Sisällön tarjoaa Blogger.

Parempi elämä yhden viikonlopun aikana

Pienistä asioista syntyy suuri kokonaisuus ja jokainen suuri muutos on todellisuudessa sarja pieniä asioita. Tämä on ollut mielessä jälleen viikonloppuna ja muutaman päivän aikana ehtii tehdä paljon kaikkea sellaista, millä on laajempi vaikutus omaan elämään ja hyvinvointiin.

Kuva: H&M Home

#1 Tee suunnitelma seuraavalle viidelle vuodelle


 Jos et itse tiedä mihin olet menossa, joku päättää puolestasi. Aseta itsellesi tavoite viiden vuoden päähän ja suunnittele tapoja, joiden avulla pääset perille, oli kyse sitten ammatillisesta suunnasta tai vaikkapa unelmasta asua ulkomailla. 

Niin ja muista ettet saa olla liian realistinen! Unelmien kuuluukin olla hippasen suuruudenhulluja ;). 

#2 Vietä viikonloppu ilman tekniikkaa


Nykyään on helppoa jumittua koneelle, päätä viettäväsi viikonloppu aivan toisin: ulkoile, venyttele, rentoudu, kokkaa kavereiden kanssa ja lue hyviä kirjoja. Tekniikka vie yllättävän paljon voimia ja aikaa, välillä on hyvä nollata pää sen suhteen ihan täysin. 

#3 Ota niskalenkki talousasioistasi 


Taloussuunnitelman tekeminen on todella huojentavaa, oli tilanne sitten millainen tahansa. Kyllä, aluksi se on perseilyä, mutta kun tiedät missä mennään, elämäsi helpottuu. Vaikka raha-asiat olisivatkin päin mäntyä, oman tilanteen ymmärtäminen antaa apua sen selvittämiseen ja suunnitelman avulla voit muokata tulevaisuutta aurinkoisempaan suuntaan. 

Siispä: Listaa minkä verran sinulle tulee rahaa kuukaudessa ja mitkä ovat pakolliset menosi. Käy verkkopankistasi läpi joka ikinen meno ja katso, onko kaikki rahasi mennyt siihen, mihin olet halunnut. Jos sinulla on velkaa, tee tiukka suunnitelma sen takaisinmaksuun (mutta muista ettei se saa olla liian tiukka, sillä elämään pitää jäädä myös hehkua ja välkettä). Esittelen muuten tulevassa kirjassani loistotekniikan velkojen nopeaan takaisinmaksuun, joten jos luotot ovat ongelmasi, kehotan sinua lukemaan kirjani Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta – Onnellisen ostamisen opas heti, kunhan se ilmestyy helmikuun lopussa/ maaliskuun alussa. 

Sen lisäksi että pohdit mistä voit nipistää, pohdi myös miten voisit tienata enemmän rahaa, mikäli siihen on tarvetta. Itselläni on taloussuunnitelma tehdyksi aina vähintään vuodeksi eteenpäin, voin kertoa että esimerkiksi hoitovapaalla se oli kultaakin kalliimpi juttu. 

#4 Listaa 10 asiaa, joiden tekemisestä nautit


Mikä on kivaa? Tee lista kymmenestä asiasta, joiden tekemisestä nautit enemmän kuin mistään muusta ja päätä, että teet näitä asioita viikonlopun aikana. 

#5 Sauno!


Tarvisiko perustella? Ei tarvi. Joka ikinen suomalainen tietää että saunassa syntyy uudet ideat ja ihmiset ;). 

Ei kommentteja