Sisällön tarjoaa Blogger.

Ylicoolit emännät: Vera Wang loi muoti-imperiumin yli 40-vuotiaana

Ikä on este vain, jos niin päättää. Vaikka ikärasismi on varmasti ilmiö (ja hyvin perse sellainen), ympärillämme on jatkuvasti enemmän ja enemmän ihmisiä, jotka tekevät upeita asioita ja toteuttavat unelmiaan myös myöhemmällä iällä.

Ja tällaisten ihmisten kautta näemme, että elämä ei lopu aikuisuuteen (eikä edes äitiyteen ;D).

Kuulen hämmästyttävän usein, miten vaikeaa on tehdä uusia urasuunnitelmia enää "tässä iässä" (sanojana hyvin usein noin 30-vuotias ihminen). Siksi ajattelin esitellä muutamia hyvin supereita supernaisia, jotka ovat toteuttaneet unelmiaan aikuisiässä. 

Ensimmäisenä nostan esiin Vera Wangin, joka aloitti uransa muodin parissa Voguen toimittajana, mutta hän oli  yli 40-vuotias perustaessaan muoti-imperiuminsa (ja kuten me kaikki hyvin tiedämme, hänelle ei käynyt yhtään hullummin).

Kuva: Vera Wang
Vera Wang on yksi tämän hetken tunnetuimpia ja arvostetuimpia suunnittelijoita, ja erityisesti hänen hääpukunsa ovat himoittuja niin tähtien kuin tavan kansalaistenkin joukossa. Nainen innostui hääpukujen suunnittelusta järjestäessään omia häitään. 

– Häät ovat jokaiselle naiselle yksi tärkeimpiä hetkiä elämässä. Silloin olemme huomion keskipisteenä emme vain ulkoisesti, vaan myös sisäisesti, sillä se on hyvin tunteellinen tapahtuma, hän kertoo Reserva Channel -kanavan haastattelussa. 

Wang aloitti uransa suunnittelijana aluksi Ralph Laurenin muotitalossa ja perusti oman vaatemerkkinsä vuonna 1990 ollessaan 42-vuotias. Tällä hetkellä hän on 68-vuotias, mutta työskentelee edelleen intohimoisesti muodin parissa. 

– Käyn puhumassa paljon nuorille ihmisille ja sanon heille aina saman asian: Tee jotain, mitä rakastat koko sydämestäsi. Sillä jos rakastat sitä, mitä teet, pääset helpommin yli vaikeista hetkistä. 

– Intohimon löytäminen on tietysti oma juttunsa, mutta jos sinulla on sisäinen palo tekemääsi työhön motivaatio siihen on niin kova, että riskienkään ottaminen ei tunnu riskiltä – tiedät, ettei sinulla ole muita vaihtoehtoja. 3 kommenttia

 1. Tässä tarkoitetaan varmasti hvyää, mutta... Yli 40 vuotiaana = myöhemmällä iällä? Suorastaan hupaisaa. Omalla kokemuksella sanoisin että vasta lähempänä 50 vuotta alkaa ymmärtämään maailmasta ja kokonaisuuksista jotain. Tälle ymmärrykselle on myös konsultin työssä kysyntää. Enää ei tarvitse mennä asiakkaalle turvautuen nuorekkaan porukan tukeen, vaan voi mennä yrittäjänä ja yksin. Kolmekymppisenä olemisesta en kaipaa mitään työelämään. Jos jotain ikävöin, niin tervettä kroppaa vapaa ajan urheiluharrastuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Postauksen idea oli osoittaa heille, jotka 30-vuotiaana ajattelevat olevansa liian vanhoja uusiin siirtoihin, että aikuisenakin voi tehdä vaikka ja mitä. Moni kun ajattelee, että se valinta, joka on tehty 20-vuotiaana on ja pysyy, koska on "liian vanha" valitsemaan uudestaan. Heitä tuntuu olevan ympärillä enemmän kuin vähän.

   En tiedä vielä yhtään mitään elämästä 50-vuotiaana, mutta ilmeisesti se on odottamisen arvoista. :)

   Poista
 2. Niin ja ps! Jos sinulla on antaa hyviä esimerkkejä esim. 50–80-vuotiaina tehdyistä urasiirroista, niin otan niitä erittäin mielelläni vastaan :). Ylicoolit emännät -postauksesta olisi toiveissa pitkä sarja.

  VastaaPoista