Sisällön tarjoaa Blogger.

Kaikki on hyvin, mutta et kuitenkaan ole onnellinen?

Kaikki on hyvin, mutta ei kuitenkaan, tuntuuko sinustakin joskus siltä? On ihanat lapset, rakas puoliso, mukava koti ja vakituinen työpaikka, mutta silti jotain puuttuu? 

Uuden oppiminen ja siitä nauttiminen ovat iso osa onnellisuutta, sillä elämässä se oman kipinän löytäminen on äärettömän tärkeää. Jos et saa hyvää mieltä tuottavaa haastetta elämääsi, kaikki on harmaata, vaikka olisitkin periaatteessa ihan onnellinen olento. 

Seuraavan kaksivaiheisen tehtävän avulla voit selvittää mikä voisi olla juuri sinun intohimosi.  Tehtävän toisen osan pääset tekemään täällä. 


Onnellinen työelämä tuo onnellisuutta koko elämään
Kuva: ORNELLA BINNI Unsplash

Kirjoita lista seuraavista asioista:

 • Mitä tekisin, jos saisin tehdä mitä vain? Tähän moni vastaa "en mitään, katsoisin telkkaa ja sylkisin kattoon", mutta entäs sen jälkeen? Aika harva jaksaa ihan oikeasti vain maata koko loppuelämänsä. 
 • Mitä teen mielelläni, vaikka kukaan ei maksa siitä?
 • Missä olen hyvä, missä huono? Moni usein kehittää itsessään asioita, joissa on huono, eikä siinäkään mitään, mutta jos haluaa olla erinomainen jossain asiassa, kannattaa panostaa siihen, missä on jo entuudestaan hyvä. 
 • Millaisia lehtiä ja kirjoja luen, mitä googlaan ja mihin haluaisin käyttää rahaa, jos sitä olisi enemmän perheen kulujen, lomamatkojen ja muiden menojen jälkeen? 
 • Jos valitsisin ammattia nyt ja voisin valita mitä tahansa, mitä haluaisit tehdä? Tässä kohtaa moni valitsee mahdollisimman rahakkaan ammatin, mutta kuvittele että kaikesta työstä maksetaan todella hyvää palkkaa, sillä kekseliäs ihminen voi tehdä melkeinpä mistä asiasta tahansa rahakkaan ammatin – esimerkiksi siivoojan palkkanauha ei ole kaikkein korkein, mutta KonMari-siivouskirjan kirjoittanut Marie Kondo on miljonääri. 
Jokin hyvinkin simppeli juttu voi olla juuri se sinun juttusi, et vain tule ajatelleeksi sitä. Tämän vuoksi kannattaa näyttää listaa myös vaikkapa hyvälle ystävälle tai muulle läheiselle, sillä muut usein näkevät meidät eri tavalla kuin me itse. 

Taivas siis on rajana, kunhan vain ensin otat itseltäsi ne elämääsi rajaavat Kuningas Ei -rillit pois päästä ja teet asioita, joista nautit. Kaikkien ei tarvitse muuttaa elämäänsä ja toteuttaa itseään, mutta pienetkin asiat arjen keskellä riittävät tekemään siitä pikkaisen paremman. 

Tämän tehtävän toisen osan pääset tekemään täällä. 

Mutta entäs sitten, jos sitä omaa juttua ei löydykään? 


Eräs ystäväni on aina ollut sitä mieltä ettei hänellä ole omaa juttua – sitä mihin hän suhtautuu intohimolla ja ilolla, mitä tekisi vaikka kukaan ei maksa, ihan vain koska haluaa. 

Sitten kuitenkin hänellä on koti aina kauniisti laitettu ja esineet ovat selkeästi löytäneet paikkansa hyvällä maulla. Hän tykkää kotona puuhailusta ja tietää sen itsekin, mutta ei osaa ajatella sitä "omana juttunaan".

Äkkiseltään vaikkapa leipominen voi tuntua liian tavanomaiselta, jotta siitä voisi kehittää mitään sen erityisempää  – kaikkihan nyt leipovat, ei siitä voi tulla mitään erityistä tai pitäisi olla ihan superhyvä kondiittori. Katsohan kuitenkin vaikkapa Kinuskikissaa – hän aloitti leivontablogilla ja nyt hän elättää sillä itsensä ja perheensä. Aika hienoa, vai mitä?

Mikäli koet, ettei sinua kiinnosta oikein mikään voi olla, että et asia on niin itsestäänselvä, että et edes huomaa sitä. Voi myös olla, että elämäntilanteesi on niin hankala, ettei sinulla ole energiaa mihinkään ylimääräiseen – jos päivä toisensa jälkeen on selviytymistä, ei jaksa nähdä enää muuta kuin umpikujia. Mikäli näin on asia, toivon sinulle sydämestäni voimia tehdä enemmän hyvää fiilistä tuottavia asioita – vaikka ne tuskin pelastavat koko tilannetta, ne tuovat silti mukanaan hieman iloa ja sitä tuskin voi koskaan olla liikaa, vai mitä?

Kannattaa siis kokeilla listan kirjoittamista, vaikka se ei innostaisikaan. Lisäksi kannattaa kokeilla uusien asioiden tekemistä, sillä koskaan et tiedä, mikä voi olla juuri sinulle se veret seisauttava -kokemus.

Sinua voisi kiinnostaa myös:


4 kommenttia

 1. Tosi hyvä tehtävä, ehkä näin vuoden lopussa onkin hyvä hetki pohtia, mitä voisi tehdä erilailla ja miten asioihin voisi suhtautua eri näkökulmasta tulevana vuotena...:) Itselläni on kyllä intohimoja, mutta kun niitä on niin paljon ettei mihinkään oikein ehdi keskittyä! Pitääkin ottaa tavoitteeksi karsia sieltä ne kirkkaimmat tähdet ja alkaa jalostaa niitä, ihan omaksi ilokseenkin mutta miksi ei muidenkin. Kiitos tästä muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tavoite, mutta ennen kaikkea aivan mahtavaa, että sulla on runsaudenpula intohimonkohteista! :D Tuo on tosi positiivinen juttu, jonka moni varmasti haluaisi omaan elämäänsä. Kiitos kivasta kommentista!

   Poista
 2. Tosi hyvä kirjoitus! Mä ajattelin pitkään ettei mulla ole intohimon kohdetta tai mitään mistä nautin normaalia enemmän. Jokin aika sitten kuitenkin tajusin että tämä blogihan on minun intohimoni; jo neljättä vuotta lähes päivittäin kirjoittelua ja kuvaamista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi monestihan ne jutut on niin simppeleitä, ettei itsekään huomaa. Hyvä, että sinä hoksasit :) <3.

   Poista