Sisällön tarjoaa Blogger.

Ärsyttävät tavat, jotka estävät menestyksesi

Miksi menestyminen on niin vaikeaa? Sehän vaatii pirusti työtä, hyvää tuuria, lahjoja ja pääomaa – olenko oikeassa?

Todellisuudessa menestyminen tarkoittaa jokaiselle eri asiaa ja suurimmalle osalle meistä se este numero yksi on oma pääkoppa. Mennään totuttujen rutiinien ja käytäntöjen mukana virran vietävänä, eikä uskalleta ajatella isosti ja itse. Lisäksi niitä pahoja sanoja on niin helppoa uskoa, että pään sisällä on jatkuvasti pieni lyttäys menossa – ethän sinä herranen aika kykene tuohon tai tuohon.

Millaisin tavoin itse estät oman menestyksesi?

Kuva: Unsplash/ Stil

1. Et ole määritellyt, mitä menestys tarkoittaa sinulle


Menestyminen ei tarkoita kaikille samaa asiaa. Kun se yhdelle on järjetön kasa rahaa ja ihmisjoukko, joka huutaa nimeäsi S-marketin pihalla, toiselle se on tunne, että juuri tässä minun kuuluu olla – olen onnellinen.

Voisinpa väittää, että melkein kaikki meistä haluavat menestyä, mutta jokaiselle menestys on eri asioita. Itselleni se on ennen kaikkea hyvää fiilistä, tietynlaista taloudellista huolettomuutta ja vapautta määritellä itse omaa ajankäyttöäni.

Menestymistä voi olla myös ihan tavallinen palkkatyö tavallisessa kodissa asuen. Olet menestynyt, jos koet olevasi siellä, missä sinun on hyvä olla.


2. Et myöskään ole pohtinut, miten voisit unelmasi menestymisestä saavuttaa


Heräät aamulla, juot kahvin, menet töihin, juot kahvin, teet vähän töitä, juot kahvin... Kuulostaako tutulta?

Meihin ohjelmoidaan jo lapsena tiukka käsitys siitä, mikä on "oikea" tapa suorittaa ja tehdä. Vaatii aika paljon, että uskaltaa tehdä asioita eri tavalla kuin muut tai edes pohtii, mikä voisi olla se oma unelma elämästä.

3. Tuhlaat kaiken, minkä käsiisi saat


Eikö sinullakaan ole puskurirahastoa? Etkö ymmärrä raha-asioista mitään, et bujdetoi tai halua edes ajatella sijoittamista?

Raha voi olla kirosana, mutta se on myös väline, jolla unelmista voi tehdä totta. Jos et ole kiinnostunut omien unelmiesi toteuttamisesta, niin saatat olla innostunut jonkun muun elämän parantamisesta – esimerkiksi hyväntekeväisyystyö, muutto ulkomaille ja turvallinen elämä omalle perheelle ovat kaikki asioita, jotka onnistuvat huomattavasti helpommin, jos sinulla on käytössäsi rahaa.

4. "Olet sitä, mitä toistuvasti teet"


Tuon lauseen kirjaili eräs Will Durant. Suosittelen pohtimaan sen tarkoitusta ja ehkäpä myös ajattelemaan sitä eri puuhien yhteydessä. Helposti kun sitä tekee asioita tottumuksesta, eikä kyseenalaista omaa ajankäyttöään – teetkö sinä sellaisia asioita, jotka vievät sinua sinne, minne haluat mennä?

5. Mylläät menneissä


Hän, joka jatkuvasti pyöriskelee menneissä joko kaihoten tai vihaten, ei näe tulevaisuuteen, eikä osaa päästää irti.  Älä enää jauha kahvitauolla siitä rasittavasta kollegasta, joka ei hoida hommiaan, vaan anna olla.

Sinua voisi kiinnostaa myös:


2 kommenttia