Sisällön tarjoaa Blogger.

Duunitorin tutkimus: Mistä niitä uusia työpaikkoja oikein löytää?

Kuten HRM Partnersin viisaat vinkkasivat postauksessani "Miten löydän uuden (unelmieni) työpaikan", moni palkataan nykyään piilotyöpaikkojen kautta, eli suorien kyselyjen ja omien henkilökohtaisten kontaktien kautta. Siksi esimerkiksi LinkedIn ja Facebook ovat äärimmäisen tärkeitä uuden työpaikan etsinnässä. Myös suorat kyselyt kiinnostaviin yrityksiin voivat tuottaa tulosta. 


Kuva: Pineapple Supply Co. Unsplash

Duunitorin tuore tutkimus yritysten rekrytointitavoista on kiinnostavaa luettavaa, sillä some vaikuttaisi nostavan päätään edelleen melkoista vauhtia. Lisäksi rekrytointien määrä on kasvanut vuonna 2016 ja tulee edelleen kasvamaan vuonna 2017. Sosiaalisen median kautta uusien työntekijöiden löytäminen on kasvanut hurjat 48 prosenttia, mutta sen sijaan päteviä hakijoita ja erityisesti erityisasiantuntijoita on vaikeaa löytää. 

Ehkä vähän yllättäenkin tärkeimmäksi valintakriteeriksi muodostuu tekijän motivaatio tulevaa työtä kohtaan ja palkattavan tekijän sopiminen tiimiin.  Aikaisempi työkokemus, koulutus, referenssit ja erityistaidot tulevat vasta kaukana hakijan persoonaan ja motivaatioon liittyvien ominaisuuksien jälkeen. 

Näin yritykset kertovat hakevansa uusia tekijöitä sosiaalisessa mediassa


1. Maksuton LinkedIn (75 prosentille melko tärkeä – tärkeä – erittäin tärkeä)
2. Facebook-mainonta (n. 65 prosentille melko tärkeä – tärkeä – erittäin tärkeä)
3. Maksuton Facebook (n. 60 prosentille melko tärkeä – tärkeä – erittäin tärkeä)

Tärkeimmät rekrytointikanavat tällä hetkellä:


1. LinkedIn
2. Facebook
3. TE-palvelut
4. Oikotie
5. Monster
6. Duunitori

Olisi kiinnostavaa kuulla, miten te olette löytäneet omat työpaikkanne menneisyydessä? Itse olen osallistunut useimmiten ihan suoraan hakuun, mutta saanut töitä myös tuttavan vinkattua avoimesta paikasta. Myös suorat kyselyt firmoihin ovat tuottaneet tulosta. Viimeksi tosin hain töitä ennen kuin some oli kunnolla ilmiö, joten siitähän nyt on ikuisuus :D.

Millaisia ajatuksia työn hakeminen ja avointen paikkojen ilmoittelu herättää? Olisi kiinnostavaa kuulla. :)

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Ei kommentteja