Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuukauden haaste: Opettele rentoutumaan

Käkääk! Kesäkuu ehti loppua ilman haastetta, mutta koska voin omassa blogissani sanella itsevaltiaan elkein blogisäännöt, julkaisen kesäkuun haasteen heinäkuussa.

Tällä kertaa haasteena on opetella rauhoittumaan, hengittämään ja pysähtymään.

Rauhoitu, rentoudu ja hengitä hetki omien ajatustesi puutarhassa. Ja täysin mihinkään liittymättä voi samperi, että kaipaan mun pitkiä hiuksia. 
Innostun helposti uusista asioista ja kun tekee montaa asiaa innokkaasti yhtä aikaa, voi helposti vaatia itseltään liikoja.

Tämän tajuaminen on ollut minulle äärettömän tärkeää ja siksi olen päättänyt ottaa tietoisesti rennommin – päivitän esimerkiksi blogia epäsäännöllisemmin kuin ennen, jotta en väsytä itseäni. Tämä kun on edelleen harrastus eikä työ ja siksi on ihmisen hyvä muistaa  mitkä asiat ovat tällä hetkellä ne tärkeimmät – perhe, äärimmäisen rakas intohimoni lastenkirjojen kirjoittaminen ja leivän tuominen pöytään. Bloggaaminen on hauskaa, mutta en voi antaa sille liikaa aikaa.

Ennen en osannut stressata oikein mistään, mutta nykyään... Hmmm... Pahimmat stressihetkeni koin talvella 2016, kun henkilökohtaisessa elämässä tapahtui yhtä aikaa monia pelottavia, negatiivisia asioita ja samaan aikaan kirjoitin yhtä kirjaa, viimeistelin toista, kävin kokopäivätyössä, bloggasin ja elin elämääni varsin vauhdikkaan taaperon kanssa. Heräilin öisin ajattelemaan työjuttuja ja unohdin hengittämisen lähes kokonaan hetkeksi.Kun ennen nappasin koneen syliini heti, kun siihen oli tilaisuus, olen nyt pyrkinyt tietoisesti rauhoittamaan touhua – meditoimaan, joogaamaan, lenkkeilemään, keskittymään kunnolla kotitöihin ja perheen kanssa vietettyyn aikaan. Siihen, mitä milloinkin teen ilman, että ajatukset liitelevät jossain muualla (tai okei, tarinoiden ajattelemiseen on hieman liian helppoa uppoutua, mutta se kai sallittakoon ajatustyöläiselle).

Heitän siis lomakuukauden kunniaksi sinulle saman haasteen: Varaa itsellesi vähintään 15 minuuttia päivässä vain ja ainoastaan rauhoittumiseen, hengittämiseen ja ajatustesi kokoamiseen. Makaa vaikka olohuoneen lattialla ja keskity hengittämiseen, istu laiturilla ja tuijottele ulapalle. Mitä tahansa, minkä aikana et tee_oikeastaan_mitään.

Muista hengittää, hyvä ihminen, ja ota rennommin. Siinäpä haastetta lomakuukaudelle kerrakseen <3.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

2 kommenttia

  1. Ihana haaste! Itselleni tää on tällä hetkellä ajankohtainen aihe ja muutenkin rentoutuminen on tosi tärkeä aihe josta pitäisi puhua enemmän. Mä otan tän haasteen vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! :) Käsittääkseni rentoutuminen ja rauhoittuminen on seuraava suuri hyvinvointitrendi, enkä ihmettele yhtään.

      Poista