Sisällön tarjoaa Blogger.

Onko äitiys este työelämälle? 10 syytä, miksi lisääntyminen boostaa uraasi

Äitiys ja työelämä yhdistetään yleensä negatiivisesti – tiput kelkasta, ei ole enää aikaa, lapsi vie kaiken huomion, sinua ei haluta ylentää ja jaadijaadijaa. 

En sano, etteikö tässä kaikessa voisi olla perää. Aivan varmasti huonoja kokemuksia on vaikka kuinka. Mutta tiedättekös, että myös niitä hyviä kokemuksia löytyy, sillä vanhemmuus voi tuoda eloon paljon myös työmahtavaa? Tai se voi tuoda, jos annat sille mahdollisuuden. 

(Ja niin tämähän on sitten vain minun mielipiteeni ja yhden äidin näkökulma ja jii än ee, jii än ee kaikki mielensäpahoittajakommentit). <3

Miten raskaus ja äitiys vaikuttavat uraan
Kun kaikki vasta alkoi <3. Kuva: Helena Juvankoski

Näin äitiys on buustannut omaa työelämääni: 


1. Aikaa on tasan tarkkaan vain yhden pysähdyksen taktiikkaan ja jollain kumman ilveellä saat sen avulla paljon enemmän aikaiseksi kuin ennen. Outoa, mutta totta. 

2. Aikaa on myös vain ja ainoastaan järkeville ihmisille. Ei perselehmille. 

3. Mutta jos on pakko, niin kestät myös niitä perselehmiä. Sillä let's face it – hiukkasen on kärsivällisyys- ja neuvottelutaidot kehittyneet sitten viime näkemän. 

4. Kun palaat työelämään, palat yhtäkkiä halusta tehdä jotain aivan uutta tai haluat viedä nykyisen työsi niin sanotusti nextille levelille (sori tämä kamala bisnesjargonilmaus). Ehkä siksi niin moni tuore vanhempi vaihtaa työpaikkaa tai ammattia? 

5. Tauko työelämästä antaa hengähdystauon, joka aika usein tuo ajatuksia mukanaan siitä, mitä minä ihan oikeasti ja aidosti haluaisin tehdä työkseni. Mikäli pyörit näiden ajatusten kanssa, kannattaa lukaista tämä postaus: Kaikki on hyvin, mutta et kuitenkaan ole onnellinen? 

Pikkumies viikon vanha ja äiti kaksmiljoonaa viikkoa nuori. Kuva: Helena Juvankoski
6. Lounastunti nousee aivan uuteen asemaan elämässäsi, etkä todellakaan jätä sitä IKINÄ väliin. Se tunne, kun saa syödä rauhassa! Yksin! Hitaasti! Orgasmi <3. Säännöllinen syöminen vaikuttaa kuitenkin myös vireystasoon JA tekee elämästä hauskempaa. Mikä win-win (taas ällöttävää bisnesjargonia, olen pahoillani). 

7. Todella moni äiti perustaa yrityksen tai tekee jonkin muun suuren, ammatillisen avauksen äitiyslomalla. Esimerkkejä löytyy pilvin pimein, Suomessa esimerkiksi Nosh Organics ja Blogirinki Media on perustettu lasten ollessa pieniä. 

8. Haluat, että työelämäsi mukautuu muuhun elämään, ei toisin päin. Ja tämä on usein huomattavasti hedelmällisempi tapa katsoa työelämää, sillä näin sitä tulee tehtyä tehokkaasti ja intohimolla, mikä on usein parempi tapa työskennellä. Mielestäni ei kannata kytätä kellokorttia, vaan työn tuloksia. 

9. En tiedä muista, mutta ainakin minusta on tullut rohkeampi äitiyden myötä. Uskon itseeni enemmän ja olen valmis tarttumaan uusiin juttuihin hanakammin.  Olen myös armollisempi itselleni ja asiat asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin – virhe ei ole kuolemahäpeä, eikä siinä ehdi niin kieriskelemäänkään. 

10. Lapsiin kuluu rahaa. Paljon. Että on pakko tehdä paljon töitäkin. 

Onko muilla samanlaisia kokemuksia? 

Ja en nyt väitä, että kaikki nämä muutokset olisivat mahdollisia vain ja ainoastaan äitiyden kautta, sillä tämä postaus käsitteli sitä, miten minä olen kokenut muutoksen. 

4 kommenttia