Sisällön tarjoaa Blogger.

Kiitollisuuspäiväkirja – näin aloitat

Kiitollisuuspäiväkirja... Joo tiedetään, olin pitkään samaa mieltä – ihan täyttä hömppää koko homma. Sitä sellaista ituhippien kotkotusta. Sillä kyllähän sitä nyt itsekin tietää, mistä on elämässään onnellinen – vai tietääkö sittenkään?

Kiitollisuuspäiväkirjan tehtävä ei ole vain muistuttaa hyvistä asioista ympärillä, vaan se auttaa myös huomaamaan enemmän niitä parhausjuttuja: yhtäkkiä kiinnität huomiota sellaisiin asioihin, jotka ennen olisit ohittanut olankohautuksella (jos silläkään).  Ja usko tai älä, se tekee elämästäsi onnellisempaa, kunhan pääset vauhtiin.

Lisäksi huonot asiat saavat enemmän huomiotasi, sillä elämä usein muokkaantuu niiden asioiden ympärille, joihin keskittyy.

Mutta miten kiitollisuuspäiväkirjaa oikein täytetään?

Näin kirjoitat kiitollisuuspäiväkirjaa
Kuva: STIL,Unsplash
Kiitollisuuspäiväkirja voi olla oikeastaan missä muodossa tahansa, mutta itse suosittelen kirjoittamaan iltaisin asioita ylös ihan kynällä ja paperilla. Käsin kirjoittaminen on jotenkin konkreettisempaa (ainakin minulle) kuin koneella kirjoittaminen ja se on myös rauhoittava iltarituaali, kun hiljennyt hetkeksi ilman älylaitteita tai tietokonetta ihan vain omien ajatustesi äärelle.

Kiitollisuuspäiväkirjan ohje:

Kirjoita joka ilta muistiin vaikkapa kymmenen asiaa, joista olet tänään kiitollinen. Listan merkinnät voit tehdä vaikka ranskalaisin viivoin ja tätä listaa ei ole tarkoitus näyttää kenellekään (jos et välttämättä halua!), joten voit kirjoittaa sinne niitä salaisempiakin asioita.

Ja miksi niin monta? Siksi, että joudut aidosti miettimään ja tekemään hieman töitä. Kymmenen kohdan listalle mahtuu myös hyvä aamupala ja se kanssamatkustaja, joka piti sinulle ovea auki.

Voit kokeilla myös tärkeimpien asioiden listaamista päivittäin. Se auttaa unohtamaan epäolennaisuudet (tai ainakin antamaan niille vähemmän energiaa) ja vie eteenpäin, kun tavoitteet ovat selkeämmin mielessäsi.

Niin ja ps. Joo, on se vähän noloa. Tai ei se ole, mutta se tuntuu nololta ainakin aluksi. Älä välitä – elämässä pitää olla välillä vähän nolo, eikä se onneksi ole vaarallista. <3


Ei kommentteja