Sisällön tarjoaa Blogger.

Linkkivinkki: Mitä Myer-Briggs sinusta paljastaa ja miten voit hyödyntää sitä työelämässä?

Kampanjoija, sovittelija vai päähenkilö? Jos olet innostunut pesoonallisuustesteistä (kuten eräät allekirjoittaneet), olet taatusti kuullut Myer-Briggsin testistä. Sen avulla ihmiset jaetaan neljän ulottuvuuden avulla 16 erilaiseen persoonallisuuteen. 

Vaikka testiä on myös kritisoitu, sitä käytetään edelleen esimerkiksi työelämässä, kun on tarvetta mitata tehokkaasti ihmisten tapaa kommunikoida, havainnoida asioita ja tehdä päätöksiä. Oman kokemukseni mukaan se herättää usein paljon myös ihmetystä, sillä tulokset voivat olla yllättävänkin tarkkoja.

Testin pääset tekemään täältä. 

Kun tunnistat omat tähtesi, osaat keskittyä niiden voimaan paremmin – ja luottaa enemmän myös lähipiirin kykyihin. Kuva: Clay Banks

Itse olen testin mukaan ENFP, eli kampanjoija, joka on "innostunut, luova ja löytää aina syyn hymyyn". Kuuluisia kanssasisariani ja -veljiäni ovat muun muassa Walt Disney, Robin Williams,  Salvador Dali ja Meg Ryan. Fiktiivisistä henkilöistä sielunkumppaneitani ovat Carrie Bradshaw ja Phil Dunphy (mun suosikkipälikkä koko maailmassa by the way).

"ENFP-persoona on todellinen vapaa sielu. ENFP:t ovat usein juhlien elämänlähteitä, mutta toisin kuin löytöretkeilijät, he ovat hetken jännityksen ja nautinnon sijaan kiinnostuneempia sosiaalisesta ja emotionaalisesta yhteydestä muiden ihmisten kanssa. He ovat hurmaavia, itsenäisiä, energisiä ja lempeitä", sivulla kehutaan. 


Kuva: Ruutukaappaus 16personalities.com-sivustolta
Testin mukaan vahvuuksiani ovat siis energisyys, lempeys, luovuus, idearikkaus, optimismi, innostavuus ja kyky nähdä pinnan alle ihmisten tunteisiin ja motiiveihin. Sen sijaan listalta uupuvat tarkkuus, analyyttinen ajattelu, järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus – kaikki puutoksia, jotka tunnistan itsessäni ja joita opettelen päivittäin. 


Persoonallisuustesteissä parasta ei ole se, mitä ne kertovat vaan se, minkä ne jättävät kertomatta – kun tiedät omat vahvuutesi osaat täydentää myös niitä osa-alueita, joissa et ole hyvä. Voit täydentää tiimiäsi vastakkaisilla luonteenpiirteillä ja yhtäkkiä erilaisuus puolison kanssakaan ei ole huono juttu, vaan ymmärrät, miksi sovittekin toisillenne niin täydellisesti – toinen rohkaisee, tsemppaa ja suunnittelee, toinen pitää huolta aikatauluista ja laittaa rattaat pyörimään. 

Kun osaat ammentaa omasta osaamisestasi ne parhaat puolet ja täydentää sitä toisten parhailla ominaisuuksilla, voitte lentää vaikka kuinka korkealle. 

Aloita oma tutkimusmatkasi tekemällä Myer-Briggs-testi täällä! Ja olisipas hauskaa kuulla vaikkapa kommenttiboksin kautta osuiko testi oikeaan, tai heräsikö tuloksesta jotain muita ajatuksia.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Ei kommentteja