Sisällön tarjoaa Blogger.

Kotona töissä: Miten päivä alkaa tehokkaasti?

Kotona työskentely vaikuttaisi olevan monen unelma, mutta samaan aikaan vastaan usein kysymykseen siitä, miten saan itseni liikkeelle – miten maailmassa en vain löysäile koko päivää, vaan saan myös hommia hoidettua?

Intohimotyöläisenä tuollainen kysymys vaikuttaa oudolta, sillä mitä muuta muka tekisin kuin töitä? Sehän on just parasta. MUTTA ymmärrän toki yskän ja siksi ajattelin jakaa vinkkejä työpäivän tehostarttiin.


Kuva: Thought Catalog, Unsplash

1. Hoida aamutoimet kuin ET työskentelisi kotona


Ylös, ulos ja lenkille. Käytännössä oma työpäiväni alkaa usein siitä, että vien pojan päiväkotiin ja se aloittaakin työpäivänkin ryhdikkäästi – siistin itseni ja jälkikasvuni, annan aamiaista pojalle ja kurvaan hänet tarhaan. Vaikka aamuherätykset ovat minulle vaikeita, aikaisempi aamu tuo paremman tehon työpäivään.

Kun pääsen kotiin keitän kahvit, teen ehkä pienen aamutreenin (esimerkiksi kevyen joogan) ja ryhdyn hommiin samalla, kun syön aamiaista. Ennen kuin huomaankaan on hujahtanut kolme tuntia ja vatsassa kurnii lounaan kokoinen kolo.

2. Tee päivälle to do -lista


Kirjoitan aina aamulla itselleni päivän työlistan ja lisäksi numeroin kohdat siihen järjestykseen, miten aion tehtävät suorittaa. Näin minulla on selkeä rakenne työpäivälle, eikä homma mene haahuiluksi.

Se, kun saan viivata listalta yli tehdyt työt, tekee yllättävän gutaa.

3. Aikatauluta myös tauot


Kun olen työskennellyt noin kolme tuntia pidän tauon, jonka aikana käyn lenkillä, täytän astianpesukoneen, syön lounasta ja niin edelleen. Se pitää mielen virkeänä vielä iltapäivän rutistukseen.

4. Anna kehollesi ruokaa, joka ravitsee


Syömiseni menee aika kausittain – välillä syön erittäin terveellisesti, mutta toisinaan vedän plörinäksi heti kunnolla.

Epäterveellinen ruokavalio näkyy nopeasti paitsi olossani, myös työtehossani ja silloin minun on vaikeampaa saada asioita aikaiseksi. Siksi yritän parhaani mukaan antaa keholleni ruokaa, joka ravitsee – hyviä rasvoja, runsaasti hevi-osaston tarjontaa ja laadukkaita proteiinilähteitä. Aamiaiseksi esimerkiksi yleensä surautan smoothien ja syön muutaman kananmunan. Niillä saa hyvän startin päivään.

5. Tuuleta välillä päätä kaupungilla


Yksin työskentelevänä tarvitsen välillä muita ihmisiä ympärilleni. Siksi on äärimmäisen tärkeää siirtyä välillä vaikkapa kahvilaan läppärin kanssa tai suunnata asiakastapaamisiin livenä. Muiden tapaaminen on myös äärimmäisen inspiroivaa hommaa, kun ideoita voi pallotella ees ja taas. Yksin työskentelevälle innostavat ihmiset ja hyvät verkostot ovat tärkeä asia paitsi työn, myös oman pääkopan kannalta.

Sinua voisi kiinnostaa myös:
Ei kommentteja