Sisällön tarjoaa Blogger.

Kesän lukusuositus: Unelmahommissa

Kesä on mitä oivinta aikaa unelmoinnille. Ja syksy. Ja talvi. Ja okei, kevät myös. Mutta kesällä monella meistä on aivan erityisesti aikaa hyvin kirjojen lukemiselle ja koska blogini on omistettu unelmahommien tavoittelulle, kesän lukusuositukseni on ehdottomasti Satu Rämön ja Hanne Valtarin Unelmahommissa. Ja ei kuulkaas vähiten siksi, että tämä on järjettömän syvääluotaava ja inspiroiva teos siitä, miten unelmista tehdään konkretiaa.

Satu ja Hanne, you go girls – lähetän teille ruudun kautta raikuvat aplodit!Unelmahommissa-teos on realistinen, mutta silti ihanan kannustava kirja, joka on kirjoitettu kaikille heille, jotka haluavat tehdä työkseen sitä mitä rakastavat. Voiko parempaa olla? Unelmaelämän tavoittelu kun on kaukana haihattelusta ja hömpästä, sillä käytännössähän se on arjen muokkaamista mieleisekseen. 

Rämön ja Valtarin teksti on juuri tätä: käytännönläheisiä vinkkejä, jotka antavat juuri sopivasti tilaa haaveilulle ja muistuttavat, etteivät unelmatkaan aina vastaa todellisuutta. Ja jos tulee mokattua, voi aina tehdä jotain muuta. Sitäkään ei unohdeta, että unelmahommissakin on välillä tylsää. Omassa työssäni sitä ovat esimerkiksi oikoluku, oikoluku ja oikoluku – ne saakutan pilkkuvirheet ja huolimattomuustypot, joiden tarkastamiseen tällaista suurpiirteistä Unta ja pierua -ihmistä ei todellakaan ole tarkoitettu. 


Kirjailijakaksikko on muuten tuttu myös täältä blogimaailmasta: Rämö on paitsi toimittaja, design-kaupan pitäjä ja matkailuyrittäjä, myös tunnetun Salamatkustaja-blogin kirjoittaja. Hanne Valtari puolestaan tituleeraa itseään ensisijaisesti tarinankertojaksi ja yksi tunnetuimmista toimittaja-tuottajan tarinoista on mikäs muukaan kuin Lähiömutsi-blogi

Luin kirjaa hieman tipotellen aina siitä kohdasta, mikä sattui milläkin hetkellä inspiroimaan ja se osoittautui toimivaksi taktiikaksi. Erityisen kiinnostavia olivat unelma-ammateissaan työskentelevien ihmisten tarinat onnistumisista ja epäonnistumisista, ne olivat tehokas lisä kahden voimanaisen kokemuksiin ja tekivät teoksesta huomattavasti antoisamman. 

Tämä kirja kannustaa kokeilemaan, mitä kaikkea huikeaa voi tapahtua, jos vain ryhtyy hommiin! Tällaista lisää suomalaiselle kirjallisuustaivaalle, kiitos. 


4 kommenttia

 1. Kiitos upeasta kommentista! Mukavaa huomata, että pidit konkretiasta. Juuri siihen halusimme pyrkiäkin, omiin ja haastattelemiemme ihmisten käytännön esimerkkeihin, joista olisi oikeasti hyötyä lukijalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu kommentista ja kirjasta :). Varmasti todella moni saa lukuelämyksestä lisäpontta uusiin haasteisiin! Ihanaa kesää ja toivottavasti tehtailette uusiakin juttuja.

   Poista
 2. Tämä kirja pitää kyllä lukea jossain vaiheessa!

  VastaaPoista