Sisällön tarjoaa Blogger.

5 keinoa parempaan kielitaitoon

Englannin suullinen ja kirjallinen osaaminen on nykymaailmassa tärkeämpää kuin ehkä milloinkaan.

Hän, joka hallitsee nokkeluutensa myös ameriikalla, voi ulottaa mahdollisuutensa huomattavasti laajemmalle kuin pelkällä suomen kielellä asioiva – esimerkiksi bloggaajalle on tarjolla paaaljon suurempi yleisö, jos kirjoittaa suomen lisäksi myös englanniksi.

Mutta mitä tehdä, jos englanti ei sujukaan kiitettävästi? Moni ruokkii tätä mörköä aivan turhaan, sillä kielitaito on asia, jossa kuka tahansa voi kehittyä. Lisäksi natiivit antavat paljon anteeksi etenkin puheen suhteen.

Nämä vinkit pätevät varmasti moniin eri kieliin, mutta olen kirjoittanut tämän englanti mielessäin.

Kuva: Mariana VusiatytskaUnsplash

1. Käytä kieltäsi!


Tärkeintä on tietysti vain aloittaa puhuminen ja kirjoittaminen, virheistä välittämättä (ja niistä oppien). Meillä oli erään ystäväni kanssa lapsena tapana puhua englantia ihan vain huvin vuoksi ja osana erästä hyvin jännittävää leikkiä, ja se on kehittänyt meidän kummankin kielikorvaa varsin tehokkaasti. 

Kukaan ei kiellä leikkimästä engelsmannia myös aikuisiällä. Ehdota vaikkapa lähipiirillesi, että puhutte tunnin putkeen pelkkää ulkomaata. Voi tuntua aluksi hassulta, mutta auttaa ja paljon. 

2. Puhuenglantia.fi


Kuten montaa muutakin asiaa, myös kielitaitoaan voi prepata verkossa. Puhuenglantia.fi tarjoaa yksityisopetusta ja heiltä saa yhden näytetunnin ihan ilmaiseksi. Kannattaa siis ainakin kokeilla!


3. Lue, kuuntele, kirjoita


Kielen käyttämistä ei tietenkään kannata rajoittaa pelkkään puheeseen – lukemalla oppii kirjoittamaan myös vieraita kieliä ja kun otat suosikkisarjastasi tekstitykset pois, tulet samalla tehneeksi kielipäällesi palveluksen. 

4. Ota muistikirja avuksesi


Kun törmäät sanaan, jota et tiedä, tarkista sen merkitys sanakirjasta ja kirjoita ylös pieneen muistivihkoseen. Välillä voit kerrata sanat ja painaa niitä mieleesi, ja näin sanavarastosi karttuu kuin huomaamatta. 

5. Unohda jo ne kouluarvosanat!


Aikuisena ei kannata enää muistella, miten olet aina ollut huono kielissä ja opettajakin rasti arvosanan viitosen kohdalle. Lapsena ja nuorena opiskelumotivaatio on aivan toista luokkaa ja mörköjen elättäminen on aivan turhaa. 

Jos päätät nyt oppia jotain, sinä opit sen ainakin jossain määrin. Lahjakkuus auttaa, mutta suurin osa opiskelusta on työtä, työtä ja työtä. Ja työ ei moiti tekijäänsä. 

Sinua voisi kiinnostaa myös:Ei kommentteja