Sisällön tarjoaa Blogger.

Näin tiedät, että on aika hakea uutta työpaikkaa

Joskus on vain aika vaihtaa. Sanotaan, että nykyään ihmiset viettävät yhden työnantajan palveluksessa vain muutaman vuoden kerrallaan ja sitten jo riennetään seuraavaan. Tämä ei mielestäni ole vain hyvä tai huono asia, mutta yksi juttu tekee taatusti hallaa urallesi:

Se, että pysyt, vaikka olet ollut valmis vaihdokseen jo viimeiset viisi vuotta.

Jos jätetään listalta pois ystävälliset yt-ilmoitukset ja muut pakkotilanteet, nämä viisi asiaa suorastaan huutavat, että on aika vaihtaa.

5 vinkkiä ammatinvaihtoon, kun on kokopäivätyössä. 

Kuva: Brooke Cagle // Unsplash

1. Vietät suurimman osan työpäivästäsi huonossa fiiliksessä


Voit ehkä huikata huomenet hymy huulillasi, mutta aika pian työtehtäväsi saavat sinut jälleen pinnan alle – hukuttaa. Mietit koko päivän mitä hemmettiä teen ja onko tässäkään mitään järkeä. Kyllästyttää, ärsyttää ja ahdistaa. Ei näin. 

2. Et vielä vihaa nykyistä työtäsi

Et varsinaisesti vihaa työtäsi, mutta kaikki merkit ovat ilmassa – välillä viihdyt hyvin ja välillä sapettaa niin, että aivot happanevat. Aloita työpaikan haku jo nyt ja teet itsellesi palveluksen. Et halua joutua siihen ikävään tilanteeseen, jotta suurin osa ajastasi kuluu huonoissa fiiliksissä. 

3. Olet oppinut jo kaiken opittavissa olevan


Uusi työpaikka on aina haaste ja mahdollisuus oppia jotain uutta, mutta jossain vaiheessa oppiminen loppuu. Kun touhut sujuvat jo liiankin rutiinilla, voi olla hyvä herätellä hermoja ja silmäillä, mitä muuta olisi tarjolla. Jos et enää opi uutta, et kehity. 

Toinen vaihtoehto on tietysti hakea korkeampaa pestiä firman sisällä, mutta mikäli tähän ei ole mahdollisuutta, run baby run. 


4. Joudut näyttelemään kiireistä


Jos sinulle ei riitä tarpeeksi tehtävää on selvää, että panostasi ei tulla tarvitsemaan kovinkaan kauaa. Ja silloin on ehkä parempi aloittaa uuden työpaikan hakeminen niin pian kuin mahdollista. 

5. HALUAT uuden työpaikan

Paras hetki hakea uutta työtä on tietysti silloin, kun tiedät koko sydämestäsi haluavasi sellaisen. Älä kuuntele niitä ihmisiä, jotka kormat kuumottaen höpöttävät, että vakityöstä ei kannata vaihtaa, vaan ole rohkea. Vakituinen sopimus ei takaa enää nykyään mitään ja lisäksi tarjolla voi olla muita, kiinnostavampia vakitöitä. 

 Ole siis rohkea ja ryhdy hommiin, muutos on usein hyvästä. Muista tosin, että lounassalaatti ei välttämättä ole vehreämpää tien toisella puolen. Ensin on hyvä analysoida sitä, mikä mättää ja miten sen saisi korjattua. 

Tarvitsetko apua uuden työpaikan löytämiseen? Näin rekryalan ammattilaiset neuvovat hakemaan töitä!

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Ei kommentteja