Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuukauden haaste: Eroon heräteostoksista!

Blogissani on aina kuukauden haaste, joka liittyy jollain tapaa elämänhallintaan ja tällä kertaa otamme käsittelyyn heräteostoksen. Ne ovat nimittäin yllättävän suuri menoerä, juuri se musta aukko, jonne rahasi menevät, kun ihmettelet mitä pankkitilillesi on taas tapahtunut,

Kuva: Jo Malone
Menet töihin, saat siitä rahaa, tuhlaat rahaa, menet töihin, saat siitä rahaa, tuhlaat rahaa... Loputon ympyrä? Oletko koskaan pysähtynyt pohtimaan minkä verran kaikesta jää sinulle itsellesi?

Yrittäjäksi heittäytyminen, kotona työskentely, uudelleenkouluttautuminen, ulkomailta käsin työskentely tai vaikkapa vain rannalla makoilu ovat loppujen lopuksi kaikki pätkästä kiinni. Se, miten rahasi käytät määrittävät myös sen, miten sinun pitää käyttää aikaasi.

Kun maksat laskuja, muista maksaa myös itsellesi. Tee säästötavoitteita ja pidä niistä kiinni. Jo pelkkä suunnitelma ja asian pohtiminen tekee ajatteluusi pieniä muutoksia, esimerkiksi ostanko tämän kahvin mukaan, vai laittaisinko sittenkin vitosen säästöön? Viisi euroa ei ole vielä suuri summa, mutta jos jätät joka päivä viiden euron heräteostoksen tekemättä, se tekee kuukaudessa 150 euroa.

150 euroa kuukaudessa on vuodessa 1 800 euroa kahvittelua, siinä on jo ihan hyvä pesämuna.

Tammikuun 2016 haasteena on siis vähentää heräteostoksia ja siirtää rahat erilliselle tilille (uuden pankkitilin voit avata verkkopankissa).

Ei kommentteja