Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuukauden haaste: Mikä on sinun supertaitosi?

Meillä jokaisella on jokin asia, jossa olemme tosi hyviä. Jos nyt tuhahdat itseksesi, ettei sinulla ainakaan ole mitään sellaista taitoa, niin voin luvata että aivan varmasti on – todennäköisesti se on sinulle vain niin itsestäänselvyys, että et osaa ajatella taitosi olevan mitenkään erityinen. 

Tämän kuun haasteena on kirjoittaa ylös 30 sellaista asiaa, joissa olet hyvä. Miksi niin monta? No siksi, koska todennäköisesti keksit helposti viisi, ehkä jopa kymmenen, mutta sitten käy hankalaksi. Osa ihmisistä taasen ei keksi edes sitä yhtä ja heille tämän 30 taidon keksiminen on varmasti haastavaa, mutta sitäkin palkitsevampaa. 

Kuva: The White Company
Taidot voivat olla mitä tahansa ja voit pohtia niitä useamman päivän ajan, jotta nuo piilotaidot tulisivat kunnolla esiin. Aika usein kun pyörittelemme päässämme vain niitä juttuja, joissa olemme huonoja tai joissa olemme kuulleet aina loistavamme, mutta muut taidot jäävät huomiotta. 

Esimerkiksi eräs ystäväni ei omien sanojensa mukaan "ole hyvä missään", mutta hänen kotinsa on aina järjestetty niin, että se pysyy siistinä ja viihtyisänä ilman jatkuvaa puunaamista. En tajua miten hän sen tekee ja tällaisesta supertaidosta voisin vaikka maksaa, jotta sen oppisin (uskoisin, että myös siellä ruudun toisella puolen tällainen supertaito kiinnostaisi kovastikin, olenko oikeassa?). 

Vinkiksi sanottakoon, että aika moni sellainen asia, jota teet mielelläsi ja joka on hauskaa, on todellinen kykysi. Näitä kykyjä seuraamalla on mahdollista saavuttaa joskus työ, joka on pääasiallisesti hauskaa ja ehkäpä jopa intohimo, ja sehän on se ihannetila, jonka soisin teille kaikille. 

Siispä kynät sauhuamaan! Kuulisin mielelläni taitojanne myös täällä blogin puolella ja jos ette uskalla omalla nimellänne kertoa, niin minulle voi lähettää viestiä sähköpostilla tai vaikkapa Facebookissa. 

Aurinkoista huhtikuuta kaikille!


3 kommenttia

 1. Arrgh.. siis mua on joskus joku lifecoach pyytänyt tekemään tämän saman tehtävän ja.. ja.. sen on ihan järjettömän vaikeaa!! En vaan keksi asioita, joissa olisin hyvä :/ Eikun, nyt muistan, tämä oli vielä astetta vaikeampi tehtävä; piti keksi ominaisuuksia itsessä, jotka on hyviä. Ei siis saanut mainita taitoja, kuten vaikka että osaan keittää parasta kaurapuuroa. Voi apua.. miten se onkin niin vaikeaa keksiä hyviä asioita itsestä, vaikka näkee niitä kilokaupalla kaikissa toisissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sähän olet hyvä vaikka missä, ainakin laulamisessa! :)

   Nyt kuules aloitat ja keksit ainakin viisi päivässä, eikö? Sitähän voi pohtia siinä samalla kun hommailet muita juttuja.

   Poista
  2. *lautasen kokoiset silmät* Tota.. laulamisessa.. missäs sä.. niin joo.. tota.. Öhm. Apua :D
   Joo, täytyisikin ottaa tuollanen haaste itselleen :)

   Poista