Sisällön tarjoaa Blogger.

Ranskalainen vaatekaappi jättää hyvästit asukriiseille

Eikö taaskaan mitään päällepantavaa? Oletko taas viettänyt osan aamustasi kaappiasi penkoen tai vaihtoehtoisesti heittänyt päällesi "vain jotain" ja sen jälkeen inhonnut asuasi koko päivän? 

Oletko koskaan kuullut ranskalainen vaatekaappi -käsitteestä? Esittelen sen ideaa laajemmin Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta kirjassani, joka on muuten pian mahdollisesti saatavilla myös e-kirjana – jee! Teos on ollut pitkään loppu kautta maan, mutta näillä näkymin sähköinen versio on tulossa ja täydennettynä versiona (jos olet kiinnostunut teoksen ostamisesta, laita minulle s-postia rakkaudellahannele_atmerkki_gmail.com) 

Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta ilmestyy toivottavasti muutaman kuukauden päästä myös e-kirjana.
Kuva: Dominika Montonen-Koivisto /DMK Photography

Ranskalaisen vaatekaapin tarkoituksena on luoda oma, kattava peruspuvusto, jota voi täydentää aina muutamalla vaatekappaleella tai asusteella per sesonki. Kun kaikki vaatteet sopivat yhteen ja yhdistyvät saumattomasti toisiinsa, on aina jotain päälle heitettävää ja asukriisit ovat pääasiallisesti historiaa. Okei – kyllä itsekin kieriskelen aina silloin tällöin kaapin edessä ennen juhlia tai tärkeää menoa, mutta se taitaa olla kiinni muustakin kuin vaatteista, kuten esim. mun PYLLYSTÄ. ;D

Aluksi suoritetaan tietysti raivausoperaatio, eli heivataan kaikki liian pienet, liian isot, nuhjuiset tai muuten vain käyttämättä jääneet vaatteet huisin helvataan. Myös tämän käyn laajemmin läpi Täydellisessä vaatekaapissa. 

Sen jälkeen laaditaan lista, johon kootaan kaikki itselle tärkeät perusvaatteet löytyivät ne sitten omasta kaapista tahi eivät. Myös perusvaatteen määritelmästä voit lukea enemmän Täykkäristä. 

Se oma lista voisi näyttää esimerkiksi samalta kuin kuvassa, mutta jokainen määrittelee itse sen, mitä perusvaate tarkoittaa omalla kohdalla. 


Urheiluvaatteet ja alusvaatteet eivät kuulu listalle, koska niitä käytetään niin eri tavalla. 

Kun oma peruspuvusto on tiedossa, voi tärkeitä osia metsästää esimerkiksi alennusmyynneistä ym.  Perusvaatteiden on erittäin tärkeää olla laadukkaita ja suht ajattomia, jotta ne kestävät käytössä vuosikausia ja siksi itse olen valmis maksamaan niistä hieman enemmän (kunhan olen varma, että ne myös kestävät). 

Kiinnostaisiko teitä postaus omasta vaatekaapistani ja sen puuttuvista osasista? Haussa on edelleen värikkäät avokaskorkkarit (esim. keltaiset tai raikuvan punaiset) ja pari hyvin istuvia, laadukkaita farkkuja, mutta muuten minulla taitaakin olla koko kaappi valmiina.

Sinua voisi kiinnostaa myös:


2 kommenttia

 1. Hei olit jättänyt ihanan kommentin blogiini, kiitos!

  Sun blogia on muuten ihana lukea, valitset kiinnostavia aiheita. Ja siis muutenkin vaikutat huipputyypiltä! :)

  Terveisin
  Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Reetta <3. Ihana sinä. Ja kiitos samoin. Kuten kirjoitinkin, sun blogia on iloa lukea ja ne kuvat – aiai.

   Poista