Sisällön tarjoaa Blogger.

Vaatekaapin luottovaate: Musta bleiseri

On olemassa muutamia vaatekappaleita, jotka sopivat mielestäni melkeinpä naisen kuin naisen luottovaatteisiin. Yksi näistä vaatteista on musta bleiseri, joka sopii melkeinpä kaiken kanssa ja saa asusta kuin asusta hieman salonkikelpoisemman. Se myös sopii jokaiseen vartaloon aina omenavartalosta tiimalasiin, mitä ei taatusti voi sanoa jokaisen vaatekappaleen kohdalla.

Olen kirjoittanut tästä aiheesta aiemminkin, mutta halusin palata saman asian äärelle näin alennusmyyntien aikaan. Toivoisin nimittäin että mahdollisimmin moni välttyisi heräteostoksilta ja hankkisi kaappiin laadukkaita, pitkäikäisiä kavereita nyt kun hinnat ovat edullisemmat.

Kuvat: Wendy's Lookbook  // Fashionsy // The Simply Luxurious Life (ei alkuperäinen lähde) // Harper's Bazaar
Musta bleiseri on kuin mustan neuletakin tyylikäs isosisko (= toimii kaiken kanssa ja suojaa kylmältä). Olkapäiden linja tuo ryhtiä olemukseen ja löysä, mutta hieman tyköistuva silhuetti antaa anteeksi minkä tahansa vyötärölinjan.

Bleiserin valinnassa tärkeintä on istuvuus ja tämä etenkin hartialinjasta. Muistathan, että nappien ei tarvitse mennä kiinni, joten valitse ennemmin takki, joka istuu hyvin hartioista – me pikkumöhömahat etenkin tiedämme, että nämä kaksi eivät välttämättä kohtaa samassa vaatteessa ;).

Jos löytää täydellisesti istuvan bleiserin, se kannattaa ostaa, vaikka hintaa olisikin hieman enemmän kuin mihin on tottunut. Tällaiset luottovaatteet kestävät vuosikausia, mikäli materiaali on laadukasta ja on huojentavaa, kun vaatekaapista löytyy ainakin yksi vaate, joka sopii ja näyttää hyvältä päällä aina, tunsi olonsa sitten millaiseksi tahansa. 

Muista kuitenkin olla aivan, aivan varma, että ostamasi versio on täydellinen – ei yhtään jossaa tai muttaa.

Ja sinä, joka siellä ruudun toiselle puolen mutiset, ettet ole oikein bleiserinaisia: Takaan, että olet, et vain tiedä sitä vielä. Moni kokee "jakkupuvun" itselleen vieraaksi ja kaukaiseksi jutuksi, mutta kokeilehan mustaa bleiseriä seuraavalla kerralla ja stailaa se itsellesi mieleisellä tavalla – lisää vaikkapa villit sukkikset tai rennot farkut. Tykkäät taatusti.

5 kommenttia

 1. Ite etin pitkään bleiseriä (lähinnä halpis kaupoista seppälä/H&M) enkä vaan tuntunut löytävän itelle sopivaa. Omppu vatsa, ja liian leveät nuo olkatoppaukset. Oli suurimmat syyt. Tai sitten yksinkertaisesti liian aikuismaiset omaan makuuni :D Lyhyyteni on myös yksi ongelma, ja takit ovat mulle aavistuksen liian pitkiä, että ne näyttäisi hyvältä päällä (tosin joskus tuntuu että olen vaatteitten suhteen vanhempi kuin todellinen ikäni) Sitten löytyi thaimaasta yksi melkein sopiva, paitsi että skinnasi kainaloista. Onnistuin sitten laihduttamaan, ja siitä tulikin sopivan kokoinen. Nyt tosin taas lihonnut, eikä sovi enään, mutta ehkä se menee sitten taas kesällä/keväällä, kun on lämpimämpiä päiviä niitä edes käyttää esim töissä. Saa ihan kivan, kun yhdistää sen johonkin vähän rennompaan asuun, eikä näytä ihan niin korrektilta. Ite käytin violetin röyhelöisen kukka topin kanssa. Sopii hyvin. Jos saisi omassakin blogissa kunnostauduttua asukuvien kanssa (vaikka sitä henk.koht kuvaajaa ei olekkaan, niinkuin monella tuntuu melkeimpä olevan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä ois kans huutava pula henkilökohtaisesta valokuvaajasta! Sen takia niitä onkin tällä hetkellä blogissani niin vähän.

   Voisikohan Thaimaan mitoitus olla sulle muutenkin passelimpi, heillä kun on paljon pienemmät koot? Sen täydellisen metsästys on kyllä toisinaan haastavaa, mutta vitsit kun se oikea sitten vihdoin löytyy. Omani sanoi sopimuksensa irti, koska laatu ei ollut tarpeeksi hyvä ja käyttöä tuli niin paljon, joten olen myös etsimässä omaani uudestaan. Tuntuu että aina haluaisin laittaa sen päälle, mutta ei sitten löydy kuitenkaan mitään hyvää.

   Poista
 2. No mutta mikäs avuksi hyvä pukeutumisneuvoja-kokoelämäguru, kun tuntuu, että musta (varsinkin juuri musta) bleiseri tuo ikää lisää 10 vuotta? Ja jos nyt tarvitsee alleviivata, niin se ei tässä kohtaa ole enää plussaa!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä usko! :D Miten mä näkisin sun päällä tosi hyvin bleiserin? Eihän se nyt varmastikaan ihan kaikkien juttu ole, vaikka itse vannonkin vakaasti sen nimeen, mutta mun mielestä se sopia sulle paremmin ku hyvin.

   Tai miten sitten keltanen tai pinkki bleiseri? Eihän musta oo aina must. :)

   Poista
  2. Joo, ehkä se on toi väri, mistä teen itselleni ongelman :) Mulla on kyllä yksi tumman sininen, joka on tosi kiva! Siinä vaan on hihat hieman lyhyet, niin menee parhaiten kesällä vähän niinkuin takin asemasta - hihat kertaalleen käännettynä. Oi kevät ja kesä, saavu jo :)

   Poista