Sisällön tarjoaa Blogger.

Unelmien uratarinat: Anriikka Mentilä suunnitteli oman korumalliston ilman koulutusta tai kokemusta

Suomalainen luonto ja metsä on ollut itselleni aina tärkeä inspiraation tuoja ja pakopaikka, vaikka en mikään eräjorma ole koskaan ollutkaan. Minulle metsä on taianomainen tarinoiden lähde ja rauhoittavan muuttumaton olento, jonka suojissa voi hetken hengähtää ja asettaa asioita oikeaan perspektiiviin aina silloin tällöin. 

Siksi True Bloom Jewelryn koskettavat korut ihastuttivat heti. Ajatus siitä, että saisin kantaa kaulassani pientä palasta metsän salaisuudesta koukutti välittömästi. Ja siksi halusin kertoa teille tarinan myös malliston inspiroivasta tekijästä, Anriikka Mentilästä, joka on luonut oman mallistonsa ilman koulutusta tai kokemusta koko alasta.

Anriikka halusi tarjota lukijoilleni myös lahjakortin arvottavaksi – arvontaan voit osallistua täällä. 

Anriikka Mentilä loi oman korumalliston suomalaisten luonnonkukkien ympärille ilman ammatillista koulutusta. Kuva: True Bloom Jewelry.  
Anriikka on koulutukseltaan luokanopettaja ja hän työskentelee Tampereella, mutta suunnittelijan ura on saanut tukea vahvasta harrastuneisuudesta taiteiden ja käsitöiden parissa. 

Anriikan mallistoon voi tutustua True Bloom Jewelry -sivustolla. Instagramin löydät täältä. 

1. Millainen on taustasi korusuunnittelijana?


Opin kaiken tekemällä. Tosin alaan liittyy paljon myös muuta kuin suunnittelua. Esimerkiksi asiakaspalvelua, visuaalista suunnittelua, valokuvausta, kirjoittamista ja käsitöitä, jotka olivat minulle jo entuudestaan tuttuja. 

2. Mistä ajatus aitojen kukkien käyttämisestä sai alkunsa?

Ystäväni näytti minulle kuvan rannerenkaasta, jossa oli aitoja kukkia. Katsoimme kuvaa hetken ja päätimme kokeilla itsekin. 

Kokeilut vaativat kuitenkin todella paljon yritystä ja hankintoja ennen ensimmäistäkään onnistumista, ja kun vihdoin ensimmäinen koru onnistui, idea korujen myymisestä lähti etenemään. 

Kuva: True Bloom Jewelry

3. Kenelle suunnittelet korusi ja mitä haluat niiden avulla viestiä?


Korut on suunniteltu kaikille, jotka nauttivat kukista ja luonnosta. Ne ovat klassisia ja sopivat niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin vanhuksillekin – asiakkaitteni ikäjakauma onkin monipuolinen. Suurin osa asiakkaistani on kuitenkin naisia, vaikka olen suunnitellut muutamia koruja myös miehille. 

4. Myyt korujasi Etsy-sivustolla – miksi juuri siellä?


Etsyn valitsin siksi, että se tarjoaa käyttäjäystävällisen nettikauppapohjan. Se on suhteessa myös edullinen, koska kuukausittaisia maksuja ei ole, vain provisio myynneistä. Sivusto on toiminut hyvin sekä minun että asiakkaiden näkökulmasta. 

Kuva: True Bloom Jewelry

5. Mitkä ovat olleet suurimmat haasteesi ja onnistumisen hetkesi korumalliston parissa?

Suurin haaste on ollut jälleenmyynti, hinnoittelu ja korujen valmistus suurina määrinä. Myös markkinointi pienellä budjetilla on aikaavievää. 

Suurin onnistumiseni puolestaan on, kun sama asiakas palaa uudelleen ostamaan koruja. Se osoittaa luottoa palveluun, eli jotain on tehty oikein. Toivon asiakkaani nauttivan korujen katselusta, ehkä jopa ihastuvan, niin kuin minä ihastun aina uuteen koruun. Kukat ovat niin kauniita ja herkkiä, ja minusta on mahtavaa pitää niitä yllä!

6. Terveisesi hänelle, joka unelmoi oman malliston suunnitelusta?

Mikäli suunnittelet oman korumalliston tekemistä ja myymistä, kannattaa miettiä kohderyhmää, uniikkia ideaa ja tapaa, jolla erottaudut. Ja sitten ei muuta kuin hommiin!

Sinua voisi kiinnostaa myös:Ei kommentteja