Sisällön tarjoaa Blogger.

Mikä sinusta tulee isona?

Mikä minusta tulee isona? Jos saisin euron aina, kun joku haluaa keskustella aiheesta kanssani, olisin aika varakas nainen (tai ainakin voisin tilata ravintolassa suuremman pihvin). Olen nimittäin pyöritellyt aihetta useamman kerran viikossa jo muutaman vuoden ajan.

Tyytymättömyys omaan työhön ja unelma jostain paremmasta vaikuttaisi olevan selkeästi ilmiö ainakin meillä 30–40-vuotiailla. Ammatti on valittu nuorena ehkä väärin perustein ja nyt moni haluaisi tehdä sitä, mille sydän sykkii ja lujaa, mutta ei oikein tiedetä, mitä se voisi olla.

Unelma-hommissa kirjan avulla voi pohtia omaa unelma-ammattiaan. Vinketi vink :). 

Onnekseni itse olen löytänyt oman lajini, jota toivottavasti saan tehdä niin kauan, kun kädet pysyvät näppäimistöllä, mutta tunnistan hyvin tuon kriisin. Pyörinhän itsekin sen kiemuroissa monta vuotta, ennen kuin löysin oman tieni.

Mikä minun vastaukseni sitten yleensä on? Miten voi tietää, mitä isona haluaa tehdä? Olen kirjoittanut aiheesta paljonkin, mutta yhtä asiaa en ole huomannut sanoa.Kriisi on aina merkki siitä, että olet menossa kohti jotain parempaa. Se, että ketuttaa, on nimittäin ihan hyvä juttu, sillä ainakin tiedät, mitä et halua ja olet jo menossa muutosta kohti.

Fiilispohjaa kannattaisi käyttää enemmänkin työelämää muokatessa ja ennen kaikkea myös ottaa se muokkaaminen omiin pikku kätösiin. Kun olet menossa vaikkapa kehityskeskusteluun, pohdi itse, mikä saisi sinut aidosti viihtymään työssäsi paremmin? Moni työnantaja auttaa ihan mielellään ja tarjolla voi olla esimerkiksi lisäkoulutusta, työkiertoa tai mahdollisuutta etätyöhön, jos olet vaikkapa vaikeasti aamuvammainen, kuten minä.

Jos haluat tietää, mikä sinusta tulee isona, selvittele asiaa esimerkiksi näiden postausten avulla: 

5 vinkkiä ammatinvaihtoon, kun on kokopäivätyössä

Myer-Briggs-testi kertoo vahvuuksistasi

Kaikki on hyvin, mutta et kuitenkaan ole onnellinen

Lisäksi:


  • Unelmoi, lue kirjoja itsetuntemuksesta ja ammatinvalinnasta (esimerkiksi Maaretta Tukiaisen teokset ovat loistovalinta) ja huomioi omia fiiliksiäsi. Kun olet menossa oikeaan suuntaan, olet innostunut ja voisit painaa hommia yötä myöten. Kun taas motiivisi on väärä, sinua vähän sisäisesti harmittaa, mutta huomaat ajattelevasi ansioluetteloa/ palkkaa/ muiden ilmettä, kun kerrot työskenteleväsi ylicoolissa paikassa nimeltänsä X. 


Toivon sinulle koko sydämestäni tsemppiä ja rohkeutta matkan varrelle! 

Ei kommentteja