Sisällön tarjoaa Blogger.

Mistä tiedät, että olet unelma-ammatissasi?

Kirjoitin aikaisemmin merkkejä, joiden avulla voi päätellä, että voi olla aika vaihtaa työpaikkaa – löydät kirjoituksen tästä. 

Mutta mistä tietää olevansa unelma-ammatissaan? Mistä tietää, ettei elämä ole parempaa jossain muussa työssä? Meillä X- ja Y-sukupolven kasvateilla on se etu, että elämässä on paljon eri vaihtoehtoja, mutta samalla se on myös ongelma – mistä tiedän, että haluan tehdä juuri tätä työkseni?

Itse elän edelleen vaihetta, jossa ihmettelen päivittäin tätä nykyistä ammattiani – ettäkö ihan oikeasti saan työkseni kuvitella, tarinoida ja kirjoittaa? Olen aivan 100 prosenttisen varmasti omassa unelma-ammatissani, mutta mistä sen tietää?

Kuva: Ian Schneider, Unsplash

1. Et malta odottaa, että pääset tarttumaan töihin


Suomessa elää sitkeänä käsitys, että työ on jotain raskasta, uuvuttavaa ja kaameaa. Me, joiden mielestä työstään voi olla myös hyvin innoissaan, olemme harvassa. Ja itse asiassa se innostus onkin yksi tärkeimpiä merkkejä siitä, että olet unelma-ammatissasi.

Kun et malta odottaa, että pääset tekemään töitä, ollaan pitkästi plussan puolella. Oli se työ sitten mitä tai millaista tahansa. 

2. Et tee työtäsi (vain) rahan tai muun ulkoisen syyn vuoksi


Kunnianhimossaan ei kannata kieltäytyä mistään kutsumuksesta, vaan kuunnella sydäntään. Jos esimerkiksi Marie Kondo olisi ajatellut siivoamisen olevan väärä alavalinta, Konmari-ilmiö olisi voinut jäädä syntymättä. Nyt tämä siivoamisesta innostunut nainen on tehnyt siivoamisesta ilmiön bestseller-kirjallaan ja tahkonnut sillä myös melkoiset fyffet.

Jos antaa rahan tai kunnian määrittää sen, mitä haluaa tehdä, elämäänsä määrittää vain tienaamisen kautta ja hyvä olo itse työstä jää syntymättä. Mistä tahansa alasta voi kekseliäisyydellä ja luovuudella kehittää jotain uraauurtavaa. Siksi ei kannata kuunnella vain kunnianhimoaan, vaan myös sydäntään.

Maslowin tarvehierarkiankin mukaan olet aidosti onnellinen työssäsi silloin, kun voit sen kautta toteuttaa itseäsi jossain muodossa, oli se sitten mitä tahansa. Ulkoiset asiat, kuten kunnia tai hyvä palkka, ovat varmasti ihan kivoja juttuja, mutta niiden kautta päädyt suorittamaan elämääsi hampaat irvessä.

Kuva: Ian Schneider, Unsplash

3. Olet hemmetin hyvä työssäsi – ja ylpeä siitä, mitä teet


Meillä on jokaisella omat lahjamme ja unelmatyö löytyy usein näiden parhausjuttujen piiristä. On aivan turhaa taistella luontoäitiä vastaan, vaan nauttia siitä, mitä on annettu. 

Harjoita siis erityisesti niitä juttuja, joissa olet hyvä, sillä niiden kautta intohimotyöt löytyvät. Yleensä nimittäin olemme hyviä sellaisissa asioissa, joista nautimme jo valmiiksi. 

4. Työn negatiiviset puolet ovat kestettävissä


Laskujen kirjoittaminen ja muu paperihomma, mitä tähän omaan työhöni kuuluu, ei todellakaan ole suosikkijuttuni. Erityisesti virastojen ja muiden virallisten tahojen kanssa asiointi on järjettömän puuduttavaa, mutta tällä hetkellä minun on hoidettava myös ne asiat (ja kunnolla), jos haluan tehdä sitä, mitä rakastan. 

Unelma-ammatissakaan kaikki työt eivät ole yhtä unelmaa, mutta jos saat tehdä sitä, mitä rakastat, ne ovat kestettävissä. 

5. Haluat kehittyä työssäsi


Unelma-ammatti on sellainen, josta olet aidosti kiinnostunut. Siksi et malta jättää sitä lomallakaan, vaan työsi kulkee muodossa tai toisessa aina mukanasi

Vaikka et tekisi töitä, huomaat innostuvasi, kun tapaat saman alan ihmisiä tai saat luettavaksesi kiinnostavaa kirjallisuutta. Koska työhösi liittyvät asiat ovat niin lähellä aitoja kiinnostuksenkohteitasi, olet kiinnostunut niistä missä ja milloin tahansa. Siksi myös kehityt työssäsi huomaamattasi. 

Tiivistyksenä siis: Olet unelma-ammatissasi, kun olet itsellesi rehellinen ja teet sellaisia asioita, joiden tekemisestä pääasiallisesti nautit. Pelkästään rahan vuoksi työskentely ei ole riittävä motivaatiolähde ainakaan pidemmän päälle, jos haluaa löytää unelma-ammattinsa. Jos haluat löytää oman intohimosi, lue tämä teksti. 

Sinua voisi kiinnostaa myös:Ei kommentteja