin tyhjän päälle. Ensimmäinen reaktio on shokki, seuraava on paniikki. Vakituinen työpaikka on turvallisuushakuisen ihmisen pelastusrengas, jonka päälle hän rakentaa koko elämänsä ja jos se viedään, hän kokee, että sen myötä häneltä on mennyt kaikki. Myös muut muutokset, kuten vaikkapa muutto toiselle paikkakunnalle, on hänelle koettelemus.

Elämyshakuinen ihminen puolestaan kärsii säännöllisessä palkkatyössä, missä jokainen päivä on samanlainen. Jos hän saa potkut, alkushokin jälkeen hän on voi olla salaa hieman innoissaan – nythän minä voin tehdä mitä vain! Mitäs tässä nyt keksitään! Elämyshakuiset ihmiset usein janoavat muutoksia.

Unelmien työelämä tuo hyvää fiilistä koko elämään. Kuva: Kuva: J. Kelly BritoUnsplash

3. Mitkä ovat superlahjasi?


Jokaisella meistä on oma superlahja, jonka ympärille on mahdollista rakentaa vaikka mitä huikeutta. Usein se vain on niin lähellä, että sitä on vaikeaa nähdä.

Kerron usein tarinaa ystävästäni, joka ei omasta mielestään ole "hyvä missään". Silti hänen kotinsa on aina järjestyksessä ja siivottu siten, että se on myös helppo pitää puhtaana. Hän on aidosti todellinen kodinhengetär ja hän osaa tehdä tilasta kuin tilasta viihtyisän. Hän ei kuitenkaan itse miellä sitä lahjakkuutena, sillä sehän nyt on vain "kotona olemista".

Tiedänpä erään bestseller-miljonäärin, joka on tehnyt tästä "kotona olemisesta ja järjestämisestä" miljoonabisneksen.

Missä sinä olet lahjakas? Tee tämä tehtävä!

4. Anarkisti vai rutiineista nauttiva?


Oletko pikkuisen anarkisti? Etkö välittänyt, vaikka olit lapsena hieman myöhässä koulutunnilta tai saatoitko jättää soittoläksyt tekemättä, koska koko harrastus ärsytti? Tunnolliset voivat usein ajatella, että anarkistit ovat lintsareita tai laiskoja, mutta todellisuudessa he kyllä panostavat toden teolla sellaisiin asioihin, jotka kokevat aidosti tärkeiksi – he eivät vain lähde täyttämään kaikkien vaatimuksia jatkuvasti, vaan hallitsevat priorisoinnin taidon.

Vai oletko itse tunnollisuus, joka huomaa tarkasti yksityiskohdat ja menettää yöunensa virheiden tähden?  Sinusta on ihanaa, että tiedät jo vuosiksi eteenpäin, miltä päiväsi tulevat näyttämään? Tällaisen piirteen tiedostaminen on myös äärimmäisen tärkeää onnellisen työelämän kannalta, mutta ei vain työtehtävien tai alan valinnan kannalta – tällaiset ihmiset väsyvät helposti, kun yrittävät täyttää kaikkien odotukset.

5. Mikä on intohimolajisi?


Intohimolajin metsästäminen liippaa läheltä kolmosta, mutta lahjakkuus ei välttämättä ole sama kuin intohimo (vaikka aika usein se on – rakastamme yleensä niitä asioita, joissa olemme hyviä).

Onko maailmassa sellaisia asioita, joita voisit tehdä loputtomasti? Listaa paperille kaikki mahdollinen aina television katselusta kokkailuun, muiden auttamiseen ja vaikka raskaana olemiseen, jos se on sinulle intohimo. Voimme innostua mitä kummallisemmista asioista ja moni niistä on monistettavissa myös leipätyöksi.

Sinua voisi kiinnostaa myös:3 kommenttia

 1. Nää oli kyllä hyviä pointteja. Onneksi pikkuhiljaa alkaa konkretisoitumaan se oma unelmaduuni. :)

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! Etköhän säkin sinne unelmaan pääse vielä <3 :).

   Poista
 2. Pieni hoksautus :) introversio ja ekstroversio eivät viittaa sosiaalisuuten, tämä on eri asia. Eivät introvertit ihmiset ole kaikki automaattisesti epäsosiaalisia, vaan voivat päinvastoin nauttia muiden seurasta, vaikka sisäinen maailma onkin voimakas. Ja taas ekstrovertit voivat olla epäsosiaalisia, vaikka täyttämällä tilanteet puheella blokaten muuta pois keskustelusta.

  VastaaPoista