Sisällön tarjoaa Blogger.

Syyskuun haaste: Ole vähemmän mulkku

Mamma rimpuilee -blogin järjettömän hauska Laura postasi Facebookiin aivan loistavan ohjeen nettikettiin ja muuallekin:

Ole vähemmän mulkku.

Mä olen suunnitellut kirjoittavani kauniiden sanojen tärkeydestä, mutta Laura osaa tiivistää aatokseni aiheen tiimoilta huomattavasti tehokkaammin. Syyskuun haasteena on olla siis vähemmän mulkku ja enemmän kiva tyypeille ympärilläsi. Lauran postauksen aiheesta löydät täältä. 

Nukanakin ase paskempia fiiliksiä kohtaan on tämä. Aika hyvä ase, sanon minä. 
Mä en oikein ymmärrä, mikä ihmisiä nykyään riivaa. Mikä siinä on, että ne omat ajatukset on pakko laukoa ääneen aina ja joka paikassa? Ennen ikävät puheet pysyivät pääasiallisesti kahvipöydissä, mutta nyt niitä saa lukea jatkuvasti sosiaalisesta mediasta, kuunnella telkkarista ja tavata aamulehdestä.

Rasittavaa.

Entäs, jos yrittäisikin olla mahdollisimman kiva muille ja tehdä heidän päivästään vähän paremman pienillä jutuilla? Milloin kauniista käytöksestä tuli harvakseltaan saatavilla olevaa herkkua?via GIPHY


Juttuhan on nimittäin vähän niin, että kun ihmiset ajattelevat, että on hyvä sanoa asiat suoraan ja että rehellisyys on aina valttia, niin voin kertoa, että EI. Se EI ole niin.

Jos ei ole mitään kaunista sanottavaa, niin pidä suu kiinni. Tai sitten jos on oikeasti aiheellista kritiikkiä, niin sano se, mutta ei niin, että tulet mustanneeksi tyypin mielen koko loppupäiväksi.


via GIPHY


On ihan ok olla kiltti ja hyvä muille. Itse asiassa se on enemmän kuin toivottavaa. Itsehän opin tämän läksyn teinivuosina. Lapsesta asti olen ollut aika kiltti ja pehmeä, minkä vuoksi mua aina silloin tällöin kiusattiin melko kovinkin ottein ala-asteella. Siksipä yläasteelle siirtyessäni päätin, että mä olen nyt astetta kovempi luu ja pidän huolen, etten jää kenenkään jalkoihin. Se ei ollut kovin fiksua, kuten varmasti voitte kuvitella.

Eli ollaan vähemmän mulkkuja toisillemme nyt ja aina, mutta syyskuu on hyvä hetki aloittaa. Ja jos tääkin just nyt ärsyttää, niin sitten vaan teet niin kuin tämä viisas pöllö tässä. Nielet sen.via GIPHY
2 kommenttia

 1. Mun mielestä rehellisyys on kyllä valttia, mutta sitä ei sais käyttää tekosyynä kaiken maailman paskan jauhamiselle. Täysin asiaa tää postaus ♥ Maailma olis niin paljon kivempi paikka, jos me kaikki muistettais myös netissä olla kivoja toisillemme.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Sun kommentti on myös täyttä asiaa, ehdottomasti.

   Poista