Sisällön tarjoaa Blogger.

Voiko tämä asento muuttaa elämäsi?

Elekielemme vaikuttaa paitsi ihmisiin ympärillämme, myös meihin itseemme. Näin kertoo sosiaalipsykologi Amy Cuddy, jonka mukaan "voima-asento" tuo itsevarmuutta tieteellisestikin mitatuin keinoin, vaikka et kokisikaan oloasi itsevarmaksi. Voit siis ikään kuin huijata asennon avulla itseäsi selviytymään jännittävistä tilanteista voittajana.

Hän jopa väittää, että tämän salaisuuden hallitseminen voi muuttaa elämäsi. Että eipä muuta kuin kokeilemaan – nosta kätesi ylös kuin voittajalla ja nosta katse kohti taivasta. Jo kahden minuutin kuluttua olet valmis valloittamaan unelmiesi työnantajan ja tekemään bisnestä niin maan perkuleesti.

Kädet ja kasvot taivaisiin – supernainen on voittaja-asento numero yksi. Kuva Brooke CagleUnsplash
En ole itse testannut asennon voimaa vielä tositilanteessa, mutta kokeilin sitä huvikseni kotona ja kyllä vain – kahden minuutin supernaiseuden jälkeen koin olevani aktiivisempi, varmempi ja jotenkin enemmän hereillä. Siis ehdottomasti valmiimpi vaikkapa työhaastatteluun, esiintymiseen tai tärkeään tapaamiseen.

Cuddy on tehnyt yhteistyökumppaninsa, Berkeleyn yliopiston tutkijan Dana Carneyn kanssa asiasta tieteellistä tutkimusta ja huomannut, että se todella vaikuttaa testosteroni- ja kortisolitasoihin. Eli suomeksi ei vain siihen, miten voimakkaiksi itse koemme itsemme, vaan myös siihen, miten rentoja olemme stressaavassa tilanteessa. Cuddyn mukaan johtajien kortisolitaso on usein matala ja testosteronitaso korkea – he ovat siis paitsi voimakkaita, myös rentoja.

Cuddyn vaikuttavan TED-puheen voit katsoa tästä:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

Ei kommentteja